Fotografie

Zes geheimen voor het maken van geweldige
videocontent

Jij bent de regisseur. Deel je visie.

Als een foto meer waard is dan duizend woorden, kunnen we gerust stellen dat videobeelden in 2021 onbetaalbaar moeten zijn. Omdat we allemaal meer tijd thuis doorbrengen, is videocontent één van onze favoriete bronnen van comfort en entertainment geworden, en een uitlaatklep voor onderdrukte creativiteit. Door video’s te delen, blijven we met elkaar verbonden, of het nu gaat om een kort maar geweldig moment of een goed gelukte lange film. Bijvoorbeeld: de eindeloze stroom van duetten op TikTok van old school zeemansliederen. Het is verbazingwekkend om te bedenken dat enkele seconden oprechte fun zo'n domino-effect kan hebben, en in 2021 is videocontent nog groter en beter dan ooit.

Tegenwoordig zijn we allemaal geobsedeerd bezig met het vastleggen van ongelooflijke Instagram-reels, de leukste TikTok-dansroutines, interactieve Twitch-streams en spectaculaire YouTube-producties. Het was nog nooit zo eenvoudig om onze innerlijke regisseur los te laten. Het is echter een kunst om videocontent te maken. Omdat niet iedereen vers van de filmschool komt geven we een paar tips voor het maken van geweldige video's. Of je nu hapklare beelden wilt maken voor je sociale media of slimme overgangen wilt toevoegen aan een filmmontage, deze zes geheimen helpen je bij het maken van een mini-meesterwerk.

1

Maak je verhaal zo pakkend mogelijk

Het werk dat je doet voordat de camera begint te draaien, is net zo belangrijk als de video zelf. Het goed uitwerken van je verhaal is een van de belangrijkste dingen die de beste video's van de goede onderscheidt. Van het brainstormen tot het schetsen van de scènes, je creativiteit kan op de meest onverwachte momenten komen. Gebruik de Galaxy S21 om de pre-planning naar een hoger niveau te tillen. Schrijf je ideeën op en schets je storyboards met een zwaai van de S Pen op de Galaxy S21 Ultra – het is alsof je een pen op papier zet, maar dan beter. Bepaal uiteindelijk wat je wilt dat je publiek denkt, voelt en doet na het bekijken van je video.

Hoe je jouw inhoud plant, hangt natuurlijk af van het doel van de video en waar je deze post. Je wilt bijvoorbeeld op zijn minst een beetje een idee hebben van wat je wilt zeggen voordat je op de opnameknop drukt. Je hebt meestal alleen maar de eerste 15 seconden van een video om de aandacht van kijkers te trekken en te behouden, dus het is de moeite waard om op zijn minst de eerste momenten goed in kaart te brengen en ervoor te zorgen dat je video vloeiend in elkaar loopt.

2

Leg de lat hoog als het om kwaliteit gaat

Videotechnologie is de laatste jaren razendsnel geëvolueerd. We zijn nu ver voorbij de dagen van korrelige vlogs, en tools zoals AI, machine learning, AR en VR helpen ons nieuwe kwaliteitsniveaus te bereiken bij het maken van films. Apps en software maken natuurlijk een verschil - niet in de laatste plaats door de filters die we gebruiken - maar dit zou allemaal niet mogelijk zijn zonder de technologische vooruitgang van hardware. De kwaliteit van je video hangt grotendeels af van het apparaat waarop je filmt - en ondermaatse kwaliteit is iets dat geen enkel filter kan verdoezelen.

Met echte 8K-video opgenomen met filmstandaard 24 fps, levert de nieuwe Galaxy S21 shots van Hollywood-kwaliteit – maar met het extra voordeel dat deze in je zak past. De geavanceerde telefoon produceert beeldmateriaal dat zo gedetailleerd en scherp is dat je het op een 85” QLED 8K kan streamen zonder enig verlies van detail of definitie.

Duidelijker, scherper en een stuk meer seamless - zelfs bij weinig licht - de Super Smooth 60fps-video op de Galaxy S21 is echt transformatief en optimaliseert automatisch de framesnelheid voor externe factoren zoals het lichtniveau. Je kan betoverende slow-motion actie vastleggen van alles wat je hartje begeert, en alles, van danschoreografie tot wandelingen met de hond, veranderen in visueel verbluffende meesterwerken.

3

De beste scene

Bij het maken van video's en films is het resultaat zo goed als de omgeving die je kiest om in te werken. Om je productiewaarde te verhogen en je video's er zo professioneel mogelijk uit te laten zien, moet je twee eenvoudige maar belangrijke factoren prioriteit geven: belichting en achtergrond.

Belichting maakt een enorm verschil in de kwaliteit van een video. De Galaxy S21 produceert beelden van topkwaliteit, zelfs bij weinig licht, maar als je goed geplaatst kunstlicht gebruikt of opnamen maakt bij natuurlijk daglicht, krijgt je beeldmateriaal nét dat beetje extra.

Denk ook na over de achtergrond die je kiest voor het filmen. Een rommelige of afleidende ruimte kan zelfs de beste video verpesten. Probeer een effen achtergrond te gebruiken bij het filmen voor je sociale kanalen, of als dat niet mogelijk is, ruim je set dan snel op. Een effen muur is de beste optie, en veel top influencers kiezen ervoor om een green screen achter zich te plaatsen om een toffe, aanpasbare achtergrond te creëren. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat wat je filmt zich een paar meter van de achtergrond bevindt om te voorkomen dat er minder mooie schaduwen ontstaan.

4

Leg geweldige momenten vast vanuit alle hoeken

Het vastleggen van de actie is belangrijk, maar je reactie op deze actie van achter de camera is vaak net zo leuk om naar te kijken. Galaxy S21 is de allereerste smartphone die het mogelijk maakt om zowel de camera op de achterkant van je telefoon als de selfie camera gelijktijdig te gebruiken met de Vlogger View modus - zodat je alles voor je kan filmen - samen met elke gezichtsuitdrukking in realtime. Met de mega-gedetailleerde 40 megapixel camera van de Galaxy S21 Ultra aan de voorzijde, zullen je volgers geen enkele uitdrukking missen. Dit is een geweldige functie voor iedereen die zichzelf wil uitdagen om inhoud te maken met meerdere hoeken en lagen.

5

Vergeet de actieshots niet

Het vooruitplannen van je videocontent is slim, maar er is ook een reden om spontane momenten op de camera vast te leggen. Van de geïmproviseerde scènes in Fight Club tot de real-life reacties in The Blair Witch Project, veel geweldige filmmomenten komen voort uit het aan het gewoon laten gebeuren van de actie. Door geweldige live action-opnames te maken, kunnen je video's echt opvallen, en met de Galaxy S21 is het gemakkelijker dan ooit tevoren om de mooiste, hilarische en verrassende momenten van het leven vast te leggen - precies zoals ze zich voordoen.

Heb je je ooit afgevraagd hoe professionele filmmakers die supergladde bewegende beelden krijgen die de actie volgen zonder een shot over te slaan? Het antwoord was meestal veel zware en erg dure apparatuur, maar die is gelukkig niet langer nodig. Met de geavanceerde framerate-instellingen en super-steady AI-technologie van de Galaxy S21, kan je hetzelfde effect bereiken met niets meer dan je smartphone. Of je nu een skatevideo opneemt, een liveconcert filmt of je roadtrip probeert vast te leggen vanaf de passagiersstoel, de Galaxy S21-telefoons gebruiken AI om elke schok te compenseren, waardoor de beelden worden gladgestreken alsof je alles op de dolly van een professionele filmploeg hebt geschoten.

6

Ontwikkel een eigen editingstijl

De meest gedeelde videocollages, lipsyncs en sketches die op internet te vinden zijn hebben één ding gemeen: slimme bewerking. In 2020 werd editing praktisch net zo belangrijk als de inhoud zelf, vooral op TikTok en Instagram Reels. Let bij het maken van een video voor TikTok op welke filters, effecten en liedjes populair zijn, maar wees ook niet bang om te experimenteren - bij het bewerken heb je de ruimte om creatief te zijn, plezier te hebben en te shinen met je eigen persoonlijke uitstraling.

Als je een meer polished video of filmmontage wilt maken, kan je de unieke Vlogger View van de Galaxy S21-serie gebruiken voor video. Dit maakt het verschil, net zoals de Pro-Modus dat voor fotografie deed. Het biedt een eindeloos aanpasbare reeks instellingen, weergaven en functies waarmee je het niveau van je opnamen van homevideo naar professionele video kan tillen zonder je camera-app te verlaten. Stand-by met meerdere camera's ontgrendelt een wereld aan opties, waardoor je naadloos kan switchen tussen ultragroothoek-, groothoek- en telelichtweergave. Stel je voor dat je begint met een groothoekshot en vervolgens de aandacht van het publiek richt op een close-upopname met de telelens. Of je kan het tegenovergestelde proberen: film in Tele-weergave om de nieuwsgierigheid van kijkers te prikkelen, en vervolgens uitzoomen in Ultra Wide om het hele plaatje te onthullen.

Klaar om je kijkervaring naar een hoger plan te tillen?

Hier vind je alles dat je nodig hebt

Lees de volgende verhalen