10 tips om de accu van je smartphone energie te sparen

Door Samsung België 01.01.2015

10 tips om de accu van je smartphone energie te sparen

De batterij blijft de achilleshiel van smartphones, ook die met het grootste vermogen. Je probeert je opgeladen batterij zo lang mogelijk te gebruiken en te vermijden dat ze op het op het verkeerde moment laat afweten. Bij het skiën bijvoorbeeld, net als je leuke foto’s naar je vrienden wilt sturen. Onthoud dus zeker deze tips:


1. Bespaar 's nachts energie
Eerst en vooral verbruikt je smartphone in slaapstand heel weinig energie. Als je je je smartphone niet als wekker gebruikt, heb je hem 's nachts niet nodig. Spaar dus je batterij door 's nachts de "vliegtuigmodus" in te schakelen.

2. Pas de lichtsterkte van je scherm aan
De helderheid van je scherm is een echte energievreter. Hoe krachtiger het licht, hoe minder lang je batterij zal werken. Verlaag dus de lichtsterkte tot een aanvaardbaar niveau waarmee je minder energie verbruikt.

3. Gun je scherm een beetje rust
Na hoeveel tijd schakelt je scherm zichzelf uit als je het niet gebruikt? Verkort die tijd zoveel mogelijk zonder dat het irritant wordt. Je kunt dat heel gemakkelijk instellen.

4. Geef energievreters geen kans
Verborgen instellingen en datatransfer naar je telefoon verbruiken energie. Schakel draadloze en mobiele netwerken meteen uit als je ze niet nodig hebt.

5. Schakel Bluetooth uit
Een Bluetooth-verbinding verbruikt net als datatransfer energie zolang ze is ingeschakeld. Schakel ze dus uit als je niet met andere apparaten, zoals een koptelefoon of luidsprekers verbonden bent. Als je altijd met je activity tracker verbonden wil zijn, schakel Bluetooth dan alleen in voor de synchronisatie.

6. Thuis heb je geen gps nodig
Dankzij de gps-functie van je smartphone weet je altijd precies waar je bent, zelfs thuis. Maar gps verbruikt erg veel energie, schakel de functie dus uit als je ze niet gebruikt. Gebruik in plaats daarvan de locatiemodus, die bespaart energie en gebruikt wifi of een mobiel netwerk.

7. Verwijder apps die je niet gebruikt
Apps vreten letterlijk energie, ook als je ze niet gebruikt. Controleer regelmatig welke apps je echt gebruikt en verwijder alle andere. Lukt je dat niet, dan kan een app zoals Advanced Task Killer je daarbij helpen.

8. Schakel de trilfunctie uit
Je kunt ook de trilfunctie uitschakelen. Telkens wanneer je op het scherm tikt, verbruik je energie en zelfs nog meer als je een melding ontvangt. Je kunt de trilfunctie uitschakelen in het menu instellingen, waar je ook de beltonen en geluiden kunt kiezen.

9. Slimme synchronisatie
Je merkt er niets van, maar toepassingen zoals e-mail controleren regelmatig of er nieuwe berichten zijn. Google en Facebook synchroniseren ook data,contactpersonen, documenten, foto's en andere gegevens. Om energie te besparen, kun je die functie uitschakelen of de frequentie van de synchronisatie verlagen.

10. Energiebesparingsmodus
Vanzelfsprekend zul je je smartphone langer kunnen gebruiken als je de energiebesparingsmodus inschakelt. Pas al deze tips toe en schakel deze modus automatisch in als het energieniveau van de batterij tot 20% is gedaald. Je kunt dat percentage trouwens zelf bepalen.

GERELATEERDE PRODUCTEN

Samsung Galaxy Note8

Samsung Galaxy Note8

Samsung Galaxy S8

Galaxy S8

INTERESSANT VOOR JOU

film, fashion, smartphone, galaxy s7, galaxy s7 edge

Je vlog camera zit gewoon op je telefoon: 5 tips om te vloggen met je smartphone