Hur du gör om Ecobubble™-funktionen inte producerar skum

En tvättmaskin rengör kläder genom att blanda vatten med tvättmedel som avlägsnar fläckar och smuts. Samsungs Ecobubble™ teknik minskar vattnets ytspänning vilket gör att tvättmedlet skummar mer. Detta skum genomtränger textilerna lättare och rengör dem på djupet på ett skonsamt sätt.

Tvätta dina kläder med Ecobubble™

Ecobubble™ är Samsungs unika tvätt funktion som omvandlar tvättmedlet till bubblor innan det kommer i kontakt med plaggen. Bubblorna fördelas jämnt på kläderna så att de tränger in i tyget snabbare. De små bubblorna uppstår tack vare att vattnets ytspänning minskar. Gränssnittsspänningen mellan fläcken och tyget, gör att tvättmedlet omedelbart kan tränga in i fläcken.

Ecobubble™-tvättmaskinen innehåller en särskild komponent som kallas bubbelgeneratorn. Precis när tvättprogrammet börjar använder generatorn ett inledande vattenintag, skapar en koncentrerad tvättmedelslösning och suger in stora mängder luft i flödet. Blandningen pumpas snabbt in i trumman. Efter att ha tryckt på "Start" kan du se en stigande kudde av tvålrika bubblor.

Om du blötlägger tvätten i bubblorna i 30 minuter kommer bubblorna att tränga djupt in i tyget och avlägsna alla svåra fläckar. Bubblorna hjälper till att avlägsna fläckar även vid låga tvätt temperaturer. Dessutom sparar man tid och energi som annars används till att värma upp vattnet och på förtvätt. Det är även skonsamt för ömtåliga kläder att tvättas med Ecobubble™.

Ecobubble tvätt.

Om inget skum produceras

Bubblorna kanske inte syns när du använder Eco Bubble Wash, eftersom Samsung tvättmaskin har en låg vattenförbrukning och är ekonomisk i drift. Det handlar således inte om ett produktfel.

• Kontrollera att Ekobubbel knappen är tänd.
  • För lite kläder i trumman kan göra att funktionen inte fungerar som den ska.
  • Om plaggen är väldigt smutsiga bildas det inte lika mycket skum.

Obs: Om problemet kvarstår kan du kontakta ett lokalt Samsung support för mer hjälp.

Andra funktioner

Bubble Soak™ hjälper dig med att få bort olika typer av envisa fläckar. Den här funktionen förbättrar tvättförmågan genom att blötlägga tvätten i ett bubbelbad.

Hur du använder Bubble Soak™

• Tryck på Power för att slå på tvättmaskinen.
  • Välj tvättprogram.
  • Tryck på Bubble Soak knappen för att aktivera funktionen. Tryck igen för att inaktivera. (Längst ner i högra hörnet)
  • Funktionen är tillgänglig på 5 tvättprogram (Bomull, syntetmaterial, sängkläder, daglig tvätt, barnvård och jeans) och förlänger tvättiden med 30 minuter.
Bubble soak knappen längst ner till höger på panelen.

Obs:

• Panelens utformning kan variera beroende på modell.
  • Läs igenom bruksanvisningen för din specifica modell.
  • Bilderna är från en referens på engelska. Panelen finns även tillgänglig på ditt språk.

Super Eco Wash-funktionen kan aktiveras med Ecobubble-programmet. När du ställer in Ecobubbel tvättprogrammet på låg temperatur minskar energiförbrukningen.

Super eco wash på panelen.

Obs:

• Max lasten för Super Eco Wash är 4 kg.
  • Panelens faktiska utformning kan skilja sig åt beroende på vilken typ av modell du har.
  • Bilderna är från en referens på engelska. Panelen finns även tillgänglig på ditt språk.