Bouw je mobile security om tot een fort

Door Samsung België 28.08.2016

Je kunt er niet omheen: medewerkers gebruiken hun persoonlijke smartphones of tablets almaar vaker als werkinstrument. Binnen én buiten de bedrijfsmuren. Je eerste gedacht: “Gevaarlijk. Héél gevaarlijk.” En terecht. Toch hoef je niet lijdzaam toe te kijken: Samsung Knox is je fort tegen malware en hackers.

Geïntegreerde beveiligingsapp

Samsung Knox pantsert je bedrijfsinformatie tegen aanvallen van buitenaf én houdt mobiele toestellen eenvoudig bruikbaar voor privézaken. Een must in dit tijdperk van BYOD (Bring Your Own Device) en alternatieve mobiele beleidsvormen. Belangrijk: het beveiligingsprogramma zit met een chip verankerd in de hardware van recente Samsung-smartphones en -tablets.

Meerdere verdedigingslagen

Diverse verdedigingslagen (Hardware Root of Trust, TIMA, SE for Android, …) geven indringers geen schijn van kans.

Douwe Klomp, Product Manager B2B Mobile and Solutions bij Samsung Electronics: “ Probeert iemand bijvoorbeeld het toestel te rooten? Dan maakt de hardwarechip verder gebruik van het device onmogelijk. Ook bij gesjoemel op andere niveaus gaat het toestel in lockdown. ”

Samsung Knox garandeert je op die manier bescherming van bedrijfsdata op hardware-, software- én app-niveau, en vrijheid en privacy voor gebruikers.

Flexibel inspelen op securitynoden

“ Knox is niet één oplossing, maar een portfolio van oplossingen ” , vertelt Douwe Klomp, “ De dual persona is de opvallende constante in het aanbod: Knox houdt privé- en professionele gegevens strikt gescheiden. Die laatste zitten veilig in een afgeschermde container. ”

Douwe: “ Het platform omvat onder meer het mobile device management- systeem Knox Premium. IT-managers beheren en beveiligen daarmee via een onlinemanagementconsole in een handomdraai tientallen, honderden, duizenden devices. ”

Knox Premium levert volgens Douwe uitstekend werk voor zo ’ n 95% van de bedrijven. Wil je je security als IT-manager nog verscherpen? Dan kun je boven op je Premium-MDM nog Knox Workspace installeren.

Op de uitkijk met IT-management-tool Knox

Met Knox Premium als mobile device management- en beveiligingsoplossing, eventueel aangevuld met Knox Workspace, kun je controle uitoefenen over individuele work containers. En alle toestellen uniformiseren en centraal beheren. Zo sta je als IT-administrator op de uitkijktoren van je eigen Fort Knox.

• Je weet zeker dat de bedrijfsinformatie op persoonlijke toestellen zorgvuldig versleuteld is, én volledig geïsoleerd van andere, private data.
• Je voegt op afstand beveiligingsfunctionaliteiten toe om uw bedrijfsdata te beschermen, zoals data-encryptie en wachtwoord-instructies.
• Je pusht eigenhandig geteste en goedgekeurde apps naar individuele toestellen. En garandeert dat de software in de Workspace authentiek, safe en relevant is.
• Je loopt nooit het risico om binnen te stappen op het virtuele privédomein van uw medewerkers.
• Je hoeft de Samsung-toestellen in je onderneming gelukkig niet één voor één aan te sluiten op KNOX. Met het gratis Knox Mobile Enrollment (KME) bezorg je alle gebruikers tegelijkertijd hun beveiligde werkomgeving.

“ KME is een gratis tool die IT-administrators toelaat om hun Knox Premium automatisch uit te rollen op een groot aantal mobiele toestellen ” , licht Douwe toe, “ Ze verzorgen de con fi guratie in de cloud en versturen die naar de medewerkers. Zodra de medewerkers een wi fi verbinding maken, ontvouwt het MDM zich vanzelf. ”

“ De virtuele brug tussen de toestellen en het IT-beheer blijft overigens bestaan. De IT-manager kan zo voortdurend applicaties pushen en weghalen, gegevens van verloren toestellen wipen en device-updates sturen. ”

Safe, met forse hoofdletter S

Kijk nu even mee in de toekomst: een van je medewerkers luncht buitenhuis en vergeet zijn smartphone bij de kassa. Dan hoeft het angstzweet je niet uit te breken.

Zelfs al kan de oneerlijke vinder de smartphone vrijuit doorzoeken, dan nog is je bedrijfsinformatie safe. Want de gegevens zijn geëncrypteerd. En schuilen in Workspace. Achter een pincode, wachtwoord, pattern lock of biometrische verificatie (vingerafdruk of irisscanner). Safe dus, met een forse hoofdletter S.

Researchbureau Gartner noemt Knox zelfs het sterkste mobile security platform ter wereld. En het Amerikaanse Department of Defense is meer één van de internationale besturen die zich met Knox beveiligen.

Wil jij ook een fort bouwen rond je bedrijfsdata? Bespreek je securityuitdagingen nu met je Samsung-reseller. En ontdek de devices die optimale veiligheid koppelen aan maximale productiviteit: de Galaxy S8 en de Galaxy Note8 .

Sneller evolueren?

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de laatste evoluties in business en technologie? Exclusieve promoties rechtstreeks in je mailbox krijgen? Schrijf je dan nu in voor de Evolve nieuwsbrief.

INTERESSANT VOOR U

GERELATEERDE PRODUCTEN