Galaxy - Toegankelijkheid voor mobiele toestellen

Het menu 'Toegankelijkheid' wordt weergegeven. Dit omvat opties voor 'Schermlezer', 'Betere zichtbaarheid', 'Gehoorverbeteringen' en 'Interactie en behendigheid'. Het menu 'Toegankelijkheid' wordt weergegeven. Dit omvat opties voor 'Schermlezer', 'Betere zichtbaarheid', 'Gehoorverbeteringen' en 'Interactie en behendigheid'.

Schermlezer

Praat terug

De schermlezerfunctie helpt gebruikers met visuele beperkingen. Het biedt gesproken feedback om de inhoud op het scherm beter te begrijpen. De bestaande Voice Assistant en Google's TalkBack zijn nieuw geïntegreerd in één uniforme schermlezerfunctie. Lees meer over de nieuwe TalkBack, die de sterke punten en identiteiten van elke schermlezer combineert, en probeer het zelf

* Functies van de spraakassistent worden continu geleverd met Google TalkBack van One UI 3.0

Praat terug Praat terug

* Functies van de spraakassistent worden continu geleverd met Google TalkBack van One UI 3.0

Betere zichtbaarheid

Displaymodus

In de displaymodus kun je het contrast op het scherm vergroten of de content groter maken. Je hoeft de toegankelijkheidsfeatures, zoals High Contrast Fonts, High Contrast Keyboard en Screen Zoom niet afzonderlijk aan te zetten. Je kunt de juiste modus direct kiezen.

* Deze feature is beschikbaar vanaf One UI 4.0.

Galaxy smartphone front view showing the Visibility enhancements page where the display mode can be set. Galaxy smartphone front view showing the Visibility enhancements page where the display mode can be set.

* Deze feature is beschikbaar vanaf One UI 4.0.

Thema met hoog contrast

Gebruik een thema met een lichtgekleurde inhoud op een donkere achtergrond voor een betere leesbaarheid en hogere zichtbaarheid. Zo worden je ogen minder moe wanneer je je telefoon in een donkere omgeving of voor lange tijd gebruikt. Er zijn verschillende hoog contrasterende thema's beschikbaar in de Galaxy Themes.

Het menu 'Weergave' wordt weergegeven. Adaptieve helderheid wordt ingeschakeld. Het menu 'Weergave' wordt weergegeven. Adaptieve helderheid wordt ingeschakeld.

Hoogcontrastlettertype

Pas de kleur en uitlijning van lettertypen aan om het contrast tussen de tekst en de achtergrond te vergroten.

Het menu ‘Betere zichtbaarheid’ wordt weergegeven. Hoogcontrastlettertype is ingeschakeld. De beschrijving zegt: Pas de kleur en omlijning van het lettertype aan om het contrast tussen tekst en achtergrond te vergroten. Het menu ‘Betere zichtbaarheid’ wordt weergegeven. Hoogcontrastlettertype is ingeschakeld. De beschrijving zegt: Pas de kleur en omlijning van het lettertype aan om het contrast tussen tekst en achtergrond te vergroten.

Hoogcontrasttoetsenbord

Verschillende opties voor een hoogcontrasttoetsenbord maken het Samsung-toetsenbord groter en veranderen de kleur van de toetsen om het contrast tussen tekst en achtergrond te vergroten.

Geanimeerde afbeelding van het toetsenbord. Het toetsenbord met hoog contrast verandert van moment tot moment. Van geel toetsenbord met zwarte tekst, zwart met witte tekst, zwart met gele tekst tot blauw toetsenbord met witte tekst. Geanimeerde afbeelding van het toetsenbord. Het toetsenbord met hoog contrast verandert van moment tot moment. Van geel toetsenbord met zwarte tekst, zwart met witte tekst, zwart met gele tekst tot blauw toetsenbord met witte tekst.

Knoppen markeren

Toon knoppen met kleuren om ze te laten opvallen.

De knoppen 'Annuleren' en 'Bewaren' zijn zwart weergegeven zodat de gebruiker zich hierop kan focussen. De knoppen 'Annuleren' en 'Bewaren' zijn zwart weergegeven zodat de gebruiker zich hierop kan focussen.

Kleuromkering

Keer de schermkleuren om voor betere zichtbaarheid.

De negatieve kleuren zijn ingeschakeld. De negatieve kleuren zijn ingeschakeld.

Kleuraanpassing

Pas aan hoe kleuren worden weergegeven op het scherm als je moeite hebt om kleuren van elkaar te onderscheiden. Je telefoon past ze dan opnieuw aan en maakt kleuren beter herkenbaar.

* De beschikbaarheid van deze functie is afhankelijk van de modelspecificatie.

Het menu 'Kleuraanpassing' wordt weergegeven. Kleuraanpassing wordt ingeschakeld en grijswaarden worden geselecteerd. De beschrijving zegt: Pas de kleurinstellingen van je beeldscherm aan als je bepaalde kleuren niet goed kunt zien. Het menu 'Kleuraanpassing' wordt weergegeven. Kleuraanpassing wordt ingeschakeld en grijswaarden worden geselecteerd. De beschrijving zegt: Pas de kleurinstellingen van je beeldscherm aan als je bepaalde kleuren niet goed kunt zien.

* De beschikbaarheid van deze functie is afhankelijk van de modelspecificatie.

Kleurfilter toevoegen

Voor sommige gebruikers is lezen op een wit scherm moeilijk of afleidend, waardoor ze zich moeilijk op een artikel of bericht kunnen concentreren. Als je dit probleem ervaart, kan een kleurenlens helpen. Door de kleur van je scherm te wijzigen, kan je sneller en gemakkelijker lezen.

* Deze functie wordt mogelijk niet ondersteund, afhankelijk van de modelspecificaties.

Het menu 'Kleurenlens' wordt weergegeven. Kleurenlens wordt ingeschakeld, met 20% opaciteit en blauw als kleur. De beschrijving zegt: Voeg een kleurenfilter op het hele scherm toe. Dit kan helpen om de tekst beter leesbaar te maken. Het menu 'Kleurenlens' wordt weergegeven. Kleurenlens wordt ingeschakeld, met 20% opaciteit en blauw als kleur. De beschrijving zegt: Voeg een kleurenfilter op het hele scherm toe. Dit kan helpen om de tekst beter leesbaar te maken.

* Deze functie wordt mogelijk niet ondersteund, afhankelijk van de modelspecificaties.

Animaties verwijderen

Verminder vermoeidheid van de ogen door animatie-effecten bij het wisselen tussen pagina’s te verwijderen.

Het menu ''Verbeteringen voor zichtbaarheid' wordt getoond. Animaties verwijderen staat 'aan'. De beschrijving zegt: Verwijder bepaalde schermeffecten als je gevoelig bent voor animaties of schermbewegingen. Het menu ''Verbeteringen voor zichtbaarheid' wordt getoond. Animaties verwijderen staat 'aan'. De beschrijving zegt: Verwijder bepaalde schermeffecten als je gevoelig bent voor animaties of schermbewegingen.

Minder transparantie en blur

Verminder transparantie en blur in dialoogvensters en menu's voor een betere zichtbaarheid.

* Deze feature is beschikbaar vanaf One UI 4.0.

Galaxy smartphone front view showing the Reduce transparency and blur feature. Galaxy smartphone front view showing the Reduce transparency and blur feature.

* Deze feature is beschikbaar vanaf One UI 4.0.

Extra Dim

Zet Extra dim aan als je scherm te fel is, zelfs op het laagste helderheidsniveau.

 • * Deze feature is beschikbaar vanaf One UI 4.0.
 • ** De beschikbaarheid van deze functie is afhankelijk van de modelspecificatie.
Galaxy smartphone front view showing the Extra dim settings page with the feature enabled and the Intensity set to half. Galaxy smartphone front view showing the Extra dim settings page with the feature enabled and the Intensity set to half.
 • * Deze feature is beschikbaar vanaf One UI 4.0.
 • ** De beschikbaarheid van deze functie is afhankelijk van de modelspecificatie.

Vergrootglas widget

Met de Magnifier-widget kun je eenvoudig inzoomen op voorwerpen om je heen, en kleurfilters, helderheid en contrast bedienen voor een duidelijkere weergave van teksten en afbeeldingen. Je kunt de Magnifier-widget toevoegen aan het startscherm vanuit het widgetmenu.

Een afbeelding van de vergrootglas widget waarmee op een mobiele telefoon digitaal wordt ingezoomd. Een afbeelding van de vergrootglas widget waarmee op een mobiele telefoon digitaal wordt ingezoomd.

Schermzoom

Wijzig de schermzoom. Het past de grootte van de objecten op je scherm aan.

De schuifregelaar van schermzoom is ingesteld op medium. De beschrijving zegt: Zo kan je de objecten op je scherm kleiner of groter maken. De schuifregelaar van schermzoom is ingesteld op medium. De beschrijving zegt: Zo kan je de objecten op je scherm kleiner of groter maken.

Lettergrootte en stijl

Verander de grootte en stijl van het lettertype.

De opties voor lettergrootte, letterstijl en vetgedrukt lettertype worden weergegeven. De opties voor lettergrootte, letterstijl en vetgedrukt lettertype worden weergegeven.

Vergrootglas

Gebruik het vergrootglas om inhoud die moeilijk te lezen, is in een apart, beweegbaar venster te vergroten.

* Deze feature wordt mogelijk niet ondersteund door modellen die na One UI 4.0 zijn gereleased.

Het vergrootglas wordt gebruikt om op een wereldkaart naar Londen en Berlijn te kijken. Het vergrootglas wordt gebruikt om op een wereldkaart naar Londen en Berlijn te kijken.

* Deze feature wordt mogelijk niet ondersteund door modellen die na One UI 4.0 zijn gereleased.

Vergroting

Je kunt het hele scherm vergroten of Magnifier Window gebruiken om in te zoomen op een deel van het scherm. Je kunt de snelkoppeling gebruiken voor snelle toegang tot de vergrotingsfunctie. Je kunt eenvoudig wisselen tussen vergroting van het gehele scherm en de Magnifier Window-modi.

Het menu 'Tik drie keer op het scherm om te vergroten' wordt getoond en staat 'aan'. De beschrijving zegt: Tik 3 keer op het scherm om in te zoomen. Veeg met 2 of meer vingers om te scrollen. Het menu 'Tik drie keer op het scherm om te vergroten' wordt getoond en staat 'aan'. De beschrijving zegt: Tik 3 keer op het scherm om in te zoomen. Veeg met 2 of meer vingers om te scrollen.

Gehoorverbeteringen

Geluidsdetector

Met geluidsdetector kan het apparaat het geluid van een huilende baby of een deurbel detecteren. De melding wordt ontvangen door middel van visuele signalen en trillingen.

Een afbeelding van een mobiele telefoon met geluidsdetector waardoor je wordt verwittigd dat de baby aan het huilen is. Een afbeelding van een mobiele telefoon met geluidsdetector waardoor je wordt verwittigd dat de baby aan het huilen is.

Alle geluiden dempen

Alle geluiden dempen schakelt alle geluiden van het toestel uit.

Het menu 'Gehoorverbeteringen' wordt getoond. Alle geluiden dempen is ingeschakeld. De beschrijving zegt: Schakel alle geluiden op je telefoon uit, inclusief oproepen, meldingen en media. Het menu 'Gehoorverbeteringen' wordt getoond. Alle geluiden dempen is ingeschakeld. De beschrijving zegt: Schakel alle geluiden op je telefoon uit, inclusief oproepen, meldingen en media.

Ondersteuning van hoortoestellen

Verbeter de geluidskwaliteit om beter met hoortoestellen te werken.

* Deze functie wordt mogelijk niet ondersteund, afhankelijk van de modelspecificaties.

Het menu 'Gehoorverbeteringen' wordt getoond. Ondersteuning van hoortoestellen is ingeschakeld. De beschrijving zegt: Verbeter de geluidskwaliteit om beter met hoortoestellen te werken. Het menu 'Gehoorverbeteringen' wordt getoond. Ondersteuning van hoortoestellen is ingeschakeld. De beschrijving zegt: Verbeter de geluidskwaliteit om beter met hoortoestellen te werken.

* Deze functie wordt mogelijk niet ondersteund, afhankelijk van de modelspecificaties.

Geluidsbalans rechts / links

Pas de geluidsbalans links/rechts aan je hoorvoorkeuren aan.

Het menu 'Gehoorverbeteringen' wordt getoond. De linker-/rechtergeluidsregelaar staat in het midden. De beschrijving zegt: Stel de balans tussen links en rechts in voor het geluid (met uitzondering van oproepen) bij gebruik van een hoofdtelefoon. Het menu 'Gehoorverbeteringen' wordt getoond. De linker-/rechtergeluidsregelaar staat in het midden. De beschrijving zegt: Stel de balans tussen links en rechts in voor het geluid (met uitzondering van oproepen) bij gebruik van een hoofdtelefoon.

Monogeluid

Monogeluid combineert stereogeluid tot één signaal dat via alle hoofdtelefoons wordt afgespeeld. Gebruik dit als je een gehoorbeperking hebt of als één enkel oordopje handiger is.

Monogeluid is ingeschakeld. De beschrijving zegt: Schakel het geluid over van stereo naar mono om met één oor te kunnen luisteren. Monogeluid is ingeschakeld. De beschrijving zegt: Schakel het geluid over van stereo naar mono om met één oor te kunnen luisteren.

Live transcriberen

Voer eenvoudig gesprekken met Live transcriberen op Android.
Deze functie zal herkennen welke taal wordt gesproken van meer dan 70 talen en dialecten. De ondertiteling wijzigt naarmate het gesprek vloeit.

* Ondersteund door spraakherkenningstechnologie van Google.* Gesprekken blijven enkel op de telefoon en worden niet op servers bewaard.

Het toont dat live gesprekken worden omgezet worden naar tekst op het telefoonscherm. Het toont dat live gesprekken worden omgezet worden naar tekst op het telefoonscherm.

* Ondersteund door spraakherkenningstechnologie van Google.* Gesprekken blijven enkel op de telefoon en worden niet op servers bewaard.

Live ondertiteling

Met één tik zal Live ondertiteling op Android automatisch elk soort media op de telefoon ondertitelen. Een video, podcast en audioboodschap, vanuit elke app–zelfs dingen die je zelf opneemt.

* Vandaag ondersteunt Live ondertiteling Engels met plannen om in de nabije toekomst uit te breiden naar meer talen.* Deze functie wordt mogelijk niet ondersteund, afhankelijk van de modelspecificaties.

Ondertitels worden in real time getoond in de video, een vrouw heeft een donut in haar hand. Ondertitels worden in real time getoond in de video, een vrouw heeft een donut in haar hand.

* Vandaag ondersteunt Live ondertiteling Engels met plannen om in de nabije toekomst uit te breiden naar meer talen.* Deze functie wordt mogelijk niet ondersteund, afhankelijk van de modelspecificaties.

Versterk omgevingsgeluid

Luister duidelijker naar je gesprek door het geluid om je heen te verminderen.

* Deze functie wordt mogelijk niet ondersteund, afhankelijk van de modelspecificaties.

Het menu 'Verbeteringen voor gehoor' wordt getoond. Versterk omgevingsgeluid staat 'aan'. Het menu 'Verbeteringen voor gehoor' wordt getoond. Versterk omgevingsgeluid staat 'aan'.

* Deze functie wordt mogelijk niet ondersteund, afhankelijk van de modelspecificaties.

Interactie en behendigheid

Universele schakelaar

Bedien het touchscreen door een externe schakelaar aan te sluiten, door op het scherm te tikken of door hoofdbewegingen en gezichtsgebaren te gebruiken.

Het menu 'Interactie en behendigheid' wordt weergegeven. Universele schakelaar is ingeschakeld. Aangepaste pictogrammen worden bij de tekst weergegeven: Bedien je telefoon met aangepaste schakelaars Het menu 'Interactie en behendigheid' wordt weergegeven. Universele schakelaar is ingeschakeld. Aangepaste pictogrammen worden bij de tekst weergegeven: Bedien je telefoon met aangepaste schakelaars

Assistent-menu

Toon het pictogram van de snelkoppeling voor toegang tot apps, functies en instellingen. Je kunt je telefoon eenvoudig bedienen door op de hulpmenu's in het pictogram te tikken.

Assistentmenu is ingeschakeld. De eenvoudige pictogrammen van het assistentmenu worden weergegeven. Assistentmenu is ingeschakeld. De eenvoudige pictogrammen van het assistentmenu worden weergegeven.

Voice Access

Als je moeite hebt om het scherm aan te raken, kun je je apparaat met je stem bedienen met behulp van Voice Access. Probeer eenvoudige navigatie-spraakopdrachten, zoals 'ga terug' of 'ga naar het startscherm'. Of probeer je favoriete apps te openen. Voice Access biedt ook weergave van de tabel/het cijfer, waartoe je een spraakopdracht kunt geven door te zeggen 'toon tabel/cijfer'. Daarna kun je commando's geven, zoals 'tik op 3', 'scrol naar beneden op 7' enzovoorts, om het huidige scherm te bedienen.

 • * Deze feature is beschikbaar vanaf One UI 4.0.
 • ** Voice Access is op dit moment alleen beschikbaar in het Engels, Frans, Italiaans, Duits en Spaans, maar er zullen op korte termijn meer talen aan worden toegevoegd.
Galaxy smartphone front view showing the Voice Access menu settings page with the feature enabled. Galaxy smartphone front view showing the Voice Access menu settings page with the feature enabled.
 • * Deze feature is beschikbaar vanaf One UI 4.0.
 • ** Voice Access is op dit moment alleen beschikbaar in het Engels, Frans, Italiaans, Duits en Spaans, maar er zullen op korte termijn meer talen aan worden toegevoegd.

Interactiecontrole

Schakel de interactiemodus in om de aanraakgevoeligheid van je telefoon tijdens het gebruik van apps te beperken.

Het menu 'Geblokkeerd gebied instellen' wordt weergegeven. Interactiecontrole is ingeschakeld. Het menu 'Geblokkeerd gebied instellen' wordt weergegeven. Interactiecontrole is ingeschakeld.

Touch-instellingen

Sommige mensen vinden touch-interactie moeilijk doordat hun handen trillen. Functies voor touch-instellingen hieronder kunnen fouten verminderen en je interacties personaliseren.- Touch en hold-vertraging: Pas de duur aan waarop een interactie herkend wordt als een hold-interactie.


- Tikduur: Pas de lengte van een interactieperiode aan om onbedoelde tikacties te verminderen.


- Herhaalde aanrakingen negeren: Stel een duur in om herhaalde aanrakingen na de initiële aanraking te negeren.

Het menu 'Interactie en behendigheid' wordt getoond. Menu van 'Touch-instellingen', waaronder 'Touch en hold-vertraging', 'Tikduur' en 'Herhaalde aanrakingen negeren'. Het menu 'Interactie en behendigheid' wordt getoond. Menu van 'Touch-instellingen', waaronder 'Touch en hold-vertraging', 'Tikduur' en 'Herhaalde aanrakingen negeren'.

Muis en fysiek toetsenbord

Personaliseer je interacties met een fysiek toetsenbord om trillen van de hand te ondersteunen, en het indrukken van toetsencombinaties en meer.

- Plaktoetsen: Druk één toets tegelijk in voor een combinatie, in plaats van alle toetsen tegelijk ingedrukt te houden.

- Langzame toetsen: Pas aan hoelang je een toetst ingedrukt moet houden om herkend te worden als een actie, zodat onbedoelde interacties worden voorkomen.

- Repeterende toetsen: Stel een wachttijd in voordat een toets een tweede keer wordt ingedrukt om te voorkomen dat dezelfde toets per ongeluk nog een keer wordt ingedrukt.

- Automatische actie nadat de muisaanwijzer stopt: Zorg dat een actie automatisch wordt uitgevoerd nadat de muisaanwijzer stopt met bewegen of als je de muisaanwijzer naar iedere hoek beweegt.

Het menu 'Muis en fysiek toetsenbord' wordt getoond. Menu’s van 'Klik nadat cursor stopt', 'Klevende toetsen', 'Trage toetsen' en 'Bouncetoetsen' wordt getoond. 'Klik nadat cursor stopt' zal automatisch klikken als de cursor niet beweegt. Het menu 'Muis en fysiek toetsenbord' wordt getoond. Menu’s van 'Klik nadat cursor stopt', 'Klevende toetsen', 'Trage toetsen' en 'Bouncetoetsen' wordt getoond. 'Klik nadat cursor stopt' zal automatisch klikken als de cursor niet beweegt.

Oproepen beantwoorden en beëindigen

Je kunt de volumetoets gebruiken om oproepen te beantwoorden en de aan/uit-toets om ze te beëindigen.

Het menu 'Oproepen beantwoorden en beëindigen' wordt weergegeven. Vier opties - 'Lees de namen van de bellers hardop', 'Schuif de volumetoets omhoog om te antwoorden', 'Automatisch antwoorden' en 'Druk op de aan/uit-toets om te beëindigen' zijn allemaal ingeschakeld. Het menu 'Oproepen beantwoorden en beëindigen' wordt weergegeven. Vier opties - 'Lees de namen van de bellers hardop', 'Schuif de volumetoets omhoog om te antwoorden', 'Automatisch antwoorden' en 'Druk op de aan/uit-toets om te beëindigen' zijn allemaal ingeschakeld.

Zwaai met je hand om het scherm aan te zetten

Zet het scherm aan door je hand boven de sensor aan de bovenkant van je telefoon te bewegen. Je kunt het scherm inschakelen zonder dat je op een toets hoeft te drukken.

* Deze functie wordt mogelijk niet ondersteund op sommige modellen die in 2019 of later worden uitgebracht, afhankelijk van de productspecificaties.

Het menu 'Eenvoudig scherm gebruiken' wordt weergegeven. Eenvoudig scherm gebruiken is ingeschakeld. Het menu toont een gesimuleerde afbeelding van een mobiele telefoon met iemands rechterhand eroverheen. Het menu 'Eenvoudig scherm gebruiken' wordt weergegeven. Eenvoudig scherm gebruiken is ingeschakeld. Het menu toont een gesimuleerde afbeelding van een mobiele telefoon met iemands rechterhand eroverheen.

* Deze functie wordt mogelijk niet ondersteund op sommige modellen die in 2019 of later worden uitgebracht, afhankelijk van de productspecificaties.

Vervang swipen met een enkele tik

Als er een alarm afgaat of een oproep binnenkomt, tik dan op de knop om het alarm te stoppen of de oproep te beantwoorden in plaats van de knop te slepen.

* Deze functie wordt mogelijk niet ondersteund op sommige modellen die in 2019 of later worden uitgebracht, afhankelijk van de productspecificaties.

Het menu 'Interactie en behendigheid' wordt weergegeven. Enkele tik om te vegen is ingeschakeld. Het menu 'Interactie en behendigheid' wordt weergegeven. Enkele tik om te vegen is ingeschakeld.

* Deze functie wordt mogelijk niet ondersteund op sommige modellen die in 2019 of later worden uitgebracht, afhankelijk van de productspecificaties.

Richtingsvergrendeling

Als je moeite hebt met het gebruik van patroonvergrendelingen, kun je je telefoon gewoon ontgrendelen met de richtingscombinatie die je hebt ingesteld.

* Deze functie wordt niet ondersteund voor nieuwe modellen vanaf 2019.

Een afbeelding van een mobiele telefoon met een naar rechts gerichte pijl op het scherm om de functie van de richtingsvergrendeling weer te geven. Een afbeelding van een mobiele telefoon met een naar rechts gerichte pijl op het scherm om de functie van de richtingsvergrendeling weer te geven.

* Deze functie wordt niet ondersteund voor nieuwe modellen vanaf 2019.

Geavanceerde instellingen

Toegankelijkheidssnelkoppelingen

Met toegankelijkheidssnelkoppelingen heb je sneller en gemakkelijker toegang tot de toegankelijkheidsfuncties.

- Gebruik de knop Toegankelijkheid
- Druk snel op de zij- en volumetoetsen
- Houd de toetsen Volume omhoog Q110en omlaag ingedrukt

An image of the direct access pop-up menu. It shows 'Accessibility', 'Voice Assistant', 'Universal switch' and 'Magnifier window' on the list. An image of the direct access pop-up menu. It shows 'Accessibility', 'Voice Assistant', 'Universal switch' and 'Magnifier window' on the list.

Flashmelding

Flitsmelding flitst het cameralicht of het scherm als je meldingen ontvangt of als er alarmgeluiden afgaan. Je kunt verschillende kleuren voor iedere app kiezen om eenvoudig te zien waar een melding of alarm vandaan komt.

Het menu 'Flashmelding' wordt weergegeven. De cameraflits en knipperend scherm zijn ingeschakeld. De beschrijving zegt: Laat het licht van de camera of het scherm knipperen als je meldingen ontvangt of als er een alarm afgaat. Het menu 'Flashmelding' wordt weergegeven. De cameraflits en knipperend scherm zijn ingeschakeld. De beschrijving zegt: Laat het licht van de camera of het scherm knipperen als je meldingen ontvangt of als er een alarm afgaat.

Herinnering voor melding

Stel het toestel in om je te waarschuwen voor meldingen die je niet op de door jou ingestelde intervallen hebt gecontroleerd.

Het menu 'Herinnering voor melding’ wordt weergegeven. Herinnering voor melding is ingeschakeld. De beschrijving zegt: Ontvang periodieke herinneringen over meldingen van geselecteerde apps en diensten. Verwijder meldingen om de herinneringen te stoppen. Het menu 'Herinnering voor melding’ wordt weergegeven. Herinnering voor melding is ingeschakeld. De beschrijving zegt: Ontvang periodieke herinneringen over meldingen van geselecteerde apps en diensten. Verwijder meldingen om de herinneringen te stoppen.

Voice Label

Je kunt NFC-tags gebruiken om objecten met een vergelijkbare vorm te onderscheiden door er labels op aan te brengen. Je kunt een stem opnemen en toewijzen aan een NFC-tag. De stemopname wordt afgespeeld wanneer je je telefoon in de buurt van de NFC-tag houdt.

Een afbeelding van een mobiele telefoon die een stemopname afspeelt. Een afbeelding van een mobiele telefoon die een stemopname afspeelt.

Tekst van het toetsenbord hardop voorlezen

Je kunt de tekst die je typt hardop voor laten lezen als je gebruikmaakt van het Samsung Keyboard.

Galaxy smartphone front view showing the Speak keyboard input aloud settings page with the feature enabled to read Characters. Galaxy smartphone front view showing the Speak keyboard input aloud settings page with the feature enabled to read Characters.

Bixby Vision voor Toegankelijkheid

Je kunt de verschillende toegankelijkheidsfuncties van Bixby Vision gebruiken, zoals Tekst luidop lezen, Scènes omschrijven, Kleuren detecteren en meer.

 • * De modus Scène omschrijven ondersteunt op dit moment Engels (VS), Frans, Duits, Italiaans, Koreaans, Mandarijn Chinees, Portugees, Russisch, Spaans (Spanje).
 • ** De Object Identifier-modus ondersteunt 54 talen. Deze komen overeen met de talen die door de vertaalfunctie worden ondersteund.
Het menu 'Bixby Vision voor Toegankelijkheid' wordt getoond en staat 'aan'. Scène-omschrijver leeg een scène vast om er een audiobeschrijving van te horen. De snellezer richt je camera op objecten die dichtbij zijn om te horen wat ze zijn en de tekst erop voor te laten lezen. Het menu 'Bixby Vision voor Toegankelijkheid' wordt getoond en staat 'aan'. Scène-omschrijver leeg een scène vast om er een audiobeschrijving van te horen. De snellezer richt je camera op objecten die dichtbij zijn om te horen wat ze zijn en de tekst erop voor te laten lezen.
 • * De modus Scène omschrijven ondersteunt op dit moment Engels (VS), Frans, Duits, Italiaans, Koreaans, Mandarijn Chinees, Portugees, Russisch, Spaans (Spanje).
 • ** De Object Identifier-modus ondersteunt 54 talen. Deze komen overeen met de talen die door de vertaalfunctie worden ondersteund.

Toegankelijkheidsinstellingen resetten

Zet de toegankelijkheidsinstellingen terug naar hun standaardinstellingen, los van de andere instellingen.

Het menu 'Toegankelijkheidsinstellingen resetten' wordt weergegeven. De knop Instellingen resetten is voorzien van volgende beschrijving: Je toegankelijkheidsinstellingen worden teruggezet naar de standaardinstellingen. Gerelateerde instellingen zoals toetsenbord en lettergrootte worden niet gereset. Toegankelijkheidsinstellingen in gedownloade apps worden niet gewijzigd. Je persoonsgegevens blijven ongewijzigd. Het menu 'Toegankelijkheidsinstellingen resetten' wordt weergegeven. De knop Instellingen resetten is voorzien van volgende beschrijving: Je toegankelijkheidsinstellingen worden teruggezet naar de standaardinstellingen. Gerelateerde instellingen zoals toetsenbord en lettergrootte worden niet gereset. Toegankelijkheidsinstellingen in gedownloade apps worden niet gewijzigd. Je persoonsgegevens blijven ongewijzigd.
 • * Afbeeldingen van apparaten zijn gesimuleerd voor illustratieve doeleinden.
 • ** De beschikbaarheid van deze features kunnen afhangen van de One UI-versie.