Quantum dot tv is het nieuwste van het nieuwste op het gebied van beeldtechniek voor tv's. Het is televisie voor echte fijnproevers. Bij Samsung noemen we deze feature trouwens SUHD en we rusten onze topmodellen televisies in de 8 Series en 9 Series ermee uit.

Wat doet quantum dot tv voor jouw televisie?

De quantum dot-technologie zorgt voor de overtreffende trap van UHD (Ultra High Definition). Over het scherm ligt een laag nanokristallen die onder invloed van licht opkleuren, met een veel hoger kleurbereik tot gevolg. Met deze geavanceerde techniek leggen we de lat voor beeldschermkwaliteit dus nog een heel stuk hoger.

Evolutie van de led-technologie

Quantum dot hebben we begin 2015 op onze televisies in het topsegment geïntroduceerd als verbetering op de bestaande led-technologie. Je ziet het verschil op tv's die hiermee zijn uitgerust: nóg betere kleuren en kleurschakeringen. Met meer details, intenser zwart en zuiver wit. Zo'n 20% meer kleur zorgt voor een levensecht en natuurgetrouw beeld op jouw tv. Quantum dot is exclusief voorbehouden aan onze Curved-modellen, waarbij het licht gebogen scherm eveneens voor een intense kijkervaring zorgt.

Quantum dot kleurgebruik

Meer helderheid met quantum dot-technologie

Niet alleen zijn de kleuren beter, ook het scherm is helderder. Wel 2,5 keer! Heb je er weleens last van dat het beeld van je tv overdag niet goed te zien is? Met een SUHD televisie van Samsung is dat verleden tijd. Onze SUHD televisies ondersteunen HDR (High Dynamic Range), wat ervoor zorgt dat zowel heldere als donkere delen op het scherm gelijktijdig goed weergegeven kunnen worden.

4 keer zo scherp als Full HD

Ultra HD is de opvolger van Full HD. Logisch, want we zijn inmiddels zo gewend aan scherpe beelden dat gewoon scherp niet scherp genoeg meer is. Elke Samsung UHD-tv heeft een vier keer zo scherp beeld als een Full HD-tv. En de quantum dot-technologie is daarbij de kers op de taart.

Quantum dot tv: waarom heb je het nodig?

Als je écht het neusje van de zalm op tv-gebied wilt, dan doe je er goed aan in ons nieuwe assortiment televisies uit te kijken naar de SUHD-modellen. De quantum dot-technologie is een premium feature, die de liefhebber niet mag missen! Het kleurbereik en de helderheid liggen veel hoger dan bij standaard led-tv's. Daarmee wordt kijken naar een SUHD televisie een belevenis. Een ander voordeel van meer praktische aard is dat deze serie televisies door de toepassing van quantum dot een lager energieverbruik heeft.

Maar eigenlijk moeten we niet te veel vertellen over SUHD en quantum dot. Als je jezelf wilt overtuigen moet je gewoon eens in de winkel of in de showroom komen kijken!