Fotografija

Preobrazimo vaše slike
profila za upoznavanje

Naučite tajne privlačnih fotografija aplikacija za upoznavanje uz ove profesionalne savjete.

Ti si za poželjeti. Ali šta ako propuštate neke kvalitetne spojeve samo zato što tvojim slikama profila za upoznavanje nedostaje sjaja? To je nešto što profesionalna trenerica za sastanke Alexis Germany (@thealexisgermany) ne želi vidjeti. Redovno daje korisne savjete na TikToku, učeći svojih 67 hiljada pratilaca najboljim načinima da svu svoju nevjerovatnost prikažu u obliku profila. Ovdje Germany dijeli nekoliko svojih najboljih prijedloga za fotografije, koje smo oživjeli uređajem Galaxy Z Flip3 5G. Dakle, čitajte dalje, isplanirajte svoje snimanje i spremite se na popunjeniji rokovnik.

Shvatite da je biti vjeran sebi više nego dovoljno

Lako je razmišljati da su “samo biti ja” i “isticati se” suprotnosti. Ali ljudi s kojima želite spoj su oni kojima ćete se svidjeti onakvi kakvi već jeste. “Vaše fotografije bi ljudima trebale dati predstavu o tome s kim će zapravo ići na spoj”, kaže Germany. “Ali takođe želite pokazati svoje najbolje kvalitete, a zatim pronaći promišljen način da ih podijelite.” Ona preporučuje da istaknete svoja interesovanja na barem jednoj od vaših slika profila, bilo da svirate gitaru ili spremate ukusni rižoto. Kada je u pitanju odjeća, nosite ono u čemu se osjećate najudobnije. Zamolite prijatelja uslika nekoliko vaših iskrenih, prirodnih fotografija. (Uvijek možete napraviti suptilna poboljšanja koristeći portretni način rada na Galaxy Z Flip3 5G.) Konačno, za malo pokreta i autentičnosti u stvarnom svijetu, razmislite o postavljanju kratkog videa o sebi kako radite nešto što volite.

Flex način rada
Snimite selfije bez korištenja ruku koji ne liče na selfije.

Raskinite sa istim starim selfijima

Germany ne griješi kada je u pitanju njeno mišljenje o selfijima profila za sastanke: “Nema selfija u kupatilu. Nema selfija u ogledalu. Držite se dalje od selfija općenito”, kaže ona. “Ako baš morate objaviti selfi, jedan je maksimum.” Međutim, možda će doći trenutak kada budete sami, obučeni u besprijekornu odjeću, pod savršenim osvjetljenjem – i šta onda? Zar ne bi trebalo da slikaš slatku profilnu sliku? Srećom, Flex način rada na Galaxy Z Flip3 5G vam omogućava da rasklopite telefon, spustite ga i snimite selfi bez upotrebe ruku koji nimalo ne liči na selfi. Možete čak i da povežete Galaxy Watch4 i snimite slike sa telefona samo dodirom na sat. (Savršeni pomoćnik za sastanke.)

4

Odlučite se za kvalitetne fotografije

Ovih dana svi imamo odlične kamere u džepovima, tako da je lakše nego ikada snimiti oštru profilnu sliku za sastanke u visokoj rezoluciji. A Germany kaže da je kvalitet bitan. “Čak i ako je pisani sadržaj na vašem profilu nevjerovatan, nedostatak dobrih fotografija za njegovu potporu rezultiraće manjim brojem interesenata.” Zato pazite da vaše fotografije nisu mutne ili slabo osvijetljene. Kamera od 12 MP poput one na Galaxy Z Flip3 5G pružiće vam oštre slike visoke rezolucije koje su vam potrebne. Pretjerano uređivanje ili filteri nisu potrebni.

4

Prikažite više lokacija da započnete više razgovora

Zamislite svoje profilne slike kao priču koja vodi posjetioce iz jednog zadivljujućeg okruženja u drugo. Raznolikost lokacija također znači više pokretača razgovora. Zato pokažite onu svoju sliku na koncertu koji vam je promijenio život ili onu na kojoj džogirate kroz vaš omiljeni park. “Fotografije snimljene na događajima ili okupljanjima dobro funkcionišu, jer ako se dobro zabavljate, to će se vjerovatno vidjeti na vašim fotografijama”, kaže Germany. I, naravno, pobrinite se da prilagodite postavke kamere za lokaciju. Ako ste vani na dnevnom planinarenju, trebalo bi da imate prirodno svjetlo. Ako pokušavate snimiti noćni izlazak u grad, želićete znati osnove fotografisanja pri slabom osvjetljenju. Noćni način rada na Galaxy Z Flip3 5G pružiće vam živopisne, detaljne slike vaše noći (bez obzira na to koliko su mračne ili slabo osvijetljene stvari).

Nezaboravni pokloni
za vaše voljene

Poklonite im nešto neočekivano ovog Valentinova.

*Slika je simulirana.

Spremni za spojeve?

Snimite upadljive slike profila i budite spremni za sve svoje sastanke.

Portret nasmijane Alexis Germany. Portret nasmijane Alexis Germany.

PREDSTAVLJAMO

Alexis Germany

Stručnjak za veze i lifestyle coach

Samsung Galaxy ikona Samsung Galaxy ikona

PODIJELITE I OTKRIJTE

Vi ste na potezu

Pratite @SamsungwithGalaxy na Instagramu kako biste pronašli inspiraciju u našoj zajednici kreatora, a zatim podijelite svoje fotografije sa #withGalaxy

Pročitajte zatim ove priče