Digitaal welzijn

Digitaal welzijn

Een evenwichtig
digitaal leven
voor iedereen

Een evenwichtig digitaal leven voor iedereen

Een atletisch uitziende jongeman loopt op een betonnen weg langs een dicht bos. Een atletisch uitziende jongeman loopt op een betonnen weg langs een dicht bos.

Krijg alle hulp die je nodig hebt van jouw Galaxy om een gezonder digitaal leven te leiden.
Je kan jouw app-gebruik volgen via het wekelijks rapport. Je kan ook afleiding door jouw telefoon verminderen terwijl je onderweg bent via de rijmodus of ’s nachts meldingen blokkeren via de bedtijdmodus voor een gezonde nachtrust.

Vijf waarden voor digitaal welzijn

‘Focusmodus’ voor
digitale detox

Creëer een omgeving waarin je je kan concentreren op het heden en kick af van jouw digitale apparaten

Met de ‘Focusmodus’ kunnen gebruikers meldingen van geselecteerde apps tijdelijk pauzeren of uitzetten wanneer ze zich willen concentreren op een taak. Deze functie is vooral handig om onnodige afleiding tijdens het lezen of studeren tegen te gaan, of wanneer je gesprekken wil voeren met vrienden en familie of gewoon een pauze wil nemen.

Een afbeelding van een warme koffie en een ijskoffie op een houten blok naast een grote plant. Een afbeelding van een warme koffie en een ijskoffie op een houten blok naast een grote plant.

‘App-timer’
voor evenwicht

Werk aan een evenwichtige levensstijl door positieve digitale gewoonten te ontwikkelen

Met de ‘app-timer’ kunnen gebruikers overmatig gebruik van een app beperken door op de hoogte te worden gebracht van de werkelijke tijd die aan een app is besteed ten opzichte van het gezette doel. Als de app langer wordt gebruikt dan de vorige dag, verschijnt er bovenaan een bericht om de gebruiker aan het doel te herinneren.

3 screenshots van de App Timer met grafieken van de dagelijkse schermtijd, schermtijd tijdens het rijden en schermtijd tijdens het slapen, met beelden van een man die rijdt en een vrouw die slaapt. 3 screenshots van de App Timer met grafieken van de dagelijkse schermtijd, schermtijd tijdens het rijden en schermtijd tijdens het slapen, met beelden van een man die rijdt en een vrouw die slaapt.

‘Samsung Kids’
voor bescherming

Help kinderen veilig van de digitale wereld te genieten

‘Samsung Kids’ helpt een veilige omgeving te creëren waarin kinderen kunnen verkennen, spelen en zich ontwikkelen. Gebruikers kunnen de service eenvoudig activeren door op de knop ‘Samsung Kids’ te tikken in het snelvenster om toegang te krijgen tot een verscheidenheid aan inhoud om hun verbeelding te stimuleren. Door middel van ‘Ouderlijk toezicht’ in ‘Samsung Kids’ kunnen gebruikers limieten instellen voor speeltijd en toegang geven tot specifieke apps en contacten.

Een close-up van een moeder die een smartphone vasthoudt, met haar jonge dochter op haar schoot. Een close-up van een moeder die een smartphone vasthoudt, met haar jonge dochter op haar schoot.

ʻOntspannen’ voor
je gezondheid

Minimaliseert gezondheidsrisico’s die kunnen worden veroorzaakt door overmatig gebruik van digitale apparaten en biedt heilzame functies voor je gezondheid aan

ʻOntspannen’ is ontwikkeld om belasting van de ogen voor het slapen gaan te verminderen en de slaapkwaliteit te verbeteren. Het blauwlichtfilter past het licht op het scherm aan om belasting van de ogen te voorkomen, en met de donkere modus kan de gebruiker het scherm ook op donkere plaatsen comfortabeler bekijken. Zodra de gebruiker het bedtijdschema heeft ingesteld, zal het scherm vervagen naar een grijstint naarmate het tijdstip om te gaan slapen nadert, om zo de ogen verder te beschermen en gebruikers aan te moedigen hun telefoon zo min mogelijk te gebruiken voordat ze gaan slapen.

Een vrouw ligt in de zetel en kijkt glimlachend naar haar smartphone. Een vrouw ligt in de zetel en kijkt glimlachend naar haar smartphone.

‘Vind mijn mobiel’
voor veiligheid

Bescherm persoonlijke informatie met speciale functies op digitale apparaten

Wij helpen gebruikers hun telefoon terug te vinden als deze zoek is en bieden een service om de opgeslagen informatie te beschermen. De dienst ʻVind mijn mobielʼ traceert de locatie van de zoekgeraakte telefoon, vertelt de gebruiker waar deze zich bevindt, vergrendelt het toestel en maakt het voor de gebruiker gemakkelijker om het toestel terug te vinden als het in de buurt is dankzij de functie ʻBel mijn mobielʼ. Gebruikers kunnen hun gegevens wissen, zoals berichten en foto’s, of hun persoonlijke informatie beschermen door deze te uploaden naar Samsung Cloud. Ook kunnen gebruikers hun locatie delen, als dat nodig is.

Een close-up van de handen van iemand die een smartphone vasthoudt met een afbeelding van een vingerafdruk op het scherm. De persoon houdt zijn wijsvinger op de vingerafdruklezer. Een close-up van de handen van iemand die een smartphone vasthoudt met een afbeelding van een vingerafdruk op het scherm. De persoon houdt zijn wijsvinger op de vingerafdruklezer.