Интелигентна батерија

Моќ што ќе биде во склад со вашиот ден.1

ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ
Целодневна интелигентна батерија.Моќ што ќе биде во склад со вашиот ден.
Видео коешто го прикажува графичкиот кориснички интерфејс за полнење на екранот како се менува од 50 % на 100 % наполнетост.

Ултрашироки леќи на камерата

Добијте повеќе од
секоја сцена.2

ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ
Ултрашироки леќи на камерата. Добијте повеќе од секоја сцена.
Фотографија снимена со ултрашироката камера на Galaxy S10+ на маж кој стои во вода пред карпи на крајбрежјето.

функција Wireless PowerShare

Споделувајте напојување
без полнач.3, 4

ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ
функција Wireless PowerShareСподелувајте напојување без полнач.
Galaxy S10+ виден од задната страна, поставен рамно под агол од 45 степени.Како што се движите, се појавува друг Galaxy S10+ врз првиот Galaxy S10+ и се појавува иконата за полнење којашто ја претставува функцијата Wireless PowerShare.Додека продолжувате да се движите, се појавува Galaxy Watch Active којшто исто така се полни на Galaxy S10+.

Отпорност на вода и на прав

Спротивставете ѝ се на природата.5

ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ
Отпорност на вода и на прав.Спротивставете ѝ се на природата.
Видео на Galaxy Note 9 како паѓа во вода, при што се прикажува заклучен екран.

Двоен отвор

Сликајте поостри
ноќни фотографии.6

ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ
Двоен отвор.Сликајте поостри ноќни фотографии.
Фотографија на небото снимена со Galaxy S10+, но овој пат навечер, со осветлените згради наспроти ноќното небо.

дисплеј Infinity-O

Екран речиси без
жлебови.7

ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ
дисплеј Infinity-OЕкран речиси без жлебови.
Три телефони Galaxy S10 плус во хоризонтален режим, поставени рамно над едниот пред нив, гледан под мал агол од страната на Bixby и копчето за јачина на звук.На трите екрани има снимка од воздух на моторен брод којшто се движи низ водата влечејќи двајца скијачи зад себе, со тоа прикажувајќи ја проширливоста на дисплејот Infinity-O.

Ноќен режим

Олеснете им на
вашите очи.8

ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ
Ноќен режим.Олеснете им на вашите очи.
Видео на екранот на Galaxy S10+, којшто ја приспособува осветленоста во зависност од надворешната светлина, движејќи се од ден кон ноќ.

Функција Live Focus

Снимај портрети и
филмови како професионалец.9

ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ
Видео на Galaxy S10 коешто прикажува слика на девојче како држи сончоглед во раката.

кориснички интерфејс ОneИнтеракција без напор

Нека ви биде пријатно со
вашиот телефон.10

ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ
кориснички интерфејс ОneИнтеракции на екранот.Нека ви биде пријатно со вашиот телефон.
Видео коешто прикажува различни известувања на кориснички интерфејс One UI.

Проширлива меморија

Додајте простор за складирање, а не
нов телефон.11

ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ
Проширлива меморија.Додајте простор за складирање, а не нов телефон.
Видео на Galaxy S10+ коешто ги прикажува сите слики зачувани на уредот и различни екрани како избледуваат во заднина.

Безбедносна папка

Заштитете ги податоците
и приватноста.12

ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ
Безбедносна папка.Заштитете ги податоците и приватноста.
Видео коешто ја прикажува иконата на ултразвучно детектирање на отпечаток на прст.

Galaxy: Беспрекорно поврзани

Работата и забавата
кренете ги на повисоко ниво.13

Galaxy:Беспрекорно поврзани.Работата и забавата кренете ги на повисоко ниво.
Видео коешто го прикажува Galaxy S10+ како ги полни Galaxy Buds врз себе.

Откријте го Galaxy

Најдете го телефонот што ви овозможува да правите повеќе – од иновативниот Galaxy S10 до супер моќниот Galaxy Note 10.

1. Интелигентна батерија која трае цел ден достапна за Galaxy Note10+ LTE, Galaxy Note10 LTE, S10e, S10, S10+. Врз основа на просечен век на батерија во типични услови на користење. Просечни очекувани перформанси врз основа на типична употреба. Вистинскиот век на батеријата зависи од фактори како мрежа, избрани карактеристики, зачестеност на повици, како и од начинот на користење на гласовни, податочни и други апликации. Резултатите може да се разликуваат.

2. Леќи за камера со ултра широк опсег достапни за 5G моделите Galaxy Fold, Note10+, Note10, S10e, S10, S10+, S10.

3. Опција за безжично полнење Wireless PowerShare достапнa на 5G моделите Galaxy Fold, Note10+, Note10, S10+ S10e, S10, S10+, S10. Опцијата за безжично полнење Wireless PowerShare работи на повеќето Qi-сертифицирани уреди. За споделување е потребно батеријата да биде на минимум 30%. Брзината и ефикасноста на полнењето се разликуваат во зависност од уредот. Може да не работи со одредена дополнителна опрема, маски или уреди на други брендови. Ако имаш проблеми при поврзувањето или ако полнењето е бавно, извади ги маските од сите уреди. Може да влијае на приемот на повици или на податочните услуги, во зависност од мрежната средина.

4. Galaxy Watch се продава посебно. Достапноста на моделот и бојата може да се разликува во зависност од земјата или операторот.

5. Следниве телефони се оценети со IP68: Galaxy Note10+, Note10, S10e, S10, S10+, S10 5G, Note9, Note8, Galaxy S9, S9+, S8+, S8. Galaxy S7, S7 Edge. IP68 се заснова врз условите за тестирање за потопување во слатка вода длабока најмногу 1,5 метар, во временски период до 30 минути. Не се препорачува употреба на плажа или во базен. Гаранцијата не покрива оштетување од вода или прашина.

6. Карактеристиката Dual Aperture е достапна на моделите Galaxy Fold, Note10+, Note10, S10e, S10, S10+, S10 5G, Galaxy S9, S9+.

7. Infinity-O Display е достапен на 5G моделите Note10+, Note10, S10e, S10, S10+, S10.

8. Ноќниот режим е достапен на телефоните Samsung Galaxy со оперативен систем Android P или последователна верзија или со One UI 1.0 или последователна верзија. Достапноста се разликува во зависност од операторот.

9. Опцијата Live focus е достапна на моделите Galaxy Fold, Note10+, Note10, S10e, S10, S10+, S10 5G, Note9, S9, S9+, S8+, S8. Опцијата Live focus video е достапна на Galaxy S10 5G, Note10 и Note10+. 

10. Samsung OneUI главно е достапен за Galaxy S8 и понови телефони. Сепак, достапноста се разликува во зависност од операторот.

11. Почнувајќи од Galaxy S7, речиси сите телефони Galaxy S и Galaxy Note поддржуваат меморија што може да се прошири преку microSD картичка, освен Galaxy Note10. MicroSD картичката се продава посебно.

12. Опцијата Secure Folder е достапна на Galaxy Note10+, Note10, S10+, S10, S10e, S9+ S9, Note9, Note8, S8+, S8, S7, S6.

13. Galaxy Buds се продаваат посебно. Достапноста на моделот и бојата може да се разликува во зависност од земјата или операторот.