Çfarë të bëj nëse gjatë përdorimit të furrës del një erë djegieje apo një erë e keqe?

Kjo mund të ndodhë kur brenda furrës ka shumë papastërti të cilat mund të marrin flakë, të digjen ose të lëshojnë tym. Rekomandohet ta pastroni rregullisht furrën dhe të mos prisni gjersa në paretet e furrës të depozitohen shumë mbeturina yndyre e papastërti të tjera.

Përdorimi për herë të parë i furrës

  • Kur e përdorni për herë të parë furrën pasi e keni blerë, duhet ta digjni vajin në brendësi të furrës.
  • Në varësi të metodës së përdorur, ndizeni rezistencën e sipërme të furrës duke e caktuar në temperaturën maksimale për rreth 20 minuta. Mund të dalë tym për shkak të djegies së vajit të përpunuar që ndodhet në brendësi, por kjo nuk do të thotë se pajisja ka probleme.
  • Era fillestare largohet gradualisht pasi ta përdorni furrën 2-3 herë pas blerjes.
  • Tregoni kujdes të caktoni kohën e duhur të gatimit në fillim të përdorimit. Kur koha e gatimit është e tepruar, gjella që po piqni digjet dhe atëherë krijohen aroma të këqija. 
  • Ju lutemi, tregoni kujdes të rregulloni kohën e gatimit sipas ushqimit. Nëse ushqimi mban erë sikur është djegur gjatë gatimit, spërkateni me pak ujë.
djegia e vajit në brendësi të furrës në përdorimin e parë

Shënim : Tregoni kujdes t’i nxirrni nga furra aksesorët përpara se sa ta vini në punë.

Mbajeni të pastër pjesën e brendshme dhe aksesorët e furrës

Kur nga furra del erë e keqe, ka mundësi që mbetje ushqimore ose plastike të kenë shkrirë dhe të jenë ngjitur në panelet e brendshme. Përdorni funksionin e pastrimit me avull dhe pastaj fshijeni me një leckë të thatë. 

pastro pjesën e brendshme dhe aksesorët e furrës

Përdorni enë të përshtatshme për furrë

Nëse përdorni enë gatimi të cilat janë plastike apo nuk e durojnë nxehtësinë, kjo mund të shkaktojë erë djegieje. Rekomandohet të përdorni enë gatimi prej qelqi që duron temperatura të larta. Hidhini një sy udhëzuesit të mëposhtëm për enët që mund të përdoren në furrë. Kjo ju ndihmon me kohën e gatimit dhe me rendimentin e furrës.

Udhëzues për enët e përshtatshme për furrë

tabelë udhëzuese mbi enët e përshtatshme për furrë
container guide

Enët që mund të përdoren

Enët që nuk mund të përdoren

-Enë qelqi nxehtësi-duruese (p.sh., Pyrex)

-Enë alumini dhe enë metalike

-Enë qeramike dhe enë balte për furrë

-Produkte poshtë të cilave shkruhen fraza të tilla si “furrë”, “për përdorim në furrë” dhe “borosilikat”

-Metalike (p.sh., tava pjekjeje) 

-Enë letre për furra, enë pjekjeje

-Enë silikoni me shenjën e furrës

-Enë plastike nxehtësi-duruese, enët e zakonshme prej qelqi, enët e zakonshme prej qeramike

-Mbështjellëset

-Produktet prej druri, prej letre dhe prej bambuje

Faleminderit për komentin tuaj