Pse dridhet makina larëse?

Keni përshtypjen që makina larëse tuaj dridhet shumë dhe/ose zhurma që prodhon ajo është shqetësuese? Mos u shqetësoni, problemin e zgjidh një instalim më i mirë.

 
Më poshtë janë disa nga faktorët kryesorë të dridhjes: 
 

  • Nuk janë hequr kundërpeshat e transportit.
  • Vendi i zgjedhur për instalim nuk është i mirë.
  • Këmbët nuk janë përshtatur.
  • Pesha e rrobave është shumë e rëndë ose shpërndarja nuk është si duhet.

Hapat e verifikimit

1. Largoni kundërpeshat.

Kundërpeshat nga prapa makinës larëse duhet të hiqen para se të vihet makina në punë. 

Jeni të lutur të vini re: Mos i hidhni pasi mund t’ju duhet nëse e lëvizni në të ardhmen.

Hiqni kundërpeshat nga makina larëse
2. Zgjidhni vendndodhjen më të mirë.

Makina larëse duhet të jetë në një vend të sheshtë, të rrafshët dhe të pastër.

Kontrolloni sipërfaqen poshtë makinës larëse
3. Shikoni kembet e Lavatrices tuaj.

  • Kontrolloni gominën nën këmbë: duhet të jetë e butë dhe në gjendje të mirë. Nëse nuk është kështu, ju mund ti ndërroni këto gomina.
  • Kontrollo lartësinë e këmbës dhe shtrëngojini ato si duhet pasi ti keni përshtatur. Makina larëse duhet të jetë në pozicion të pjerrët. 
  • Rëndojini çdo cepi të makinës larëse. Nëse një cep lëviz, duhet të bëhet një përshtatje tjetër.

Jeni të lutur të vini re: Vibrimin e ulin këmbët më të shkurtra.

Përshtat këmbët e nivelimit
4. Kontrollo sasinë dhe llojin e ngarkesës.

Një ngarkesë tepër e lartë ose e lehtë mund të ndikojë në operimin e makinës larëse. Ju mund të gjeni ngarkesën e rekomanduar për modelin tuaj në udhëzimet operative në makinën tuaj.
 

  • Nëse ngarkesa është e vogël, cikli i tharjes mund të zgjasë dhe dridhjet mund të amplifikohen (ngarkesë e pabalancuar). Ne rekomandojmë që ju të fusni më shumë rroba për të bërë balancimin. 
  • Nëse ngarkesa është shumë e rëndë ose pi shumë ujë (p.sh., batanije) ulni ngarkesën për të balancuar makinën larëse.
5. Kalibroni makinën larëse.

Opsioni ‘Kalibrimi’ i mundëson makinës të llogarisë pesën e saktë të rrobave. Sigurohuni që kazani të jetë bosh para se të aktivizohet opsioni ‘Kalibrimi’.

1 Sigurohuni që ju e keni fikur, pastaj ndizeni prapë.
2 Shtypni dhe mbani ‘Temp.” dhe ‘Delayed off’ në të njëjtën kohë për 3 sekonda për të futur procesin e kalibrimit. Shfaqet mesazhi ‘CB’.
3 Shtypni "Start/Pause" (mbajeni për të filluar) për të filluar programin "Kalibrimi".
4 Kazani do të rrotullohet në kahun orar dhe anti-orar për rreth 3 minuta.
5 Pasi mbaron programi, ‘)’ shfaqet në ekran dhe makina larëse fiket automatikisht. Makina larëse tashmë është gati për tu përdorur.

Nëse, megjithë këto kontrolle, makina larëse dridhet shumë, mos hezitoni të na kontaktoni në mënyrë që ne të bëjmë kontrolle shtesë.

Ju lutemi, klikoni butonin "DERGO" më poshtë për të aplikuar komentet tuaja. Faleminderit për pjesëmarrjen tuaj.

Faleminderit për komentin tuaj