Wat is een Smart TV?

Home > Samsung Televisie > Wat is een Smart TV?

Samsung curved smart TV walvis

Een Smart TV is geen gewone TV, maar een 'slimme' TV. In plaats van alleen te bekijken wat op dat moment wordt uitgezonden, kun je er dankzij een internetverbinding veel meer mee doen. Daarmee gaat er een wereld aan extra functies voor je open: apps, een browser, content van de smartphone of tablet afspelen, films on demand en veel meer.

Vrijwel elke TV die nu wordt verkocht is een Smart TV . Je kunt jouw nieuwe Smart TV dan ook makkelijk verbinden met het internet. Dat kan in veel gevallen draadloos via Wi-Fi, maar anders zeker via een kabel.

Apps en updates

Via de internetverbinding kan je Smart TV updates downloaden en je een dashboard (bij Samsung noemen we dit de Smart Hub) aan apps presenteren. Vaak kun je zelf kiezen welke apps je hierin wilt opnemen. Bijvoorbeeld een app voor het laatste nieuws, een app voor het weer, YouTube, games, net wat jij belangrijk vindt. Extra apps zijn meestal ook te downloaden, al dan niet tegen betaling.

Kijken wat je wilt, wanneer je wilt

Het gaat natuurlijk niet om de apps op zich, maar om wat je ermee kunt. YouTube wordt bijvoorbeeld heel veel gebruikt op de TV. Samen YouTube-filmpjes kijken is nog leuker vanaf de bank in je woonkamer. Daarnaast is er natuurlijk het filmaanbod via apps van bijvoorbeeld Netflix of Videoland. Kijken of er iets leuks op de TV wordt uitgezonden, is niet meer van deze tijd. Jij bepaalt zelf wat je leuk vindt en wanneer je dat wilt zien. En als je er zin in hebt, kijk je gewoon een heel seizoen van die spannende TV serie achter elkaar.
Gewoon internetten kan ook op je Smart TV, al doen veel mensen dat liever via hun tablet of smartphone. Maar soms is het handig als andere mensen mee kunnen kijken. Lekker huizen kijken via Funda, bijvoorbeeld!

Gamen op je Smart TV

Games voor Smart TV's hebben de laatste jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt. De spellen die je op je smart-tv kunt spelen worden steeds geavanceerder, zonder dat je er een spelconsole voor nodig hebt. Wat je dan wel weer nodig hebt, is een controller. Tenminste, als je je met racegames, shooters of andere games bezighoudt, waarbij je een goede controle over de besturing nodig hebt. Voor de liefhebbers zijn er ook eenvoudige spelletjes die je met de afstandsbediening uit kunt voeren.

Naast een slimme TV ook een slimme afstandsbediening

Over die afstandsbediening gesproken, die is in veel gevallen ook speciaal aangepast op slimme TV's. Een traditionele afstandsbediening met cijfers en knoppen om te zappen, volstaat niet meer. Je hebt een afstandsbediening nodig waarmee je punten op het scherm aan kunt wijzen en die begrijpt wat jij wilt. Een afstandsbediening die net zo slim is als je nieuwe Smart TV, dus. Samsung heeft voor de lijn Smart TV's speciaal een nieuwe type ontwikkeld: Samsung Smart Control . Je moet het ervaren om het te geloven. De Smart Control werkt extra lekker dankzij het soepele en intuïtieve besturingssysteem Tizen. Kortom, wat is een Smart TV? Een TV waarmee je veel meer kunt dan TV kijken alleen!