GSM-beveiliging

Home > Samsung GSM > GSM-beveiliging

Samsung GSM header

Een GSM beveiliging is een onmisbaar begrip geworden. We gebruiken onze mobiele GSM voor van alles en nog wat. Dat maakt onze levens gemakkelijker en leuker, maar we worden er ook kwetsbaarder door. Je wilt tenslotte niet dat hackers of andere kwaadwillenden er met je privéfoto’s of creditcardgegevens vandoor gaan, dus je wilt je GSM beveiligen. Gelukkig kun je wel het een en ander doen om je GSM te beveiligen. Je leest er meer over in dit artikel.

Waarom je telefoon beveiligen?

Je pc, je tablet en je smartphone zijn allemaal computers die in verbinding staan met internet. Daarmee zijn ze een potentiële prooi voor kwaadwillenden. 100% beveiliging is nooit mogelijk, maar je kunt het hackers en spammers wel zo moeilijk mogelijk maken om mee te kijken of om malafide apps op jouw smartphone te installeren. Door met een aantal zaken rekening te houden, kun je de beveiliging van je smartphone zo goed mogelijk krijgen, waarmee je veel potentiële problemen voorkomt.

Android beveiligen

Android is een opensourceplatform. Aan de ene kant is dat mooi, want daardoor kunnen veel verschillende partijen makkelijk apps ontwikkelen of het besturingssysteem verbeteren en zijn nieuwe functionaliteiten gemakkelijke en goedkoop te integreren. Aan de andere kant houdt een open systeem ook een risico in. Des te belangrijker om voor een goede telefoon-beveiliging te zorgen.

Wat kun je doen om je Android telefoon zo veilig mogelijk te houden? In eerste instantie doe je er goed aan updates van Android te installeren. Nieuwe updates dichten vaak belangrijke veiligheidslekken. Behalve de besturingssoftware zou je ook je apps up-to-date moeten houden. Gebruik je oudere apps niet meer? Verwijder ze dan. Dat scheelt niet alleen ruimte op je smartphone, maar je voorkomt er ook mee dat ze gebruikt worden om toegang tot jouw telefoon te krijgen.

Het is handig als je een beveiligingsapp hebt geïnstalleerd. De meeste telefoons leveren een goede app mee die nieuwe toepassingen scant op virussen of malware en eventuele kwaadwillenden buiten de virtuele deur houdt. Anders kun je ook zo'n beveiligingstool gratis of betaald downloaden uit de Google Play Store.

De officiële 'verkooppunten' voor apps gebruiken is sowieso een goed idee. Apps die je downloadt uit de Google Play Store of uit de Samsung App Store zijn gecontroleerd op eventuele malware. Je kunt ervan uitgaan dat deze veilig in het gebruik voor jouw telefoon zijn.

Ook zou je moeten oppassen met het online gaan via onbeveiligde draadloze netwerken. Maak bij voorkeur geen gebruik van gevoelige toepassingen als internetbankieren via openbaar internet. Bezoek je websites, doe dat dan bij voorkeur via beveiligde (https) verbindingen, die je aan het slotje in je adresbalk kunt herkennen. Hou er rekening mee dat mensen op een openbaar draadloos netwerk mogelijk mee kunnen kijken met wat je aan het doen bent.

Extra beveiliging voor je smartphone: Samsung Knox

Knox is ontwikkeld om de tekortkomingen van Android te beveiligen. Samsung Knox is populair bij bedrijven die een BYOD-beleid voeren ('Bring Your Own Device'). Maar ook als particulier kun je je gegevens met Samsung Knox veilig en beschermd houden. Apps of bestanden die in Knox staan, kunnen door kwaadwillenden niet zonder de ontgrendelingscode worden bereikt.

Heb je je telefoon onverhoopt verloren? Dan kun je op afstand de inhoud van het apparaat wissen. Het is dan natuurlijk wel handig als je wel een backup van je kostbare data hebt.

De kwaliteit van Knox wordt ook erkend door het Amerikaanse ministerie van Defensie, zo blijkt uit de STIG-goedkeurig: apparaten met Samsung Knox mogen gebruikmaken van de beveiligde netwerken van het ministerie.

Met Samsung Knox willen we de Android-omgeving zo veilig mogelijk maken voor bedrijven en voor particulieren die belangrijke gegevens op hun smartphone hebben staan. Let erop dat je voor het veilig versturen van gegevens nog een speciale veilige VPN-verbinding nodig hebt.

GERELATEERDE PRODUCTEN

Samsung Galaxy S8+

Samsung Galaxy S8+

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9

INTERESSANT VOOR JOU

Samsung smartphone GSM terras lunch

Nieuwste smartphones