Life Hacks

Попаметни летни тренинзи

Искористи ја технологијата во твоја полза и во полза на твоите лични цели за фитнес.

Samsung Gear Fit2 Samsung Gear Fit2

Сега кога сме во екот на летната сезона, твоите здравствени цели можеби ти се најважни. Ако сакаш да го искористиш максимумот од секоја минута ова лето и да си сигурен дека времето поминато во салата за вежбање те води кон посакуваното тело за на плажа, еве неколку совети за тоа како твоите уреди може да ти помогнат да се исплати секој тренинг.

Gear Fit2 Gear Fit2
1

Сè за основното ниво

Без разлика дали си почетник или професионалец, знај го твоето моментално ниво на фитнес пред да ги поставиш целите. Поставувањето на основното ниво ќе ти помогне да поставиш реалистични цели и да го намалиш ризикот од повреда. Обиди се да ги следиш твоите чекори еден ден или утврди колку брзо може да трчаш одредено растојание и започни оттаму.

Следи го пулсот за лесни цели за фитнес Следи го пулсот за лесни цели за фитнес
2

Следи го твоето срце

Следењето на срцето може да биде една од најдобрите работи што ќе ги направиш за себе. Пулсот е најдобриот показател на твојата физичка кондиција, затоа слушај го внимателно. Преку мерење на количината на напор потребна за одредена група на движења, следењето на пулсот може да ти помогне да ги утврдиш твоите кардиоваскуларни подобрувања во текот на твоето фитнес патување.

Внесувај ги резултатите Внесувај ги резултатите
Gear Fit2 Gear Fit2
Samsung Health
Samsung Health ги следи активноста, исхраната и спиењето и испорачува сознанија според твојот напредок.
3

Води евиденција

Не може да ги подобриш движењата или брзината ако не ги запишуваш бројките. Иако е важно да го запишуваш твојот напредок за секој тип вежба што ја правиш, зошто да мора да го помниш и тоа? Апликациите како Samsung Health ја вршат таа задача наместо тебе и ги утврдуваат подобрувањата. Ти само треба да ги внесеш бројките.

Апликација Samsung Health за Galaxy S9 Апликација Samsung Health за Galaxy S9
4

Уредите нека ја завршат работата наместо тебе

Го заврши најтешкиот дел, а тоа е доаѓањето на тренинг. Сега остави ги уредите да ја преземат работата оттаму. Паметните телефони и часовниците, како што е Samsung Gear Sport, навремено ќе те известат да се прошеташ околу канцеларијата или да се потрудиш повеќе при последната вежба.

Gear Fit2 Gear Fit2
5

Ако сè друго не успеа, откажи се од салата за вежбање

Ова е логично, но сепак е важно. Вежбањето околу елементите го тренира твоето тело да се приспособи на средината, без разлика дали се работи за разновиден терен, отпорност на ветер или температура. Истовремено, истражувањата покажаа дека вежбањето надвор ги подобрува севкупните чувства на ревитализација и зголемена енергија.

Влези во ритам

Еве неколку алатки што ќе ти помогнат да ги следиш твоите цели за фитнес.

Прочитај ги овие приказни следно