Hoe verbindingsproblemen met de S Pen oplossen?

De S Pen is een speciale stylus die exclusief voor de Galaxy-serie is ontworpen, zodat u optimaal van uw Samsung-apparaten kunt genieten. De S Pen is geïntegreerd in het apparaat zodat u altijd vrij bent om te creëren, te schetsen, te ontwerpen of aantekeningen te maken terwijl u onderweg bent. Soms zal u merken u dat uw S Pen hapert of steeds de verbinding met uw toestel verliest. Hier leest u hoe u verbindingsproblemen oplost die ervoor kunnen zorgen dat uw S Pen niet vlot werkt.

Weergave van iemand die de S Pen gebruikt op een Galaxy-apparaat.

Mijn S Pen maakt geen verbinding

Als uw S Pen niet verbindt met uw Galaxy-apparaat:

1 Zorg ervoor dat u de juiste S Pen gebruikt voor uw Galaxy-apparaat. S Pennen verschillen afhankelijk van het Galaxy-apparaat dat u hebt. Ze zijn niet onderling verwisselbaar en werken mogelijk niet op apparaten die niet worden ondersteund.
2 Verbind uw S Pen opnieuw of reset haar volgens deze stappen:
Weergave van het Galaxy Phone Home-scherm met een veegbeweging naar beneden. Weergave van het Galaxy Phone Home-scherm met een veegbeweging naar beneden.

Stap 1. Veeg op het Home-scherm omlaag over het meldingenpaneel.

Weergave van het meldingenpaneel met een cirkel rond het bericht “Verbinding met S Pen verbroken”. Weergave van het meldingenpaneel met een cirkel rond het bericht “Verbinding met S Pen verbroken”.

Stap 2. Druk op de melding Verbinding met S Pen Verbroken.

Weergave van de melding “Voer de S Pen in”. Weergave van de melding “Voer de S Pen in”.

Stap 3. Voer de S Pen opnieuw in volgens de instructies op het scherm.

Weergave van het bevestigingsbericht “S Pen verbonden”. Weergave van het bevestigingsbericht “S Pen verbonden”.

Stap 4. Wacht tot het bevestigingsbericht op uw telefoon verschijnt.

Om de S Pen te resetten:

Weergave van Home-scherm met het icoon Instellingen gehighlight. Weergave van Home-scherm met het icoon Instellingen gehighlight.

Stap 1. Ga in het Home-scherm naar Instellingen.

Weergave van het menu Instellingen met “Geavanceerde functies” gehighlight. Weergave van het menu Instellingen met “Geavanceerde functies” gehighlight.

Stap 2. Scrol omlaag en selecteer “Geavanceerde functies”.

Weergave van het scherm “Geavanceerde functies” met “S Pen” gehighlight. Weergave van het scherm “Geavanceerde functies” met “S Pen” gehighlight.

Stap 3. Selecteer “S Pen”.

Weergave van het scherm “S Pen” met “Air acties” gehighlight. Weergave van het scherm “S Pen” met “Air acties” gehighlight.

Stap 4. Selecteer “Air acties”.

Weergave van het scherm “Air acties” met het icoon meer opties in highlight. Weergave van het scherm “Air acties” met het icoon meer opties in highlight.

Stap 5. Druk op het icoon meer opties.

Weergave van het scherm “Air Acties” met de optie “S Pen resetten” in highlight rechts bovenaan het scherm. Weergave van het scherm “Air Acties” met de optie “S Pen resetten” in highlight rechts bovenaan het scherm.

Stap 6. Druk op “S Pen resetten”.

Als u nog verbindingsproblemen hebt na het resetten van uw S Pen, herstart dan uw telefoon of tablet. Een apparaat herstarten kan problemen oplossen en ervoor zorgen dat de S Pen terug verbinding maakt.

Opgelet: Blootstelling aan metalen of magnetische voorwerpen, maar ook niet-Samsung covers en screen protectors kunnen problemen veroorzaken met de S Pen. Zorg ervoor dat uw covers en schoon zijn, in goede staat en geschikt zijn voor Samsung-apparaten.