Hur du använder din torktumlare med SmartThings

Anslut din Samsung-torktumlare till SmartThings-appen och hantera den med en enkel knapptryckning. SmartThings-appen hjälper dig att hitta det mest effektiva sättet att torka din tvätt och samtidigt spara tid.

Ta del av SmartThings alla funktioner

SmartThings är en funktion som används för att kontrollera och styra smarta hushållsapparater och Internet of Things (IoT)-utrustningar från en smartphone. För att använda de olika praktiska torktumlarfunktionerna ansluter du Samsung-torktumlaren till SmartThings-appen på din smartphone.

Se till att din torktumlare och smartphone är anslutna till samma Wi-Fi-nätverk innan du börjar. Alla funktioner är tillgängliga vid en Wi-Fi-anslutning. Kom också ihåg att synkronisera ditt Samsung-konto och SmartThings-appen med din torktumlare.

Om du behöver mer information om hur du ansluter din torktumlare med SmartThings-appen på din smartphone kan du gå in på Hur ansluter jag min torktumlare till SmartThings?

Samsung torktumlare med smartthings.

På SmartThings-appens hemskärm för torktumlaren kan du hantera de grundläggande inställningarna genom att trycka på de tre prickarna längst upp till höger på skärmen.

• Inställningar: Här kan du se över energiförbrukningen med hjälp av Energy Monitor.
  • Välj land/plats: Sök och ange land och plats.
  • Information: Du kan se modellnummer, information och enhetstyp här.
  • HomeCare Wizard: Med HomeCare Wizard kan du kontrollera din torktumlares veckorapport. Du kan även kontrollerar energimätaren och se enhetens historik.
Grundinställningar för torktumlare.

Styr torktumlar funktionerna med SmartThings.

SmartThings kommer föreslå det bästa sättet att hantera din tvätt och din tid.

Följ instruktionerna nedan för att lätt och enkelt ställa in ett standardtorkprogram. Du kan också se de grundläggande funktionerna på hemskärmen.

• Torknivå: Du kan ställa in olika torknivåer på enheten.
  • Torktid: Driftstiden ändras beroende på vald tid för avslut.
  • Veckfria plagg (Wrinkle Prevent): För att förhindra att plaggen blir skrynkliga, roterar torktumlarens trumma med jämna mellanrum efter avslutad torkcykel.
  • Fuktvarning (Damp Alert): Ett varningsmeddelande skickas om kläderna fortfarande är fuktiga.
  • Mina torkprogram: Du kan ställa in din egen torkprogramslista baserat på plaggens material. Du kan även se energiförbrukningen för varje typ av plagg.
  • Min Favorit: Du kan ange namn på dina mest använda torkprogram och alternativ för att enkelt få åtkomst till dem.
  • Auto Torkprogram: Den lämpligaste torkprogrammet kommer att väljas automatiskt när torktumlaren är registrerad på samma SmartThings-plats.
  • Förbli ansluten: När Smart Control är aktiverat, kan du styre torktumlaren på avstånd även när torkprogrammet är avslutat.
Grundinställningar för torktumlare. Grundinställningar för torktumlare.

Steg 1. Tryck på cirkeln eller texten för t.ex. Bomull på hemskärmen.

Grundinställningar för torktumlare 2. Grundinställningar för torktumlare 2.

Steg 2. Välj önskat torkprogram på listan och tryck sedan OK.

Grundinställningar för torktumlare 3. Grundinställningar för torktumlare 3.

Steg 3. Välj Torknivå och tryck OK.

Grundinställningar för torktumlare 4. Grundinställningar för torktumlare 4.

Steg 4. Välj önskad Torktid och tryck sedan OK.

Obs: Några av alternativens namn, t.ex. program och torknivå, kan skilja sig åt beroende på torktumlarmodell.

LAUNDRY RECIPE rekommenderar det mest passande torkprogrammet för din kläder.

Hemskärm för Laundry Recipe. Hemskärm för Laundry Recipe.

Steg 1. Tryck LAUNDRY RECIPE på mobiltelefonens skärm.

Välj de plagg som ska torkas. Välj de plagg som ska torkas.

Step 2. På skärmen väljer du typ av plagg och trycker sedan på NÄSTA. På skärmen kommer du få ange fler uppgifter om de valda plaggen.

Torknivå. Torknivå.

Steg 3. Välj Torknivå och ställ in ditt val för veckfria plagg (Wrinkle prevent). Tryck sedan GET RECIPE.

Rekommenderat torkprogram. Rekommenderat torkprogram.

Steg 4. LAUNDRY RECIPE rekommenderar det mest passande torkprogrammet för din tvätt. Tryck sedan Start på skärmen.

LAUNDRY PLANNER rekommenderar ett torkprogram, baserat på den inställda tiden.

Laundry planner med smartthings 1. Laundry planner med smartthings 1.

Steg 1. Välj LAUNDRY PLANNER på skärmen.

Laundry planner med smartthings 2. Laundry planner med smartthings 2.

Steg 2. Tryck på Avslutningstid för att ställa in torktiden.

Laundry planner med smartthings 3. Laundry planner med smartthings 3.

Steg 3. Här kan du ställa in den önskade torktiden. Ange önskad tid och tryck sedan på Start.

Laundry planner med smartthings 4. Laundry planner med smartthings 4.

Steg 4. Du kan använda ett rekommenderat torkprogram baserad på tid. Tryck på kryssrutan (V) på skärmen och välj NÄSTA för att starta.

Obs: De valda alternativen kan inte ändras när cykeln är igång. (Ändringarna kommer att återspeglas vid nästa torkomgång.)

Obs:

• Tillgängliga funktioner och teknik kan variera beroende på land, tjänsteleverantör, nätverksmiljö eller produkt.
  • Innan du provar app-anslutningen, se till att appens programvara och relaterade appar är uppdaterade till den senaste versionen.
  • Skärmbilderna i det här innehållet kan variera beroende på vilken enhetsmodell du har.