Hur öppnar jag tvättmaskinens lucka när den är igång?

Ibland kan det vara nödvändigt att öppna tvättmaskinsluckan direkt efter att den har startats. Men av säkerhetsskäl är tvättmaskinsluckan låst och kan inte öppnas efter att cykeln har startat. Instruktionerna nedan ger dig hjälpsamma råd om hur du löser vissa problem med en låst lucka.

Om luckan inte kan öppnas

• När tvättmaskinen startar och det ligger vatten i trumman, kan luckan inte öppnas för att förhindra översvämning.
  • När cykeln är slutförd, men luckan fortfarande är mycket varm, kommer den inte att öppnas för att förhindra skada.
  • Luckan inte att öppnas om du har ställt in barnlåsfunktionen på din tvättmaskin.
  • Om låset på luckan till den frontmatade tvättmaskinen är av metall kommer luckan inte att öppnas direkt efter avslutad tvätt.
kan inte öppna tvättmaskinsluckan

Notera:

• Öppna inte maskinluckan med våld när den är igång (tvätt, torktumling eller rotation med hög temperatur).
  • Om barnlåset är aktiverat måste du första inaktivera det för att tillsätta tvättmedel, lägga i mer tvätt eller ändra de aktuella inställningarna.

Hur du öppnar luckan

Du kan lägga till/avlägsna tvätt inom 5 minuter efter att maskinen har startat.

Men om vattennivån eller vattentemperaturen inuti trumman är för hög kan luckan inte öppnas och lampan för luckans lås kommer att blinka. I detta fall ska du vänta tills lampan slutar blinkar. Notera även att det tar minst en eller två minuter för lampan att sluta blinka.

Steg för att öppna luckan

Steg 1. Tryck på start/paus-knappen för att låsa upp luckan.

Steg 2. Öppna luckan och lägg till eller avlägsna tvätt.

Steg 3. Stäng luckan och tryck på start/paus-knappen för att starta om tvätten. För att ändra cykel trycker du på pausknappen och ändrar sedan cykeln.

Notera:

• Om vattennivån inuti trumman är över en viss gräns kan maskinluckan inte öppnas.
  • Av säkerhetsskäl kommer tvättmaskinen inte att tumla eller rotera såvida inte luckan är stängd.

Av säkerhetsskäl kommer luckan automatiskt att låsas när behållaren är fylld med vatten. Dessutom kan inte luckan öppnas förrän tvättmaskinen har tömt ut allt vatten. Följ instruktionerna nedan för att tömma ut vattnet och öppna luckan.

Använda Spin Only-funktionen

Steg 1. Tryck på Spin Only-knappen i 3 sekunder.

Steg 2. När cykelns tid och rotationshastighet visas, trycker du på Spin upprepade gånger tills önskad rotationshastighet har valts.

Steg 3. Tryck och håll sedan in start/paus-knappen för att starta cykeln.

öppna luckan under cykel

Notera: Rotationstiden beror på vald cykel.

Använda luddfiltret för att tömma ut vatten

Steg 1. Öppna luddfiltrets lucka.

Steg 2. Avlägsna den vita tömningspluggen från nödslangen och töm ut vattnet i en lämplig behållare.

Steg 3. Montera och säkra nödslangens lock på nytt.

Steg 4. Sätt tillbaka luckan genom att placera den i hålen på botten av öppningen och tryck eller vik den uppåt.

Steg 5. Stäng av maskinen och vänta en stund.

Steg 6. Tryck på strömknappen för att slå på tvättmaskinen igen. Luckan kommer att öppnas på nytt.

Notera: Var försiktig då stora mängder vatten kan spilla ut.

använda luddfiltret för att tömma ut vatten

Om tvätten har avslutats utan last, men luckan är låst

Dra ur strömkabeln och vänta en timme.

När tvätten har avslutats, men luckan är låst

Det är farligt att öppna luckan direkt efter en avslutad cykel. Öppna endast luckan när larmet har slutat ljuda.

Samsung-tvättmaskiner med AddWash-funktionen ger dig möjligheten att stoppa maskinen och lägga i eller avlägsna tvätt eller tvättmedel när AddWash-lampan är på.

Varning

• Försök inte att öppna AddWash-luckan när maskinen är igång utan att först trycka på start/paus-knappen.
  • Lägg inte i överflödigt med tvätt i AddWash-luckan. Maskinens prestanda kan försämras.
  • Använd inte den nedre delen av AddWash-luckan som ett handtag. Dina fingrar kan komma i kläm.
  • Se till att ingen tvätt har fastnat i AddWash-luckan.
  • Varken huvudluckan eller den AddWash-luckan kan öppnas när vattentemperaturen är 50 grader Celsius.
  • AddWash-luckan kan öppnas av sig själv (utan att trycka på start/paus-knappen) när tvätten har avslutats.
använda AddWash-luckan