Ik liet mijn toestel in het water vallen

Heb je per ongeluk uw toestel in het water laten vallen, maar kun niet onmiddellijk naar je plaatselijke servicecentrum? Ten eerste is het van cruciaal belang dat je je toestel uitschakelt. Dit is te wijten aan de mogelijke schade of corrosie die kan ontstaan in het interne moederbord door de warmte die door je toestel wordt gegenereerd. Lees verder om meer te weten te komen over de maatregelen die je kunt nemen als je je toestel in water laat vallen.

Check 1. Zet je toestel uit.

Als je toestel vol water zit, moet je je toestel uitschakelen (shut down). Vocht in het apparaat kan ernstige schade of corrosie aan het moederbord veroorzaken. Als de batterij verwijderbaar is, verwijder dan snel de behuizing, batterij, USIM, enz. Als je toestel een nieuwer model is zonder verwijderbare batterijen, schakel je toestel dan onmiddellijk uit.

Schakel je Galaxy-toestel uit

Opmerking:

Om Galaxy-toestellen met niet-verwijderbare batterijen uit te schakelen, houd de Volumetoets omlaag en de Zijknop tegelijkertijd 3-4 seconden ingedrukt.

Check 2. vocht verwijderen.

Droog snel je telefoon af wanneer je toestel is uitgeschakeld. Verwijder zoveel mogelijk vocht uit de batterij, USIM, geheugenkaart, enz, met behulp van een droge handdoek of een schone doek. Droog vooral gebieden waar water kan binnendringen, zoals de oortelefoonaansluiting of de oplaadpoort. Gebruik een wattenstaafje om het vocht volledig te verwijderen.

Droog je Galaxy-toestel af

Check 3. Verwijder vreemd vuil

Als vloeistoffen zoals drank, zeewater of gechloreerd zwembadwater enz. in je toestel terechtkomen, is het uiterst belangrijk dat je het zout of de onzuiverheden zo snel mogelijk verwijdert. Dit komt omdat het vreemde vuil de corrosie van het moederbord kan versnellen. Nadat u het apparaat hebt uitgeschakeld, verwijder je alle verwijderbare onderdelen, laat ze ongeveer 1~3 minuten weken in schoon water en spoel ze vervolgens af. Volg daarna Check 2 en droog je toestel grondig.

Check 4. Met lucht drogen

Nadat het vocht of de onzuiverheden zijn verwijderd, laat het toestel drogen in een goed geventileerde ruimte of in de schaduw met koele lucht (van een ventilator). Drogen met lucht wordt aanbevolen voor apparaten die vol water zitten. Houd er rekening mee dat het toestel beschadigd kan raken als je het snel probeert te drogen met een haardroger of hete lucht. Ook na het drogen kan er nog vocht in het apparaat aanwezig zijn. Schakel het apparaat daarom niet in voordat je het bij een servicecentrum hebt laten nakijken. Breng het met water besmeurde apparaat na het drogen aan de lucht zo snel mogelijk naar een Samsung Electronics Service Center.

met lucht gedroogd apparaat met water of droog met ventilator

Check 5. Controleer de waterdichtheid

De meeste Galaxy-modellen zijn stof- en waterdicht en hebben de hoogste rating van IP68. Hoewel de hoogste ratings tot 30 minuten waterdichtheid op een diepte van 1,5 m ondersteunen, mag het niet worden gebruikt in diepere gebieden of gebieden met hoge druk. Je toestel kan onder water komen te staan als het zich langer dan 30 minuten op een diepte van 1,5 m bevindt.

Opmerking:

• Stofdichtheid en waterdichtheid kunnen verschillen afhankelijk van het model, dus raadpleeg de gebruikershandleiding van het toestel.
  • Een IP-classificatie (Identificatiecode voor Bescherming) verwijst naar de beschermingscode van vaste stoffen en vloeistoffen, en is een door de Internationale Elektrotechnische Commissie (IEC) vastgestelde graad met betrekking tot de duurzaamheid van elektronische apparatuur tegen externe schokken en vreemde deeltjes. Het eerste cijfer staat voor de stofdichtheidsgraad (0~6) en het tweede cijfer voor de waterdichtheidsgraad (0~8). In het algemeen wordt een waterdichtheid van 4 of hoger geclassificeerd als waterbestendig.
  • Schermafbeeldingen en menu's van de telefoon kunnen verschillen, afhankelijk van het model en de softwareversie van de telefoon.

De Samsung Members-app gebruiken

Als je problemen ondervindt met je Samsung-mobiel, -tablet of -wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.