Wat is de beschermfolie op Galaxy Z Flip4 en Galaxy Z Fold4?

Wanneer u de Galaxy Z Flip4 en Galaxy Z Fold4 opent, ziet u een opvouwbare display en een beschermfolie die aangebracht is op het apparaat. Hieronder vindt u meer informatie over de kenmerken die ontworpen zijn om uw apparaten te beschermen en wat u moet doen als u problemen ondervindt met de beschermfolie.

Weergave van de boven- en onderkant van de Galaxy Z Flip4 telefoon met zichtbare lagen ertussen.

De opvouwbare smartphones van Samsung maken gebruik van displays met Infinity Flex Display en Ultra Thin Glass dat kan worden gevouwen zonder het toestel te beschadigen.

Weergave van een Galaxy Z Flip4 met een groep mensen die poseren op het scherm.

Met zijn innovatieve ontwerp en Ultra Thin Glass biedt het opvouwbare display een gebruikerservaring die verder gaat dan gewoon opvouwen en levert het de ultieme visuele ervaring dankzij de innovatieve OLED-technologie. De Galaxy Z Flip4 en Galaxy Z Fold4 zijn ontworpen om onze sterkste opvouwbare modellen ooit te zijn. Ze introduceren een betrouwbaarder scherm met een sterkere display die versterkt is met exclusief Corning® Gorilla® Glass Victus®+ om schade door externe schokken te voorkomen.

Het opvouwbare display van Samsung is voorzien van beschermfolie, een beschermlaag en Ultra Thin Glass om de levendige kleuren, contrastverhouding en kleurweergave van het AMOLED-display te optimaliseren. Ze hebben de volgende eigenschappen:

Voorbeeld weergave van de lagen van het opvouwbare Samsung apparaat.
  • Beschermfolie: Deze folie wordt aangebracht op de bovenste laag van het display. Ze ondersteunt het display tegen intense druk en is vervangbaar.
  • Digitiser: Gemaakt met vezelversterkte kunststof voor een stevigere, sterkere laag voor een lichte maar beschermde telefoon.
  • Beschermlaag: Aangebracht op het Ultra Thin Glass om bestand te zijn tegen weerstand van buitenaf, verlicht de impact en voorkomt de fragmentatie van het scherm.
  • Ultra Thin Glass: Dun glas voor een effen oppervlak. Het glas verbetert de slijtvastheid van het opvouwbare display.
  • AMOLED: Elke pixel verspreidt licht, wat zorgt voor een snelle respons, uitstekende kleurreproduceerbaarheid en helderheid in combinatie met een dun scherm.

Let op: De digitaliseringslaag is alleen van toepassing op de Galaxy Fold4.

De beschermfolie die aangebracht is op het opvouwbare display is een verbruiksproduct. Na verloop van tijd kunnen er door normale slijtage krassen en luchtbellen ontstaan en kan de beschermfolie loslaten. In bepaalde gevallen is enkel de beschermfolie beschadigd. Het apparaat kan verder worden gebruikt zonder enige problemen door de beschermfolie te vervangen. Als de beschermlaag beschadigd is, neemt u contact op met Samsung Support.

Wees voorzichtig, want het scherm kan beschadigd raken als u de beschermfolie willekeurig aanbrengt of verwijdert. We raden ten zeerste aan altijd een beschermfolie aan te brengen op de telefoon. Als u geen Samsung-beschermfolie gebruikt, kan het scherm er vervormd uitzien of kunnen de prestaties nadelig worden beïnvloed.

• Het opvouwbare display heeft een aantal fijne rondingen, afhankelijk van de hoek, met een dun, flexibel glas en folie voor de opvouwfunctie. Er kunnen rimpels zichtbaar zijn in het gevouwen gedeelte in het midden van het scherm.

• Bij hevige impact van buitenaf kunnen er gekleurde vlekken of lijnen op het scherm verschijnen. Dit kan zichtbare schade zijn die aan de binnenkant van het scherm verschijnt in de vorm van zwarte vlekken, automatische schermhelderheid of barsten in het scherm.

• Zorg ervoor dat het scherm geen impact te verduren krijgt van buitenafomdat dit het Ultra Thin Glass waarschijnlijk zalbarsten of breken, en een invloed hebben om de rest van het scherm. Hierdoor kan er een witte lijn ontstaan tijdens het vouwen van apparaat.
Weergave van de te vermijden handelingen bij het gebruik van opvouwbare apparaten.

Wanneer u opvouwbare apparaten gebruikt, probeer dan het volgende te vermijden:

• Het product op de grond laten vallen.

• Het onderdeel waar het scherm vouwt indrukken of het scherm dichtklappen met bepaalde voorwerpen ertussen zoals kaarten, sleutels, zand, metaalpoeder, enz.

• Op het scherm drukken met verschillende voorwerpen zoals pennen, spijkers, sleutels, enz., of voorwerpen rechtstreeks op het scherm laten vallen.

• Uw vinger tussen de schermen steken bij het openen van het apparaat.