Fotografija

Stavite svoja postignuća u centar pažnje uz snimanje fotografija
virtuelnog diplomiranja

Učinite svoju životnu prekretnicu nezaboravnom kroz kreativne fotografije diplomiranja snimljene#withGalaxy.

Spremite se da bacite kape i završne radove. Trenutak za koji ste se spremali napokon je došao. Iako se možda ne radi o diplomiranju kakvo ste zamišljali, to je ipak trenutak koji zaslužuje slavlje, snimanje i dijeljenje. Da vas inspiriramo, pozvali smo influenserku i nedavnu diplomantkinju Jessicu Carrie Lee (@jessicacarrielee) da nam pokaže kako se to radi na uređaju Galaxy S21 Ultra 5G.

Usavršite svoj portret
Dodajte studijsko osvjetljenje i prilagodite zamućenost u stvarnom vremenu za pravi efekat bokeh.

Sami osmislite pozadinu portreta

Planirate snimanje fotografija kod kuće? Danas postoje mnoge ideje kako da sami osmislite pozadinu za fotografije pomoću svakodnevnih kućnih predmeta i trunkom mašte. “Željela sam izraziti radost zbog diplomiranja uprkos tome što slavim u maloj sobi u studentskom domu,” kaže Lee. Ako imate malo prostora, pokušajte iskoristiti kućne ukrase kao scenografiju. “Ja sam iskoristila zavjese kao materijal za pozadinu, a slike na zidu bile su dodatak na portretu.” Dobra pozadina može biti i scenografija za veliki ulaz na virtuelnu diplomantsku ceremoniju.

Savjet: ako je previše dešavanja u pozadini, pritisnite ikonu ‘Zamuti’ u donjem desnom uglu tražila u načinu rada Portret. Potom prilagodite zamućenost da vidite efekat u stvarnom vremenu. To možete uraditi i nakon što snimite fotografiju tako što ćete kliknuti na ‘Promijeni efekat pozadine’ da prilagodite zamućenost, a potom pritisnite ‘Primijeni’ da se postavke primijene na vaše okruženje. “Možete kliknuti na određene dijelove za promjenu fokusa nakon snimanja, što je funkcija koju tražim na DSLR,” objašnjava Lee. “Nikada nisam zamišljala da kamera može uraditi ove stvari u procesu postoobrade.”

“Željela sam izraziti radost zbog diplomiranja uprkos tome što slavim u maloj sobi u studentskom domu.”

- Jessica Carrie Lee

Diplomirajte napolju
Imate virtuelnu diplomantsku ceremoniju? Prenosite događaj s bilo kojeg mjesta zahvaljujući izuzetno velikim 5G brzinama na uređaju Galaxy Tab S7+.

Izaberite vanjski prostor koji vam znači

Ako se odlučite da snimak napravite napolju, uzmite u obzir lokaciju koja vas podsjeća na studentske dane, a vjerovatno su to bile najbolje godine u vašem životu. Samo se pobrinite da prostor bude dobro osvijetljen, čist i jasan. Za Lee, to mjesto je u kampusu, u kompleksu njenog studentskog doma i ispred tornja koji se nije koristio. “U gradovima poput Los Angelesa može biti teško spriječiti da vozila i ljudi ulaze u kadar, pa je snimanje na praznom krovu ili tornju moj izbor.” Za više panoramski prikaz lokacije, prebacite se na Široki objektiv na uređaju Galaxy S21 Ultra 5G—savršeno za snimanje cijele scene bez smanjenja kvaliteta snimka.

Jessica drži komad torte na viljušci i gleda u kameru. Nosi crnu diplomantsku kapu i ogrtač. a iza nje su crni, žuti, bijeli i srebreni baloni. Jessica drži komad torte na viljušci i gleda u kameru. Nosi crnu diplomantsku kapu i ogrtač. a iza nje su crni, žuti, bijeli i srebreni baloni.

Unesite se u duh uz rekvizite

Želite postati spretni s rekvizitima? Dodajte slavljeničku vibru na svoje fotografije tako što ćete ubaciti prilagođene rekvizite (pokušajte s ručno izrađenim konfetima s malo šljokica ili svjetlucavim komadićima papira) ili balonima, kako biste održali slavljenički duh čak i nakon snimanja. Lee daje stručni savjet: “Baloni se smanjuju i pucaju, naročito na visokim temperaturama kao što je slučaj u Los Angelesu, tako da trebate snimiti fotografije brzo nakon što ih pripremite ili uvijek imajte dodatne pri ruci!” Takođe, svaki izgovor da jedete tortu je dobar: “Volim ponijeti omiljene grickalice na snimanje i one predstavljaju jednostavan rekvizit s kojim možete biti u interakciji. Za ovo snimanje diplomiranja morala sam ići s tortom!”

SAVJET
Za istaknute portrete nosite svjetlije boje koje su u kontrastu s tamnom kapom i ogrtačem.

Snimite uzbuđenje

Koji je trik kojim ćete oživjeti zabavne diplomantske slike? Kretanje. Bilo da se radi o šljokicama ili bacanju diplomantske kape u kameru, kretnje na snimcima mogu izazvati energiju i pomoći drugima da osjećaju kao da su s vama (iako ne mogu fizički biti s vama). Za Lee “bilo je veoma važno snimiti radnju proslave uz lepršavu odjeću, leteće konfete i rezanje torte.” Koji je njen savjet? Zabavite se: “Mnogi moji omiljeni snimci su na kraju bili slatki snimci smijeha i autentičnih trenutaka jer su prirodni i nadahnjujući.

*Slika je simulirana u svrhe ilustracije.

Snimite najbolje od najboljeg
Napravite niz fotografija iz samo nekoliko sekundi snimka uz funkciju Single Take, što je savršeno za snimke radnje koje ne smijete propustiti.

Uključite cimera s fakulteta ili člana porodice

Ko će bolje snimiti ovaj povijesni trenutak od osoba s kojim ga želite podijeliti? Kako bi snimak ispao baš onako kako želite, postavite željene postavke kamere, tako da sve što ta osoba treba uraditi jeste kliknuti i snimiti fotografiju. “Ja sam napravila kombinaciju selfija, fotografija na tajmer i portreta uz pomoć svog dečka Skylera, a ovaj događaj smo snimili iz svih uglova,” kaže Lee. Kada snime vaše fotografije, postavite telefon na tripod i pozovite ih da se pridruže akciji.

Za svu raskoš i sve okolnosti

Neka vam vaš veliki dan ostane u sjećanju uz funkcije kamere profesionalnog kvaliteta
na uređaju Galaxy S21 Ultra 5G.

Prikaz izbliza Jessice Carrie Lee koja drži sladoled u kornetu i smije se u kameru. Prikaz izbliza Jessice Carrie Lee koja drži sladoled u kornetu i smije se u kameru.

PREDSTAVLJAMO

Jessica Carrie Lee

Manekenka i studentica iz Los Angelesa.

Pročitajte ove priče sljedeće