Hoe installeer ik de CI+ module voor mijn Smart LED tv uit 2014?

Let op: Deze installatie geldt voor H-modellen uit 2014.

Checkpunten

1 De modelcode van de televisie moet eindigen op –XXN. Je kunt dit nakijken op de productsticker aan de achterkant van de tv of via Menu > Ondersteuning > Contact opnemen met Samsung.
hoe-installeer-ik-de-ci-plus-module-voor-mijn-smart-led-tv-uit-2014
2 De firmware van je TV moet up to date zijn.

Lees meer over het updaten van de firmware voor je Samsung TV.

3 De CAM module moet een 1.3 versie zijn. Als je niet zeker weet of dit het geval is, kun je dat navragen bij je provider.
4 De CAM module hoort pas nadat je de installatie op de tv hebt voltooid, geplaatst te worden.

Stappenplan

Eerst selecteer je de taal.

hoe-installeer-ik-de-ci-plus-module-voor-mijn-smart-led-tv-uit-2014

Vervolgens vul je de netwerkinstellingen in. Dit is overigens geen vereiste voor een goede werking van de CI+ module en kan daarom ook worden overgeslagen.

hoe-installeer-ik-de-ci-plus-module-voor-mijn-smart-led-tv-uit-2014

De Smarth Hub Voorwaarden en het Privacybeleid moeten worden goedgekeurd.

hoe-installeer-ik-de-ci-plus-module-voor-mijn-smart-led-tv-uit-2014
hoe-installeer-ik-de-ci-plus-module-voor-mijn-smart-led-tv-uit-2014

Stel het juiste land in en kies 'Interne Tuner' als bron.

hoe-installeer-ik-de-ci-plus-module-voor-mijn-smart-led-tv-uit-2014
hoe-installeer-ik-de-ci-plus-module-voor-mijn-smart-led-tv-uit-2014

Stel bij Automatisch afstemmen het zendsignaal in op 'Antenne/Kabel'. Bij de volgende stap selecteer je 'Antenne' en verander je dit naar 'Kabel'. Zet het Type kanaal op 'Digitaal'. Als je graag nog analoge zenders wil ontvangen, kun je kiezen voor 'Digitaal en Analoog'.

hoe-installeer-ik-de-ci-plus-module-voor-mijn-smart-led-tv-uit-2014
hoe-installeer-ik-de-ci-plus-module-voor-mijn-smart-led-tv-uit-2014
hoe-installeer-ik-de-ci-plus-module-voor-mijn-smart-led-tv-uit-2014

Kies je serviceprovider en pas daarna het netwerk handmatig aan. Informatie over het Netwerk-ID, Frequentie, Modulatie en Symboolfrequentie kun je opvragen bij de provider. Als alles correct is ingevuld, kies je 'Scannen'. Het zoeken naar kanalen is klaar als de melding 'Automatische afstemming voltooid' verschijnt.

hoe-installeer-ik-de-ci-plus-module-voor-mijn-smart-led-tv-uit-2014
hoe-installeer-ik-de-ci-plus-module-voor-mijn-smart-led-tv-uit-2014
hoe-installeer-ik-de-ci-plus-module-voor-mijn-smart-led-tv-uit-2014

Stel de serviceprovider in. Daarna zijn de instellingen voltooid.

hoe-installeer-ik-de-ci-plus-module-voor-mijn-smart-led-tv-uit-2014
hoe-installeer-ik-de-ci-plus-module-voor-mijn-smart-led-tv-uit-2014

Plaats de CAM module en de smartcard in de CI-adapter waarna een authenticatieproces start.

hoe-installeer-ik-de-ci-plus-module-voor-mijn-smart-led-tv-uit-2014
hoe-installeer-ik-de-ci-plus-module-voor-mijn-smart-led-tv-uit-2014