Samsung dex


Поместете ги границите на вашиот Galaxy
со Samsung DeX

Вашиот уред има повеќе способности отколку што мислите. Испратете им пораки на
пријателите, гледајте филм на големиот екран и подгответе се за вашата голема презентација -
сето тоа со уредот Galaxy, потпомогнат од DeX. Совршената алатка за мултитаскинг
сега е достапна со безжична врска.

Кликнете за да ја преземете апликацијата Samsung DeX за употреба на компјутер.

 • ※ Услугата DeX за компјутер за Mac/Windows 7 Оперативен систем е прекината.
 • За дополнителни прашања или помош, контактирајте нѐ преку Samsung Members.

 • *Кабелот USB-C до HDMI и додатоците се продаваат одделно.
 • ** DeX за компјутер е достапна на избрани уреди и на Windows 10 и понови верзии.
 • Посетете ја страницата за ЧПП за целосен список на компатибилност на уреди и софтвер.
Таблет Galaxy, мобилен телефон Galaxy и компјутер ја прикажуваат истата апликација отворена на секој од нивните екрани. И покрај тоа што апликацијата е иста, корисничкиот интерфејс оптимизиран за секој уред покажува како апликацијата е различно претставена. Таблет Galaxy, мобилен телефон Galaxy и компјутер ја прикажуваат истата апликација отворена на секој од нивните екрани. И покрај тоа што апликацијата е иста, корисничкиот интерфејс оптимизиран за секој уред покажува како апликацијата е различно претставена.

DeX станува безжична

Многустрана и без проблеми. Сега може да ги користите функциите на DeX без какви било жици за поврзување. Едноставно поврзете се со паметен телевизор преку Wi-Fi и емитувајте ги вашите содржини за појасно гледање на екран без оптоварување на вашата работна околина. • * Безжичното поврзување на Samsung DeX е поддржано само кај телевизори кои поддржуваат пресликување на екранот(Miracast) на Android телефонот.
 • ** Перформансите може да се разликуваат во зависност од спецификациите на телевизорот и околината на Wi-Fi.Препорачува да се користат Samsung Smart телевизори лансирани по '19.
 • *** За да проверите кои модели на уреди на Галакси нудат безжична врска со DeX, посетете ја страницата со Најчесто поставувани прашања.

Направете ги презентациите уште полесни

Работите на голем проект? DeX може да ви помогне да направите беспрекорна презентација. Едноставно, притиснете го копчето „DeX“ на вашата Galaxy, поврзете се со Smart TV во салата за состаноци и направете го тоа на најдобар начин.

Маж држи презентација пред луѓе во канцеларија. Зад него, на голем екран се прикажуваат различни графикони, а тој го држи својот Galaxy во рака. Маж држи презентација пред луѓе во канцеларија. Зад него, на голем екран се прикажуваат различни графикони, а тој го држи својот Galaxy во рака.

Работете две работи дома

Стартувајте DeX на вашиот телефон и поврзете се со блискиот телевизор за да гледате филм на голем екран или создадете виртуелна училница за децата. Во меѓувреме, сè уште можете да ја завршите вашата работа преку телефон, вклучително и проверка на е-пошта, па дури и правење белешка со S pen.

Девојка и нејзината мајка седат на кауч пред телевизорот. Девојката гледа образовна емисија на телевизорот додека нејзината мајка прави нешто друго на својот Galaxy. Девојка и нејзината мајка седат на кауч пред телевизорот. Девојката гледа образовна емисија на телевизорот додека нејзината мајка прави нешто друго на својот Galaxy.

Вашите коментари се драгоцени

Користете го вашиот телефон Galaxy како подлога за допир со интуитивни гестикулации со повеќе прсти и приспособливи функции, или како тастатура на екранот со поголем екран.

*Достапно само кај избрани уреди.

Жена гледа емисија на телевизор, а во исто време ја користи тастатурата на својот мобилен телефон за пишување. Жена гледа емисија на телевизор, а во исто време ја користи тастатурата на својот мобилен телефон за пишување.

Донесете ја Samsung DeX на вашиот компјутерМожете да вршите двојно повеќе работи

Однесете го мултитаскингот на повисоко ниво. Отворајќи посебен прозорец DeX на екранот на вашиот компјутер, имате истовремен пристап до двата уреди кои се поврзани безжично за максимална ефикасност и практичност. Да не спомнувам, преносот на податоци е лесен како влечење датотека од вашиот прозорец DeX и фрлање на вашиот компјутер. Преземете ја апликацијата за компјутер на www.samsungdex.com.


 • * DeX за компјутер е достапен на избрани уреди, и на Windows 10 и понови верзии. Посетете ја страницата за ЧПП за целосен список на компатибилност на уредот и софтверот. Потребно е преземање на апликација за компјутер.
 • ** Безжичен DeX за компјутер може да се користи на уреди Galaxy кои поддржуваат DeX за компјутер, како и OneUI 3.1 или понова верзија.
 • ** Компјутерот и мобилниот уред за безжично поврзување мора да споделуваат иста Wi-Fi АП (пристапна точка)
Се користи лаптоп Samsung. До лаптопот е уред со мобилен телефон Galaxy кој го покажува почетниот екран. Со Dex, корисникот го користи екранот на лаптопот за да ја види галеријата, а исто така испраќа текстуални пораки. Се користи лаптоп Samsung. До лаптопот е уред со мобилен телефон Galaxy кој го покажува почетниот екран. Со Dex, корисникот го користи екранот на лаптопот за да ја види галеријата, а исто така испраќа текстуални пораки.

Изгледа како таблет, работи како компјутер

Продуктивноста никогаш не била толку мобилна

Работете и играјте со леснотија каде што сакате со Samsung DeX на вашиот таблет. Започнете само со допир на брзиот панел за да се префрлите на режим DeX, што ви дава функции што ви овозможуваат да го користите вашиот таблет токму како компјутер. Отворете неколку прозорци одеднаш, влечете и пуштете фотографија во е-пошта и кликнете со десен клик за повеќе функции. Продуктивноста никогаш не била толку мобилна.


* Поддржана е само на некои модели на Galaxy Tab, како што се Galaxy Tab S4, S5e, S6, S7, итн.

Таблет со различни слики на екранот кои се уредуваат со Galaxy S Таблет со различни слики на екранот кои се уредуваат со Galaxy S

Искуство како на компјутер со еден допир

Со тастатурата Book Cover, вршењето на работите е многу полесно. Опремена со голема допирна подлога и интуитивни функциски копчиња, тастатурата ви дава беспрекорно искуство, а кога се користи заедно со DeX, добивате искуство како на компјутер со еден допир.

 • * Тастатурата Book Cover се продава посебно
 • ** Копчето за функции е применето кај одредени модели
Подигнат таблет со тастатура Book Cover под агол што потсетува на лаптоп. Две раце се на тастатуратата, зафатени работат на презентација. Подигнат таблет со тастатура Book Cover под агол што потсетува на лаптоп. Две раце се на тастатуратата, зафатени работат на презентација.

Контактирај нè

Пополни едноставен формулар за да стапиш во контакт.

Samsung поддршка

Пронајди ги одговорите на вообичаените прашања.

Програмер на Samsung компанијата

Дознај повеќе за развојот на апликации од трети страни.

Слика на пет различни услуги што работат на екранот. Слика на пет различни услуги што работат на екранот.

Апликации и услуги

 • * Samsung DeX се поддржува на одредени уреди Galaxy, Note и Tab. (Повеќе детали на Страница со ЧПП. )
 • ** Вршењето повеќе апликации или игри со високи перформанси на постари уреди со Android Pie OS може да предизвикаат уредот да работи со задоцнување.
 • *** Одредени апликации може да не работат или да треба да купите одделна лиценца (за купување) за Samsung DeX.
 • **** Некои функции на Samsung DeX со HDMI адаптер или кабел може да се разликуваат од оние со DeX Station и DeX Pad.
 • ***** Додатоците се продаваат одделно.
 • ****** Сликите на уредот и екранот се симулирани за илустративни цели.