Совети

Трикови за креирање распоред
Со помош на таблет

Кралицата за водење дневник Аманда Рач Ли ти покажува како да си го организираш животот и да го подобриш учењето.

Аманда Рач Ли води дневник на својот Galaxy Tav S6 Lite со темносиво пенкало S Pen додека седи на дрвено биро. Таа носи џемпер во морнарско-сина боја со црвени и розови линии. Аманда Рач Ли води дневник на својот Galaxy Tav S6 Lite со темносиво пенкало S Pen додека седи на дрвено биро. Таа носи џемпер во морнарско-сина боја со црвени и розови линии.

Водењето дневник го преплави интернетот изминатите неколку години и сѐ уште е актуелно . Но, не мора да одзема многу време. Членот на #TeamGalaxy и експертот за водење дневник, Аманда Рач Ли, ти покажува како да водиш дневник на дигитален начин—така што конечно можеш да оставиш простор во распоредот за да научиш нешто ново.

Фотографија одозгора од црн Galaxy Tab S6 Lite кој прикажува неделен распоред за планови, календари за следење на навики, мотивирачки цитат кој гласи „Верувај во себе“ и список од неделните задачи за читање на апликацијата Samsung Notes. Во горниот лев агол има спектар од опции за пенкалото/моливот, а во горниот десен агол има спектар од опции за бои, коишто Аманда ги управува со прстот додека го држи пенкалото S Pen. Фотографија одозгора од црн Galaxy Tab S6 Lite кој прикажува неделен распоред за планови, календари за следење на навики, мотивирачки цитат кој гласи „Верувај во себе“ и список од неделните задачи за читање на апликацијата Samsung Notes. Во горниот лев агол има спектар од опции за пенкалото/моливот, а во горниот десен агол има спектар од опции за бои, коишто Аманда ги управува со прстот додека го држи пенкалото S Pen.
A horizontal view of a black Galaxy Tab S6 Lite. In-display is a multi-window view of notes written on the left pane in the Samsung Notes app, a view of Photo Gallery on the right pane featuring images of home décor and furniture, and a view of the Messages app on top of it. A horizontal view of a black Galaxy Tab S6 Lite. In-display is a multi-window view of notes written on the left pane in the Samsung Notes app, a view of Photo Gallery on the right pane featuring images of home décor and furniture, and a view of the Messages app on top of it.
Режим за мултитаскинг
Користи ја опцијата за поделен екран за да бележиш додека гледаш видео-предавање или слушаш подкаст на Spotify.*

Креирај распоред кој ги отсликува твоите приоритети

Но прво, што е всушност днeвник? Гледај на тоа како да е планер и дневник во едно, дизајниран да ти помогне да создадеш попродуктивни навики. Направи список од идните планови за неделата или месецот и види кој изглед на шаблон најдобро ќе ги придвижи. Аманда предлага да се запрашаш, „Што треба да направам оваа недела и како овој распоред ќе ми помогне?“, а потоа да направиш соодветен дизајн на таблет како што е Galaxy Tab S6 Lite. „Месечниот распоред е одличен начин да имаш преглед на целиот месец каде што ќе бидат означени сите настани, тестови или специјални датуми,“ вели Аманда, додека „неделниот распоред е одличен за дневни списоци за задачи.“ Или, уште подобро, може да ги користиш заедно за да си ја подобриш ефикасноста.

Фотографија одозгора од црн Galaxy Tab S6 Lite благо накривен налево. Десната рака на Аманда креира дизајн со црно пенкало S Pen. На екранот има неделен распоред за септември 2020 година, креиран со помош на апликацијата Samsung Notes. Фотографија одозгора од црн Galaxy Tab S6 Lite благо накривен налево. Десната рака на Аманда креира дизајн со црно пенкало S Pen. На екранот има неделен распоред за септември 2020 година, креиран со помош на апликацијата Samsung Notes.
Црн Galaxy Tab S6 Lite на чиј екран е прикажано цртање со розово пенкало S Pen на слика од статуата „Мислителот“ и комплет за шах поставен до неа. Под сликата стои текст во кој е истакната една реченица во сина боја, а други поими се означени со црвена. Црн Galaxy Tab S6 Lite на чиј екран е прикажано цртање со розово пенкало S Pen на слика од статуата „Мислителот“ и комплет за шах поставен до неа. Под сликата стои текст во кој е истакната една реченица во сина боја, а други поими се означени со црвена.
Гледај и учи
Означувај текст со пенкалото S Pen, а потоа пребарувај нови зборови во вградениот речник.

Намали го за половина времето за дизајнирање со помош на напредни карактеристики

Најде распоред кој ти одговара? Зачувај го како свој шаблон и употребувај го секоја недела со помош на омилената апликација на Аманда, Samsung Notes. Плус, апликацијата нуди спектар од четки од кои може да бираш за да го уредиш својот распоред во дневникот со помош на пенкалото S Pen, дури и во движење. Омилени поставки на Аманда на S Pen пенкалото? „Дефинитивно четката за водено боење со која се додаваат слатки декорации“, вели таа. „Сакам да бојам со пастелни бои и да создавам големи декорации. А, за обично пишување или бележење сакам да го користам тенкото пенкало во црна боја.“

Напредувај со учењето и постигни ги целите со помош на приспособените календари за следење

Колку често целиш да прочиташ уште една книга или да посетиш онлајн курс, а не си можел поради распоредот? Те разбираме како ти е. Додавај календари за следење на навиките во својот дневник за да ги следиш активностите за личен развој кои сакаш да ги одржиш помеѓу работата и учењето. Добиваш бонус поени ако ги користиш заедно со отскокнувачките предупредувања на Samsung Calendar кои те потсетуваат да ги исполниш задачите.

'*Потребна е претплата на Spotify.

Повеќе „време за себе“

Подобри го својот дневник користејќи алатки како што е Galaxy Tab S6 Lite кои го штедат твоето време.

'Студиска фотографија од Аманда Реч Ли која носи тексас јакна над сива ролка. Таа држи розов маркер до десниот образ и гледа надесно, насмевнувајќи се. 'Студиска фотографија од Аманда Реч Ли која носи тексас јакна над сива ролка. Таа држи розов маркер до десниот образ и гледа надесно, насмевнувајќи се.

ВИ ЈА ПРЕТСТАВУВА

Аманда Реч Ли

Уметник и креатор на дигитална содржина, која живее во Торонто.

Прочитај ги и овие приказни