Si të përdorni skanerin e shenjave të gishtave në Galaxy S10

S10 dhe S10+ vijnë me një Skaner të sigurt me Ultratinguj i Shenjave të Gishtave, i cili gjendet në pjesën e përparme të ekranit.
 

Sensori në S10e gjendet spontanisht te butoni i energjisë, duke e bërë më të lehtë se kurrë shkyçjen e telefonit tuaj.

Konfiguroni Skanerin me Ultratinguj të Shenjave të Gishtave në S10/S10+

S10 dhe S10+ vijnë me një sensor të integruar të njohjes së shenjave të gishtave në pjesën qendrore në fund të ekranit, duke ju mundësuar kështu shkyçjen e shpejtë dhe të rehatshme të telefonit tuaj.

GIF, Konfiguroni Skanerin me Ultratinguj të Shenjave të Gishtave në S10/S10+

Ndiqni hapat e mëposhtme për të regjistruar shenjat e gishtave tuaja:

1 Shkoni te “Cilësimet”.
2 Shtypni “Biometrika dhe siguria”.
3 Shtypni “Shenjat e gishtave”.
4 Vendosni PIN, modelin ose fjalëkalimin. Nëse nuk e keni caktuar, në fillim do t’ju kërkohet ta regjistroni një të tillë.
5 Vendosni gishtin tuaj në fushën e sensorit (siç tregohet në ekran) dhe vazhdoni ta shtypni derisa shenjat e gishtave tuaja të jenë kapur plotësisht. Kur procesi të përfundojë imazhi i shenjave të gishtave do të jetë plotësisht ngjyrë blu.
6 Pastaj, për të kryer një skanim të plotë, rrotulloni gishtin në sensor për të kapur skajet e tij.
7 Pasi të përfundoni, prekni “U krye”.
8 Pastaj do ta shfaqë si “Shenja e gishtave 1” në ekran.

Mbani parasysh: Skaneri mund të ketë vështirësi në njohjen e gishtave tuaja, nëse ato janë të lagura ose shumë të thata, për shembull në kushtet e një moti shumë të ftohtë. Sigurohuni që fusha e sensorit të shenjave të gishtave nuk është e gërvishtur ose e dëmtuar nga sendet metalike si monedhat, stilolapsat dhe varëset. Shtypni ekranin në mënyrë që maja e gishtit të përhapet mbi sipërfaqen e gjerë të fushës së njohjes së shenjave të gishtave. 

Regjistroni shenjat e gishtave tuaja në S10e

Butoni i energjisë në S10e ka një sensor të integruar për njohjen e shenjave të gishtave, duke ju mundësuar kështu shkyçjen e shpejtë dhe të rehatshme të telefonit tuaj.

GIF, Regjistroni shenjat e gishtave në S10e

Ndiqni hapat e mëposhtme për të regjistruar shenjat e gishtave tuaja:

1 Shkoni te “Cilësimet”.
2 Shtypni “Biometrika dhe siguria”.
3 Shtypni “Shenjat e gishtave”.
4 Vendosni PIN, modelin ose fjalëkalimin. Nëse nuk e keni caktuar, në fillim do t’ju kërkohet ta regjistroni një të tillë.
5 Vendosni gishtin në sensor (butoni i energjisë në anën e djathtë të telefonit) dhe vazhdoni skanimin derisa të arrijë 100%.
6 Pastaj, për të kryer një skanim të plotë, poziciononi ndryshe gishtin në sensor për të kapur skajet e tij.
7 Pasi të përfundoni, prekni “U krye”.
8 Pastaj do ta shfaqë si “Shenja e gishtave 1” në ekran.

Ju lutemi mbani parasysh: Skaneri mund të ketë vështirësi në njohjen e gishtave tuaja, nëse ato janë të lagura ose shumë të thata, për shembull në kushtet e një moti shumë të ftohtë. Sigurohuni që fusha e sensorit të shenjave të gishtave nuk është e gërvishtur ose e dëmtuar nga sendet metalike si monedhat, stilolapsat dhe varëset. 

Çaktivizoni skanerin e shenjave të gishtave

Për të ndryshuar llojin e kyçjes së ekranit dhe për të çaktivizuar skanimin e shenjave të gishtave, ndiqni hapat e mëposhtme:

1 Shkoni te “Cilësimet”.
2 Shtypni “Ekrani i kyçur”.
3 Shtypni “Lloji i ekranit të kyçur”.
4 Vendosni PIN, modelin ose fjalëkalimin.
5 Rrëshqitni çelësin ngjitur me “Shenjat e gishtave” për ta çaktivizuar llojin e ekranit të kyçur.
6 Zgjidhni një metodë tjetër kyçjeje nga lista.
Hiqni shenjat e gishtave

Për të hequr të dhënat e regjistruara të shenjave të gishtave tuaja, ndiqni hapat e mëposhtme:

1 Shkoni te “Cilësimet”.
2 Shtypni “Biometrika dhe siguria”.
3 Shtypni “Shenjat e gishtave”.
4 Vendosni PIN, modelin ose fjalëkalimin.
5 Shtypni shenjat e gishtave të regjistruara dhe pastaj shtypni “Hiq”.

Mbani parasysh: Skaneri mund të ketë vështirësi në njohjen e gishtave tuaja, nëse ato janë të lagura ose shumë të thata, për shembull në kushtet e një moti shumë të ftohtë. Sigurohuni që fusha e sensorit të shenjave të gishtave nuk është e gërvishtur ose e dëmtuar nga sendet metalike si monedhat, stilolapsat dhe varëset. Shtypni ekranin në mënyrë që maja e gishtit të përhapet mbi sipërfaqen e gjerë të fushës së njohjes së shenjave të gishtave.

Ju lutemi, klikoni butonin "DERGO" më poshtë për të aplikuar komentet tuaja. Faleminderit për pjesëmarrjen tuaj.

Faleminderit për komentin tuaj