Povezivanje starog uređaja i novog putem aplikacije Smart Switch Mobile ponekad ne uspeva

P: Kada pokušam da povežem stari uređaj i novi Galaxy S5 radi prebacivanja podataka preko aplikacije Smart Switch Mobile, veza se ponekada gubi i prenos podataka ne uspe. Šta da radim?

O: Aplikacija Smart Switch Mobile vam omogućava da brzo i lako prebacite lične podatke sa starih na novije Galaxy uređaje.

Da bi se veza uspešno uspostavila, postavite uređaje blizu jedan drugog (na oko 20cm udaljenosti), otvorite aplikaciju na oba uređaja i kucnite taster Poveži na jednom uređaju. <

Ali, pošto aplikacija Smart Switch Mobile koristi audio visoke frekvencije da bi uspostavila vezu između uređaja, trebalo bi da obratite pažnju na sledeće: 

Za vezu između uređaja Wi-Fi Mac adresa se transferuje koristeći audio visoke frekvencije preko zvučnika starog uređaja na
 mikrofon novog uređaja.

Ukoliko je
 zvučnik na starom uređaju pokriven ili blokiran rukom ili nekim predmetom to utiče na audio signal koji je potreban da bi se uspostavila veza tj. veza se gubi. 

Ukoliko se *zvučnik na starom uređaju nalazi na pozadini uređaja proverite da li je zvučnik pokriven – usmerite zvučnik starog uređaja ka mikrofonu na novom uređaju (npr. Galaxy S5) radi uspostavljanja veze.

Ukoliko i dalje budete imali problema sa uspostavljanjem veze između uređaja ili se veza često prekida preko aplikacije Smart Switch Mobile, sledite ova uputstva:

1 Koristite aplikaciju Smart Switch Mobile u tihom okruženju, daleko od buke.
2 Kucnite taster Prebacivanje samo na starom uređaju.

Nećete moći da uspostavite vezu ukoliko aplikacija nije otvorena i ukoliko ne kucnete taster na jednom od uređaja, ili ukoliko su slušalice ili Bluetooth uređaj povezani na uređaj. 

Ukoliko želite da se prebacite sa uređaja koji nije Samsung uređaj na podržani Samsung uređaj, molimo vas da koristite “Smart Switch PC” – PC softversku alatku. 

Zahvaljujemo na povratnim informacijama