Smartthings

Попаметен живот со SmartThings

Внесете смиреност во вашиот поврзан свет. Поврзете ги вашите паметни уреди и управувајте со вашиот дом со само една апликација што е лесна за користење. SmartThings обезбедува непречена транзиција од задолженија кон релаксација за да може да се фокусирате на она што ви е најважно. Сега е компатибилна со Matter и со поширок опсег на уреди.

Преземете ја апликацијата SmartThings.

Поедноставен живот. Приспособен дом.

Оптимизирајте ги вашите домашни уреди за паметен стил на живеење специјално прилагоден за вашите потреби.
Имајте специјално прилагоден дом со иновативните уреди компатибилни со SmartThings кои го поедноставуваат вашиот секојдневен живот.

Екранот на Galaxy го прикажува GUI на SmartThings со разни поврзани паметни домашни уреди, нивниот статус и други рутини што може да се постават, вклучително и „Филм“ и „Добра ноќ“. Екранот на Galaxy го прикажува GUI на SmartThings со разни поврзани паметни домашни уреди, нивниот статус и други рутини што може да се постават, вклучително и „Филм“ и „Добра ноќ“.
Екранот на Galaxy го прикажува GUI на SmartThings со разни поврзани паметни домашни уреди, нивниот статус и други рутини што може да се постават, вклучително и „Добро утро“ и „Добра ноќ.“ Екранот на Galaxy го прикажува GUI на SmartThings со разни поврзани паметни домашни уреди, нивниот статус и други рутини што може да се постават, вклучително и „Добро утро“ и „Добра ноќ.“

Подгответе се за филмска вечер

Доживејте поголема возбуда од филмот со SmartThings.
SmartThings се грижи за телевизорот, светлата и расположението; вие ги правите пуканките.

Паметна машина за перење на десната страна и кауч, корпа за алишта и неколку парчиња алишта што треба да се перат се на левата страна. Паметна машина за перење на десната страна и кауч, корпа за алишта и неколку парчиња алишта што треба да се перат се на левата страна.
Екранот на таблетот прикажува SmartThings известување дека перењето на алиштата е завршено и го предлага циклусот Плакнење + Центрифуга ако алиштата не може веднаш да се извадат. Екранот на таблетот прикажува SmartThings известување дека перењето на алиштата е завршено и го предлага циклусот Плакнење + Центрифуга ако алиштата не може веднаш да се извадат.

Погодни известувања

Добивајте корисни потсетници за малите нешта, на пример до каде е перењето на вашите алишта.
Доколку сте излезени, можете да ја зачувате свежината на вашите алишта додека не се вратите со SmartThings.

Дневна соба со бел кауч во средината, светилка и растение на десната страна и паметен климатизер на левата страна. Дневна соба со бел кауч во средината, светилка и растение на десната страна и паметен климатизер на левата страна.
Екранот на Galaxy го прикажува GUI на SmartThings за паметен клима уред со целна температура, режим, јачина на дување и други поставки. Екранот на Galaxy го прикажува GUI на SmartThings за паметен клима уред со целна температура, режим, јачина на дување и други поставки.

Зачекорете во совршената температура

Со SmartThings, нема потреба да чекате вашиот дом да се излади.
Вашиот клима уред се вклучува автоматски за да ви приреди освежувачки прием кога ќе се вратите дома.

Оставете ги вашите грижи

Вашиот дом со еден поглед

Управувајте со поставките за домот без да станете од каучот. Користете ја апликацијата SmartThings за да ги проверите уредите и друго.

Вашиот дом е во ваши раце

SmartThings е моќен далечински управувач за вашиот дом. Откријте како една апликација може драстично да го подобри вашиот стил на живеење.

Дом што функционира според вашиот распоред

Сега вашиот дом може да биде во чекор со вашиот полн распоред.
SmartThings ви овозможува да го автоматизирате вашиот дом така што утрата ви се полесни, а ноќите помирни.

SmartThings и Matter. Сега полесно од кога било.

SmartThings работи со Matter, стандард за поврзување што ја менува индустријата, поддржан од повеќе од 280 компании, така што може да одлучите кој уред да го донесете дома. Само побарајте го логото на Matter.

Поврзете се и доживејте
повеќе со SmartThings

SmartThings е поинтегрирана со другите паметни уреди за да го олесни животот уште повеќе.
Само побарајте го симболот „Works with SmartThings“ во продавниците и на интернет.

Збогатете си го искуството со Samsung Galaxy

Правете го она што го правите секој ден, но подобро со SmartThings. Сега локално интегрирана во различни апликации инсталирани на уредите Galaxy, SmartThings ги прави вашите секојдневни искуства поинтуитивни, поудобни и попријатни.

Лице седи на софа и го гледа својот мобилен телефон Galaxy. Таа добива телефонски повик од Christina Adams. Лице седи на софа и го гледа својот мобилен телефон Galaxy. Таа добива телефонски повик од Christina Adams.
Жена се смешка, зборувајќи по телефон. Зад неа гледаме чиста дневна соба со телевизор Samsung на ѕидот што во моментов е со исклучен глас. Жена се смешка, зборувајќи по телефон. Зад неа гледаме чиста дневна соба со телевизор Samsung на ѕидот што во моментов е со исклучен глас.
Во центарот на дневната соба, голем телевизор Samsung е закачен на ѕидот покажувајќи прекрасен поглед на природата. Под него се наоѓа маса за телевизор и разни украси. Во центарот на дневната соба, голем телевизор Samsung е закачен на ѕидот покажувајќи прекрасен поглед на природата. Под него се наоѓа маса за телевизор и разни украси.
Жена која седи на софата во дневната соба, гледа телевизија во дневната соба. Жена која седи на софата во дневната соба, гледа телевизија во дневната соба.
GUI на мобилен телефон на Galaxy покажува повик од Christina Adams заедно со скокачкиот прозорец SmartThings што ви овозможува да исклучите некои или сите уреди. Телевизорот Samsung во кујната е исклучен, а Samsung Jet Bot AI во дневната соба е на пауза. GUI на мобилен телефон на Galaxy покажува повик од Christina Adams заедно со скокачкиот прозорец SmartThings што ви овозможува да исклучите некои или сите уреди. Телевизорот Samsung во кујната е исклучен, а Samsung Jet Bot AI во дневната соба е на пауза.

Поглед на дневна соба со ТВ, софа и друго. Приквечерина е, завесите се затворени и светлото е вклучено. Поглед на дневна соба со ТВ, софа и друго. Приквечерина е, завесите се затворени и светлото е вклучено.
Еден човек спие на софа со Galaxy Watch на неговиот зглоб. Еден човек спие на софа со Galaxy Watch на неговиот зглоб.
Човек кој носи Galaxy Watch спие, држејќи далечински управувач во рацете. Човек кој носи Galaxy Watch спие, држејќи далечински управувач во рацете.
Во позадина е дневна соба со исклучени телевизор и светло. Во позадина е дневна соба со исклучени телевизор и светло.
GUI на паметен телефон Galaxy го прикажува режимот на Спиење со скокачки прозорец што ви покажува кои уреди ќе се контролираат кога режимот ќе започне и ќе заврши. GUI на паметен телефон Galaxy го прикажува режимот на Спиење со скокачки прозорец што ви покажува кои уреди ќе се контролираат кога режимот ќе започне и ќе заврши.

Рака држи Galaxy мобилен телефон пред телевизор Samsung. Екранот на Galaxy покажува величествена фотографија од пејзаж. Рака држи Galaxy мобилен телефон пред телевизор Samsung. Екранот на Galaxy покажува величествена фотографија од пејзаж.
Мобилниот телефон Galaxy ја префрла величествената фотографија на пејзаж на телевизорот Samsung во позадината. На телевизорот е прикажана истата фотографија на пејзажот. Мобилниот телефон Galaxy ја префрла величествената фотографија на пејзаж на телевизорот Samsung во позадината. На телевизорот е прикажана истата фотографија на пејзажот.
Жена седи на кауч пред телевизор Samsung, гледа во величествената фотографија на пејзаж на екранот префрлен од нејзиниот мобилен телефон Galaxy. Жена седи на кауч пред телевизор Samsung, гледа во величествената фотографија на пејзаж на екранот префрлен од нејзиниот мобилен телефон Galaxy.
Паметен телефон Galaxy со скокачки прозорец со Smart View што прикажува 5 опции: Емитување апликации, Затемнување на екранот на телефонот, Видео за селфи, Контролирајте ги уредите SmartThings и Исклучете се. Паметен телефон Galaxy со скокачки прозорец со Smart View што прикажува 5 опции: Емитување апликации, Затемнување на екранот на телефонот, Видео за селфи, Контролирајте ги уредите SmartThings и Исклучете се.

Во позадина, ентериер на чиста дневна соба со софи, телевизор и повеќе. Во преден план, мобилниот телефон Galaxy го прикажува менито за поставки за „Предупредувања на паметни уреди“. Во позадина, ентериер на чиста дневна соба со софи, телевизор и повеќе. Во преден план, мобилниот телефон Galaxy го прикажува менито за поставки за „Предупредувања на паметни уреди“.
Телевизор Samsung во центарот и линиски звучни под него. Текстот на син меур од линискиот звучник гласи: „Имаш настан „Роденденска забава“ денес во 15 часот“. Исто така, во горниот десен агол на телевизорот, се појавува известување со истиот потсетник и копчето „ОК“ подолу. Телевизор Samsung во центарот и линиски звучни под него. Текстот на син меур од линискиот звучник гласи: „Имаш настан „Роденденска забава“ денес во 15 часот“. Исто така, во горниот десен агол на телевизорот, се појавува известување со истиот потсетник и копчето „ОК“ подолу.
Роденденска забава со деца и возрасни кои носат роденденски капи. Тие ги дуваат свеќите на роденденската торта во центарот, опкружени со конфети. Роденденска забава со деца и возрасни кои носат роденденски капи. Тие ги дуваат свеќите на роденденската торта во центарот, опкружени со конфети.
Екран на паметен телефон Galaxy што ја прикажува страницата за поставки „Предупредувања на паметни уреди“. На страницата, покажува дека претстојните настани во календарот може да се објавуваат на паметните уреди на претходно поставената локација. „Локација“ е поставена на „Мој дом“. Предупредувањата за ТВ во дневната соба и за кујнските звучници се овозможени. „Календар01“ е овозможен во опцијата Календари. Одоздола е опцијата „Пушти сцени“. На дното, под „Повеќе опции“, поставката „Предупредување само кога сте во [Мојот дом]“ е исклучена. Екран на паметен телефон Galaxy што ја прикажува страницата за поставки „Предупредувања на паметни уреди“. На страницата, покажува дека претстојните настани во календарот може да се објавуваат на паметните уреди на претходно поставената локација. „Локација“ е поставена на „Мој дом“. Предупредувањата за ТВ во дневната соба и за кујнските звучници се овозможени. „Календар01“ е овозможен во опцијата Календари. Одоздола е опцијата „Пушти сцени“. На дното, под „Повеќе опции“, поставката „Предупредување само кога сте во [Мојот дом]“ е исклучена.

Целосно задлабочете се во музиката

Со SmartThings Music Sync, бојата и осветленоста на светлата на Philips Hue танцуваат на вашите мелодии, за да може да уживате во музиката со уши, очи и душа. 8

Копчето за почеток на синхронизирање е кликнато и сите три осветлувања менуваат различни бои. Избрана е розева нијанса на палетата од бои и осветлувањата се менуваат во ритамот на музиката.
QR код што води до страницата за симнување на апликација SmartThings на Google Play или App Store.

Контролирајте го вашиот дом, од вашиот автомобил

SmartThings на Android Auto го доведува во ред вашиот дом. Контролирајте ги вашите уреди SmartThings од екранот на вашиот автомобил, па така може да го гледате патот, а не паметниот телефон. Наскоро ќе бидете дома? Вклучете го термостатот, вклучете го прочистувачот на воздух и отворете ја вратата од гаражата, сè со кликнување на сцената Welcome Home во вашиот автомобил. 13

Животот е малку полесен со еден гласовен помошник - или два

Вклучете го телевизорот и правосмукалката со глас.
Може да го контролирате вашиот дом со омилениот гласовен помошник или сите нив истовремено. 14

Да започнеме со SmartThings

Од поврзаниот живот ве дели само едно копче. Допрете го менито How-to-use во апликацијата SmartThings.

QR-код што води до водич за начинот на започнување и користење на SmartThings. https://qr-st.samsungiotcloud.com?action=how_to_use

Контактирај Samsung помош

Имаш ли дополнителни прашања?

 

Galaxy S23 Ultra

Приказ од задната и предната страна на паметниот телефон Galaxy S23 Ultra. Приказ од задната и предната страна на паметниот телефон Galaxy S23 Ultra.
 

Апликации и услуги

Мобилниот телефон Galaxy прикажува различни икони за Апликации и услуги. Од двете страни на мобилниот телефон, може да се видат поединци како користат уреди Galaxy и во пози поврзани со Апликации и услуги на Galaxy. Мобилниот телефон Galaxy прикажува различни икони за Апликации и услуги. Од двете страни на мобилниот телефон, може да се видат поединци како користат уреди Galaxy и во пози поврзани со Апликации и услуги на Galaxy.
 • Сликата е симулирана за илустративни цели. Вистинскиот кориснички интерфејс може да се разликува.
 • Секој уред мора да е поврзан со Wi-Fi или друга безжична мрежа.
 • За интероперабилност преку SmartThings, сите уреди треба да се регистрираат со единствена Samsung Account.
 • Достапната технологија, функциите, карактеристиките и услугите може да се разликуваат во зависност од земјата, давателот на услугата, мрежната средина или производот и се предмет на промена без претходна најава.
 • Најдете го логото „Works with SmartThings“ на производот или амбалажата на производот.
 • „Bixby“ е ограничена на избрани јазици и одредени акценти/дијалекти.
 • Компатибилните уреди мора да се купат посебно за пристап до услугите на SmartThings.
 1. Потребен е централен уред компатибилен со Matter за поврзување уреди со Matter со SmartThings.
 2. Функционалноста на централниот уред на Matter ќе биде обезбедена преку ажурирање на фирмверот. Уреди подобни за поддршка: централен уред (IM6001-V3P**, STH-ETH-200, STH-ETH-250), телевизор Samsung (QN900B/QN800B/QN700B/QN95B/S95B/QN90B/QN85B/Q80B/Q70B/Q60B/BU8/The Serif/The Frame/The Sero издадени во 2022 г.), Smart Monitor (M50B и понива верзија издаден во 2022 г.), Family Hub (модели што се продаваат во САД и Кореја во 2017 година или подоцна, RH9000 освен во Кореја). Ажурирањето може да се примени во различни периоди.
 3. Сите централни уреди компатибилни со Matter погоре поддржуваат уреди Matter што работат на радио преку Wi-Fi.
 4. За да ги поврзете уредите со Matter што работат на радио преку Thread: со телевизор Samsung, Family Hub или Smart Monitor, потребен е SmartThings Dongle или рутер за граница на Thread. На централен уред STH-ETH-200 или STH-ETH-250, потребен е рутер за граница на Thread.
 5. Функцијата спомената погоре е достапна на мобилни уреди што користат One UI 3.1 и понова верзија со инсталирана апликација SmartThings.
 6. Функцијата спомената погоре е достапна на мобилни уреди што користат One UI 5.0 и понова верзија со инсталирана апликација SmartThings. Мобилните уреди со One UI 3.1 и понова верзија, но постара од One UI 5.0 може да пристапат до функцијата преку апликацијата Часовник. Режимите е потребно да бидат однапред поставени од корисникот.
 7. Достапно на Galaxy Watch4 и понова верзија.
 8. Достапно само на уредите Galaxy. Оваа функција бара Philips Hue Бела амбиентални светла во боја и Hue Bridge.
 9. Galaxy SmartTags имаат опсег на Bluetooth до 120 метри без пречки. Вистинските перформанси може да варираат во зависност од средината каде што се користат.
 10. Моментално достапно со паметни телефони и таблети Galaxy со оперативен систем понов од Android 8.0, Galaxy Watch со Wear OS или Tizen OS 5.5 и понова верзија, Galaxy Buds+ и понова верзија, S Pen Pro и одбрани модели на Galaxy Book. Други ќе бидат поддржани подоцна.
 11. За да ги најдете Galaxy Watch и Buds со SmartThings Find, треба да биде инсталирана најновата верзија на апликацијата Galaxy wearable.
 12. Локацијата на вашите уреди, како што е Galaxy SmartTag, ќе се споделува со другите членови во вашата локација на SmartThings само со ваша согласност.
 13. Поврзете се безжично или користете USB-кабел за да го поврзете мобилниот уред со автомобилот за да користите SmartThings на Android Auto. За да дознаете дали вашиот автомобил е компатибилен, проверете ја веб-страницата на Google Android Auto.
 14. Google е трговска марка на Google LLC.