Life Hacks

Илустриран живот
на Kimi и Ајри

Детален поглед #lookindepth врз најкреативниот пар од Јужна Кореја.

Kimi и Ајри ја изложуваат својата дигитална илустрација надвор од студиото и домот. Kimi и Ајри ја изложуваат својата дигитална илустрација надвор од студиото и домот.

Kimi и Ајри (исто така познат како 12 од @kimi_and_12) ја пренесоа својата креативност од нивните тетратки во вистинскиот живот кога се преселија во Намхае и го претворија нивното студио во реплика на нивниот познат хотел Les Baguettes. Ѕирнете го нивниот креативен процес за дигитална илустрација и како го користат Samsung Notebook 9 Pen за да ја усовршат соработката.

@kimi_and_12 и нивните принтови од дигиталните илустрации. @kimi_and_12 и нивните принтови од дигиталните илустрации.

Креативна соработка

Познати по нивните носталгични принтови и смели бои, Kimi и Ајри користат илустрација и сликање за да го создадат магичниот свет на хотелот Les Baguettes.

„Сакаме да ги менуваме нештата. Нашиот стил уште се развива.“

-Kimi

Крупен кадар на Ким Хи Еун како слика во студиото Крупен кадар на Ким Хи Еун како слика во студиото
@kimi_and_12 се релаксираат надвор од нивното студио на село @kimi_and_12 се релаксираат надвор од нивното студио на село

Празно платно, за нивната уметност и нивниот дом

Кога Kimi и Ајри се преселија од космополитскиот Сеул во изолираниот Намхае, тие на тоа видоа како на можност да го создадат својот сопствен визуелен свет.

Крупен кадар на Kimi како црта во студиото во хотелот Les Baguettes Крупен кадар на Kimi како црта во студиото во хотелот Les Baguettes

Почеток на хартија

Нивниот креативен процес започнува со размена на идеи, а потоа Kimi користи хамер и акрилни бои за да ги оживее идеите.

Дигитална илустрација од Ким Хи Еун Дигитална илустрација од Ким Хи Еун

„И двајцата работевме во ретро уметнички стилови кога се запознавме за првпат. А погледнете каде сме денес!“

-Ајри

Ајри работи на Notebook 9 Pen Ајри работи на Notebook 9 Pen

Дигитално дотерување

Ајри користи S Pen за да ги дотера рачно нацртаните илустрации на Kimi откако ќе ги скенира и ќе ги префрли на Notebook 9 Pen.

„Бидејќи S Pen е тенок и чувствителен, цртањето е прецизно, а чувството е како да цртате со слободна рака.“

-Ајри

Оживување на креативноста

Од првичната замисла до конечните нацрти, достигнете го следното ниво на креативниот процес со Samsung Notebook 9 Pen.

Прочитај ги овие приказни следно