Наградуваниот Galaxy S10+

 • Кога Samsung Galaxy S10 ќе ви легне на дланката, недвосмислено знаете дека сте влегле во нова смартфон димензија.

  Galaxy S10, Април 2019

  Ако сакате фантастичен телефон кој е последен крик на мобилната технологија – S10 серијата смартфони е апсолурно разумен избор.

  Galaxy S10, Јуни 2019

  Добар уред со напредни перформанси, кој добро лежи во раката и креира одлични фотографии.

  Galaxy S10, Јуни 2019
  Performance check

  По 10 години мобилни телефони што се креатори на трендовите, пристигнува нова генерација во иновацијата на мобилната технологија - моделите Galaxy S10e, S10 и S10+.

  Galaxy S10e, S10 и S10+. Пристигна новата генерација Galaxy.

  Три графички текста со иста содржина „S10“ влегуваат во видното поле надвор од екранот, а потоа се поместуваат во спротивен правец додека лизгаш по екранот.
  Три графички текста со иста содржина „S10“ влегуваат во видното поле надвор од екранот, а потоа се поместуваат во спротивен правец додека лизгаш по екранот.

  Ажурирања на S10

  Следната генерација на Galaxy S10 доаѓа со иновативни надградби кои го прават уште помоќен

  Добиј го најновото Galaxy искуство на твојот телефон. Ажурирај го твојот софтвер за да ги истражиш новите карактеристики кои ти се достапни.

  *Распоредот на ажурирање може да се разликува во зависност од земјата.

  • Single Take

   Експлозивен режим кој станува ѕверски режим. Допри ја блендата и движи се најмалку 3 секунди, а најмногу 10 секунди, за да ја фатиш целата сцена, а потоа оди во Галерија за да ги разгледаш разните формати кои се направени автоматски.1

   Оди на Single Take
  • Ноќен режим

   Замисли да можеш да правиш неверојатно чисти ноќни фотографии. Надградениот Ноќен режим ги осветлува и најтемните ноќни сцени и ги истакнува боите дури и во темница.

  • Night Hyperlapse

   Надгради го начинот на кој сликаш ноќе. Секунди од фотографии со долга експозиција се преточени во видео со светлосни траги и траги од движење кое изгледа како ремек-дело.

   Оди на Night Hyperlapse
  • PRO
   Pro Video

   Преземи ја контролата врз своите видеа со опциите во Pro Video кои ти се на дофат. Рачно постави ги нагодувањата како ISO, брзина на бленда и ниво на експозиција токму онака како што сакаш.

  • Приспособлив фитлер

   Целосно нов начин да им дадеш свој потпис на сликите. Претвори ги боите и тоновите од омилените слики во филтер кој ќе можеш да го додаваш на твоите фотографии.

  • Конверзија при снимање со предна/задна камера

   И предната и задната камера снимаат висококвалитетни видеа, а ти можеш со леснотија да се префрлаш од една на друга додека снимаш.

  • Quick Share

   Споделувањето го направивме уште полесно. Провери кои од твоите контакти се во близина за да можеш да избереш и да споделуваш со повеќе луѓе истовремено. Не е потребно спарување.2

   Оди на Quick Share
  • Music Share

   Опцијата Music Share ти овозможува лесно поврзување со телефонот на твојот пријател со кој сте спарени преку Bluetooth за да можеш да пушташ музика преку звучниците во неговиот автомобил - не е потребен помошен кабел.

   Оди на Music Share

  Дизајн

  Телефон што не само што се истакнува туку и се издвојува од другите

  Целосно редизајниран за да се отстранат прекинувањата во твојот приказ. Без застој и пречки. Прецизниот ласерски рез, безбедноста на екранот и пријатниот за очи Dynamic AMOLED го прават дисплејот Infinity-O најиновативен екран Galaxy досега.

  Три телефони Galaxy S10+ во хоризонтална положба, над еден што е поставен напред, гледано под благ агол отстрана на која се наоѓаат копчето Bixby и копчето за јачина на звукот. На три екрани се гледа фотографија на чамец во вода со двајца скијачи на вода сликана одозгора и ја покажува можноста за ширење на дисплејот Infinity-O.

  Отклучи го екранот со едноставен допир. Ја преместивме заштитата од задната на предната страна на телефонот, спојувајќи го ултразвучното детектирање на отпечатокот на прстите директно со екранот.

  *Достапно само на моделите S10 и S10+.

  Се гледа прст кој го допира Infinity-O дисплејот со виолетови пулсирања кои се движат кон долу и ги претставуваат ултразвучните пулсирања кои препознаваат прсти при користење на ултразвучното препознавање на отпечатоци од прсти.

  Следната генерација добива облик

  *Достапноста на моделите и на боите зависи од земјата или од провајдерите.

  Galaxy S10e гледан однапред со апстрактна корална и сина графика во бои што се прелеваат на екранот.
  Galaxy S10e5.8” 3
  Galaxy S10 гледан однапред со апстрактна корална и сина графика во бои што се прелеваат на екранот.
  Galaxy S106.1” 3
  Galaxy S10 plus гледан однапред со апстрактна корална и сина графика во бои што се прелеваат на екранот.
  Galaxy S10+6.4” 3

  Камера

  За камерата од наредната генерација не мора да бидеш професионален фотограф

  Директно вградена целосна опрема на објективот. Сега со поголем број камери, всушност, во џебот имаш професионална камера, па твоите фотографии, селфи и видеоснимки навистина ќе бидат епски и ќе можеш веднаш да ги споделиш.

  Фати поширок свет. Користи ја ултрашироката камера за зачудувачки фотографии со видно поле од 123 степени.

  Фотографија сликана со апаратот Galaxy S10+ на која се гледа жена на брегот што стои пред неколку дрвени столбови во самрак. Ултра широкоаголна камера што покажува уште поширок кадар.

  *Фотографија снимена со апаратот Galaxy S10+ со симулиран приказ заради илустрација. Функцијата, исто така, е достапна и кај моделите Galaxy S10 и S10e.

  Попаметна камера за подобри фотографии. Интелигентната камера ти помага да снимиш прекрасни фотографии, така што ќе предложи композиција на слики и автоматски ќе го оптимизира нагодувањето на камерата.4

  Фотографија сликана со апаратот Galaxy S10+ на која се гледа сонцето како се раѓа зад планината со рефлексија во водата
  Фотографија сликана со апаратот Galaxy S10+ на која се гледа сонцето како се раѓа зад планината со рефлексија во водата

  *Фотографија снимена со апаратот Galaxy S10+ со симулиран приказ заради илустрирање. Функцијата, исто така, е достапна и кај моделите Galaxy S10 и S10e.

  Перформанси

  Перформанси на повисоко ниво за генерација што не може да чека

  Ти имаш моќ. Функцијата Wireless PowerShare ти дава можност да го споделиш своето напојување со други апарати.5 А брзото безжично полнење 2.0 го враќа твојот телефон на 100% многу побрзо.6, 7

  Galaxy S10+ гледан одзади, во хоризонтална положба под агол од 45 степени. Додека лизгаш надолу, се појавува уште еден Galaxy S10 plus над првиот и тогаш се гледаат иконата за полнење и функцијата Wireless PowerShare. Со понатамошно лизгање се доаѓа до Galaxy Watch Active што, исто така, се полни заедно со апаратот Galaxy S10 plus.
  Galaxy S10+ гледан одзади, во хоризонтална положба под агол од 45 степени. Додека лизгаш надолу, се појавува уште еден Galaxy S10 plus над првиот и тогаш се гледаат иконата за полнење и функцијата Wireless PowerShare. Со понатамошно лизгање се доаѓа до Galaxy Watch Active што, исто така, се полни заедно со апаратот Galaxy S10 plus.
  Galaxy S10+ гледан одзади, во хоризонтална положба под агол од 45 степени. Додека лизгаш надолу, се појавува уште еден Galaxy S10 plus над првиот и тогаш се гледаат иконата за полнење и функцијата Wireless PowerShare. Со понатамошно лизгање се доаѓа до Galaxy Watch Active што, исто така, се полни заедно со апаратот Galaxy S10 plus.
  Galaxy S10+ гледан одзади, во хоризонтална положба под агол од 45 степени. Додека лизгаш надолу, се појавува уште еден Galaxy S10 plus над првиот и тогаш се гледаат иконата за полнење и функцијата Wireless PowerShare. Со понатамошно лизгање се доаѓа до Galaxy Watch Active што, исто така, се полни заедно со апаратот Galaxy S10 plus.
  Снимка од височина што прикажува автомобили што минуваат и пешаци како одат пресекуваат и ги поврзуваат автомобилите и пешаците и ги симболизираат големите можности за поврзување на апаратите Galaxy S10e, S10 и S10 plus преку функциите Wi-Fi и LTE.

  Пренесувај во живо и сподели со другите, каде и да те однесе животот. Интелигентниот Wi-Fi достигнува поголеми брзини со Wi-Fi 6, поврзувајќи се сигурно и безбедно дури и на јавните мрежи.8 И незабележително преминува на LTE што поддржува извонредни брзини за пренесување на податоци до 2,0 Gb/s.9

  Целосно ги менува правилата. Проектиравме хардвер и софтвер за да се постигнат перформансите на твоите игри без застој.

  *Симулирана слика за потребите на илустрирањето.

  © 2019 Epic Games, Inc. Имињата Epic Games, Fortnite и нивните логотипи се печати или регистрирани печати на компанијата Epic Games во САД. (регистрирани во Заводот за патенти и печати на САД) и во други земји. Сите права се задржани.

  Galaxy S10+ во хоризонтална положба, потпрен под благ агол на страната нa која сe копчето Bixby и копчето за јачина на звукот, при што се гледаат внатрешноста на хардверот и деловите на апаратот Galaxy S10 plus што се оптимизирани за играње.
  Galaxy S10+ во хоризонтална положба, потпрен под благ агол на страната нa која сe копчето Bixby и копчето за јачина на звукот, при што се гледаат внатрешноста на хардверот и деловите на апаратот Galaxy S10 plus што се оптимизирани за играње.
  Galaxy S10+ во хоризонтална положба, потпрен под благ агол на страната нa која сe копчето Bixby и копчето за јачина на звукот, при што се гледаат внатрешноста на хардверот и деловите на апаратот Galaxy S10 plus што се оптимизирани за играње. Galaxy S10+ во хоризонтална положба, потпрен под благ агол на страната нa која сe копчето Bixby и копчето за јачина на звукот, при што се гледаат внатрешноста на хардверот и деловите на апаратот Galaxy S10 plus што се оптимизирани за играње.

  Паметна технологија

  Телефон што се приспособува на тебе,
  а не ти нему

  Константно те држиме чекор пред другите. Паметната технологија и напредниот хардвер учат како го користиш телефонот, се приспособуваат да траат подолго и да работат поефикасно, обезбедувајќи врвни перформанси во текот на денот.

  Многу крупен кадар на единицата на невронската мрежа, NPU, која е вградена во AP на моделот Galaxy S10 plus.
  Многу крупен кадар на единицата на невронската мрежа, NPU, која е вградена во AP на моделот Galaxy S10 plus.

  Корисната технологија AI го прави полесен твојот секојдневен живот. Навиките Bixby ги сугерираат често користените апликации и задачи врз основа на времето или локацијата за да развијат природно и паметно искуство - само за тебе.

  Симулирана слика на интерфејсот на навиките Bixby за време на возењето. Активираните функции порачуваат вклучи се Bixby Voice, пушти музика Samsung и ротирај ја ориентацијата на екранот.
  Симулирана слика на интерфејсот на навиките Bixby за време на возењето. Активираните функции порачуваат вклучи се Bixby Voice, пушти музика Samsung и ротирај ја ориентацијата на екранот.

  Дополнителна опрема

  Galaxy S10e, S10 и S10+ се само почеток

  *Бојата зависи од земјата, регионот и од провајдерот.

  Фотографија на која се гледаат Galaxy Watch Active и Galaxy S10 plus додека истовремено се полнат на подлогата Duo за безжично полнење, а на екраните на двата апарата е прикажан интерфејсот за полнење.
  Galaxy S10e
  Galaxy S10
  Galaxy S10+

  Бои

  Galaxy S10e
  • Призма бела
  • Призма црна
  • Призма зелена
  • Интензивна жолта
  Galaxy S10
  • Призма бела
  • Призма црна
  • Призма зелена
  Galaxy S10+
  • Призма бела
  • Призма црна
  • Призма зелена
  • Порцеланска бела*
  • Порцеланска црна*

  Големина на екранот

  Galaxy S10e 5.8”
  Galaxy S10 6.1”
  Galaxy S10+ 6.4”

  Вид на дисплејот

  Galaxy S10e Рамен
  Galaxy S10 Закривен
  Galaxy S10+ Закривен

  Сензор за отпечатоци на прсти

  Galaxy S10e Капацитивен скенер на отпечаток на прст
  (Странично)
  Galaxy S10 Ултразвучно детектирање на отпечаток на прст
  (На екранот)
  Galaxy S10+ Ултразвучно детектирање на отпечаток на прст
  (На екранот)

  Предна камера

  Galaxy S10e Селфи камера
  Galaxy S10 Селфи камера
  Galaxy S10+ Селфи камера RGB длабинска камера

  Задна камера

  Galaxy S10e Широкоаголна камера Ултраширока камера
  Galaxy S10 Телефото камера Широкоаголна камера Ултраширока камера
  Galaxy S10+ Телефото камера Широкоаголна камера Ултраширока камера

  Капацитет на батеријата*

  Galaxy S10e 3100 mAh (типично)
  Galaxy S10 3400 mAh (типично)
  Galaxy S10+ 4100 mAh (типично)
  • Достапноста на моделите и на боите зависи од државата или од провајдерот.
  • Керамичка верзија е достапна само за моделите Galaxy S10+ со 8 GB RAM и 512 GB интерна меморија и со 12 GB RAM и 1 TB интерна меморија.
  • Мерено дијагонално, големината на екранот на моделот Galaxy S10e изнесува 5,8 инчи како целосен правоаголник, односно 5,6 инчи кога се сметаат заоблените агли; големината на екранот на моделот Galaxy S10 изнесува 6,1 инчи како целосен правоаголник, односно 6,0 инчи кога се сметаат заоблените агли, а големината на екранот на моделот Galaxy S10+ изнесува 6,4 инчи како целосен правоаголник, односно 6,3 инчи кога се сметаат заоблените агли; реалната видлива површина е помала поради заоблените агли и отворите за камерите.
  • 3100 mAh, 3400 mAh и 4100 mAh (типично) се однесува на типичната вредност на капацитетот на батеријата што е тестирана во независна лабораторија. Оценетиот (минимален) капацитет е помал. Типичната вредност е тестирана во независна лабораторија. За типична вредност е проценета средната вредност, земајќи ги предвид отстапките во капацитетот на батериите меѓу примероците на батерии тестирани според стандардот IEC 61960. Номиналниот (минимален) капацитет изнесува 3000 mAh за Galaxy S10e, 3300 mAh за Galaxy S10 и 4000 mAh за Galaxy S10+. Вистинското времетраење на батеријата зависи од мрежното опкружување, образецот на употреба и од други фактори.

  Прошири за да ги видиш разликите меѓу Galaxy S10 моделите.