What size TV should I get?

Çfarë madhësie televizori duhet të marr?

Kemi mbledhur disa këshilla që vlejnë kur të zgjidhni madhësinë e televizorit.
Një televizor me ekran të madh i montuar në mur që shfaq një peizazh fshati në një dhomë ndenjeje të ndriçuar shumë.

Si të masni madhësinë e ekranit të televizorit

Llogaritja e madhësisë së televizorit është më pak e komplikuar sesa mendoni. Madhësia e televizorit i referohet gjatësisë diagonale, që rezulton nga matja nga këndi i majtë lart i ekranit të televizorit deri në këndin e djathtë poshtë të tij. Shumica shprehen në inç.

Një televizor me mbishkrimin “inch” në qendër, tregon se madhësia e ekranit të televizorit matet si dimensioni diagonal i ekranit duke shfaqur vija me pika të vizatuara diagonalisht në televizor.
Një ekran i madh televizori tregon fjalën “inch” në qendër. Vijat me pika zgjaten diagonalisht nga fjala “inch” në këndin e majtë lart dhe këndin e djathtë poshtë të ekranit të televizorit për të shfaqur se si llogaritet madhësia e ekranit kur matet.

Rregulli kryesor: sa më i madh aq më i mirë

Televizorët vijnë në madhësi të ndryshme, por ne rekomandojmë që të zgjidhni madhësinë më të madhe që ju lejon buxheti. Nëse po konsideroni të merrni një televizor 75 inç ose më të madh, ka diçka që duhet ta dini. Sipas Studimeve të Brendshme të Samsung, një arsye kryesore për blerjen e televizorëve të rinj është kërkesa për ekrane më të mëdha. Dhe se edhe pas blerjes, kënaqësia mbetet shumë e lartë. Pra, a keni ndonjë madhësi të veçantë ekrani në mendje? Atëherë, është koha që të merrni televizor të madh dhe të mos shikoni pas.

Distanca e rekomanduar e shikimit të televizorit

Të gjithë televizorët kanë një distancë dhe kënd të rekomanduar që duhet marrë parasysh kur e vendosni televizorin në shtëpi. Përvoja më e mirë dhe më mbresëlënëse e shikimit është kur 40 gradë të fushës suaj të shikimit i zë ekrani. Kjo distancë fushe shikimi mund të llogaritet thjesht duke ditur madhësinë e televizorit. Për të arritur këtë distancë të përshtatshme, shumëzoni madhësinë e ekranit me 1,2. Prandaj, për një televizor 75 inç, kjo do të thotë të uleni 90 inç ose 2,3 metra larg. Shikoni tabelën e dhënë për të përcaktuar distancat e rekomanduara të shikimit për madhësi të ndryshme televizori që të zgjidhni madhësinë më të mirë të televizorit për hapësirën tuaj.

Një renderizim në kompjuter i një televizori 75 inç mbi një mbajtëse dhe një divan për një person direkt përpara tij. Divani është lëvizur prapa 7,5 këmbë (2,3m), distanca e rekomanduar e shikimit e cila llogaritet duke përdorur ekuacionin: Madhësia e ekranit të televizorit e shumëzuar me 1,2.
Një grafik që tregon se sa larg nga televizori duhet të uleni. Distanca e rekomanduar e shikimit për një televizor 55 inç është 5,5 këmbë (1,7 m), 65 inç është 6,5 këmbë (2 m). 75 inç është 7,5 këmbë (2,3 m) dhe 85 inç është 8,5 këmbë (2,6 m) për televizorët me ekran të madh.

Gjëra të tjera për të pasur parasysh

1. Kontrolloni dimensionet reale.

Nga kënaqësia e blerjes së një televizori të ri shpesh mund të harroni punën reale që duhet për ta vendosur në dhomë. Televizori është më shumë se thjesht madhësia e ekranit. Dimensionet fizike të një televizori me ekran të madh, bashkë me mbajtësen dhe kornizën, si edhe vendosja e ardhshme në dhomë janë faktorë të rëndësishëm që duhen pasur parasysh. Sigurohuni që të krahasoni dimensionet e sakta të televizorit me konfigurimin e mobilieve tuaja për të shmangur telashet kur të vendosni në dhomë televizorin me ekran të madh.

Një televizor me ekran të madh tregon se si të llogaritet gjerësia dhe thellësia e mbajtëses së televizorit ku do të vendoset televizori duke kontrolluar dimensionet e televizorit. Ai tregon se madhësia e mobilies së televizorit duhet të jetë më e madhe se gjerësia, lartësia dhe thellësia reale e televizorit, duke përfshirë kornizën e televizorit.

2. Kontrolloni rezolucionin e televizorit, veçanërisht kur keni televizor me ekran të madh.

Rregulli kryesor është se me rritjen e madhësisë së ekranit, rritet edhe numri total i pikselëve ose rezolucioni. Sa më i mirë rezolucioni, aq më shumë shikoni imazhin në vend të pikselëve. Kjo është arsyeja pse kur blini një televizori me ekran të madh rekomandohet shumë që të zgjidhni cilësi figure me rezolucion të madh të tillë si 4K.

Një televizor me ekran të madh me një vijë me pika në mes që tregon një pamje nga afër të një bime sukulente. Ana e majtë tregon figurën në cilësi FHD me gjethet me shumë piksel. Ana e djathtë tregon gjethet e qarta kur shfaqet në rezolucion 4K.

Mos harroni, nëse zgjidhni televizor të madh, nuk do të pendoheni më vonë.

Lexoni dhe zbuloni më shumë