6 redenen waarom de Professional Display de consumenten-tv op kantoor overtroeft

Door Samsung België 03.03.2017

Eet jij thuis aan een vergadertafel? We vermoeden van niet. Het omgekeerde kom je wel tegen: gewone consumenten-tv’s in meeting rooms. Jammer genoeg zijn die schermen niet bestand tegen intensief zakelijk gebruik. Daarvoor zijn Professional Displays dan weer uitermate geschikt. Wij leggen Professional Display en consumer tv op de weegschaal.

Wat is een consumenten-tv? Een televisie zoals je die in zowat elke huiskamer aantreft. En daarvoor is hij ook gebouwd. Met zijn helderheid tot 350 cd / m ² , levert een doorsnee tv in de gemiddelde woonkamer uitstekend beeld. Maar een felverlichte kantooromgeving ? Da ’ s andere koek.

Reken daar nog de beperkte mogelijkheden qua content, media play en connectiviteit bij. Plus het feit dat een consumer tv eerder gericht is op onregelmatig gebruik. En je weet meteen dat je verder moet kijken. Daarom: 6 redenen waarom de Professional Display aan al je professionele eisen voldoet.

1. Betere lichtopbrengst en beeldkwaliteit

Professional Displays hebben standaard een hogere lichtopbrengst dan consumer tv ’ s . Heel wat modellen halen een helderheid van 700 cd / m ² . Het felle licht van de vergaderzaal heeft op die manier geen invloed op je beeldkwaliteit. Die blijft hoog.

Slides krijgen zo hun volle contrast, waardoor ze optimaal leesbaar zijn. En de gordijnen? Die mogen gewoon openblijven.

2. Meer uithoudingsvermogen

Professional Displays hebben een langere levensduur dan gewone tv-schermen. En dat is geen verrassing als je weet dat ze bestaan uit duurzame, industriële componenten.

"Door zijn atletische uithoudingsvermogen is de Professional Display meer dan zomaar een presentatiescherm. "

Je kunt ze ook langer aan één stuk gebruiken. Displays hebben er geen moeite mee om 10, 16 of 24 uur lang te presteren – afhankelijk van hun model. En om dat huzarenstuk de volgende dag te evenaren. Professional Displays hebben onder andere elementen om de opwarming van de schermen te controleren. Terwijl gewone tv ’ s snel oververhit raken.

Datzelfde atletische uithoudingsvermogen maakt ook dat je Professional Display niet louter een presentatiescherm hoeft te zijn. Gebruik het bijvoorbeeld om de reserveringen van de vergaderzaal weer te geven. Of om je medewerkers in het voorbijgaan nuttige bedrijfsnieuwtjes mee te geven.

3. Meer en betere ingebouwde features

Er bestaan ontelbare softwaremogelijkheden om je digital signage af te stemmen op je bedrijfssituatie. Maar ook zonder die extra investering, is je Professional Display goed uitgerust. In de modellen van Samsung zit bijvoorbeeld een krachtig content platform en een media player – ontworpen met de zakelijke markt in het achterhoofd. 

Ook smart tv ’ s hebben ingebouwde entertainmentsystemen, maar die vallen voor de meeste professionele doeleinden te licht uit. Geavanceerde software geeft je bijvoorbeeld meer controle over hoe je content eruit ziet en op welke tijdstippen die verschijnt.

4. Ruimere compatibiliteit

Professional Displays zijn ondertussen ingeburgerd in de zakelijke wereld. En softwarebedrijven ontwikkelen volop oplossingen die compatibel zijn met de professionele displays. Denk maar aan programma ’ s voor teleconferenties, draadloos screensharen en scheduling .

Tip: vraag je reseller om advies over de ideale digital signage -software voor jouw gebruik. Zo haal je het maximale uit je Professional Display.

Professional Displays blijven trouwens ook onderling lange tijd compatibel. Dat kun je niet zeggen over gewone tv ’ s, die vaak al na enkele maanden uit productie worden gehaald. Wat betekent dat concreet? Dat je een oude display probleemloos kunt vervangen , zonder je volledige digital signage -circuit op losse schroeven te zetten. De Professional Display-markt biedt op dat vlak de nodige stabiliteit.

5. Meer proactieve service

In tegenstelling tot een gewone tv, haal je je Professional Display niet zomaar van het schap in de winkel. Wel bij een professionele reseller. Die doet méér dan een scherm verkopen. Een reseller biedt een volledige oplossing : een Professional Display met passende software, met advies over connectiviteit en inbouwcomponenten, en met installatie in je kantoor – zelfs verticaal, als je wilt. Allemaal toegevoegde waarde die je niet krijgt bij een consumer tv .

Op garantievlak moet je trouwens uitkijken met een huis-, tuin- en keukentelevisie. Want bij commercieel of professioneel gebruik kan de garantie van de fabrikant vervallen of beperkt worden.

"Qua total cost of ownership overtreft de Professional Display de thuistelevisie met gemak. "

6. Hoger investeringsrendement

De prijs verklaart mee waarom consumenten-tv ’ s het nog altijd goed doen in vergaderzalen. Ze zijn zachter voor je budget dan Professional Displays. Logisch, want Professional Displays bevatten heavy duty -componenten in plaats van consumer -elektronica. Daardoor houdt het prijsargument alleen steek op de korte termijn . Een Professional Display vraagt dan wel een grotere initiële investering, qua total cost of ownership overtroeft hij de thuistelevisie met gemak.

De consumenten-tv houdt het in een professionele omgeving maar één à twee jaar uit. Professional Displays overbruggen gemakkelijk vijf tot zeven jaar zonder problemen.

Professional Displays? Geen toekomstmuziek

Samengevat: Professional Displays bieden je meer betrouwbaarheid, meer manoeuvreerruimte, meer waarde voor je geld . En komt er – figuurlijk – toch ruis op je scherm? Dan heb je je reseller als trouwe partner aan je zij.

Dankzij al die kwaliteiten vormen Professional Displays ook een gedroomd alternatief voor de klassieke projector . Toekomstmuziek? Toch niet. Neem bijvoorbeeld IT-bedrijf Aurelium, dat zijn kantoor met displays omvormde tot een efficiënte flexwerkplek .

Sneller evolueren?

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de laatste evoluties in business en technologie? Exclusieve promoties rechtstreeks in je mailbox krijgen? Schrijf je dan nu in voor de Evolve nieuwsbrief.

INTERESSANT VOOR U

GERELATEERDE PRODUCTEN