Life Hacks

Како да работиш
од дома и
да си најдобар

Совети за работење на далечина без губење на ритамот.

Госпоѓа во стан се потпира на биро и пишува нешто на парче хартија на табла со исечоци Госпоѓа во стан се потпира на биро и пишува нешто на парче хартија на табла со исечоци

Работењето од дома може да биде корисно за продуктивноста ако се направи како што треба. Без разлика дали ѝ се приклучуваш на мобилната работна сила на подолги патеки или пак се прилагодуваш на привремена ситуација за работење од дома, еве неколку начини како да добиеш најмногу од работниот ден.

Поглед од птичја перспектива на госпоѓа која седи на биро и со леснотија работи на далечина користејќи ја апликацијата DeX на Samsung за поврзување на мобилниот уред со десктоп компјутер. Поглед од птичја перспектива на госпоѓа која седи на биро и со леснотија работи на далечина користејќи ја апликацијата DeX на Samsung за поврзување на мобилниот уред со десктоп компјутер.
СОВЕТ
Организирај си го работното и слободното време и придржувај се до нив исто како што би се придржувал твојот шеф.
1

Бидете подвижни и способни

Ќе ти треба уред што е доволно моќен за повторно да ја поттикне твојата канцелариска продуктивност. Поврзи го Galaxy S20 со алатка како што е Samsung DeX,** којашто ти овозможува доживување како на десктоп, на телефонот.

Снимка преку рамото од некој кој прави распоред на задачи на Galaxy Note10 за да го усоврши управувањето со времето Снимка преку рамото од некој кој прави распоред на задачи на Galaxy Note10 за да го усоврши управувањето со времето
2

Одржувајте го циклусот

Кога работиш на далечина, доброто управување со времето е најважно. Обиди се да го поделиш денот во циклуси на продуктивност: 15 минути работа, па 5 минути одмор. Повтори го тоа четири пати, па одмори се 20 минути. Додај апликација за запишување белешки, како што е Samsung Notes за успешно да го завршиш списокот со обврски.

Госпоѓа која носи розов горен дел седи на биро и гледа во далечината Госпоѓа која носи розов горен дел седи на биро и гледа во далечината
3

Работење во облак

Можноста за пристап до сите твои податоци, апликации и проекти од дома е клучна. Алатка како што е DeX, може да ти помогне така што ќе го претвори твојот уред Samsung во телефон и компјутер истовремено, што значи дека нема да треба да се грижиш на кој уред се наоѓа која верзија на датотека.

Жена се поврзува со нејзиниот тим преку видеоповик за работење од дома Жена се поврзува со нејзиниот тим преку видеоповик за работење од дома
4

Соработувајте со тимот

Испрато му на шефот известување за напредокот до средината на денот и разговарај преку видео со соработниците за да се увериш дека немаш пропуштено некои разговори поврзани со проектите. На овој начин, не само што ќе си во тек со работата, туку и ќе имаш интеракција лице в лице што можеби ја посакуваш кога работиш од дома.

*Корисничкиот интерфејс на вистинскиот производ може да се разликува.
*Microsoft Office бара од корисниците да купат лиценци.
*Microsoft Excel треба да се преземе за да се користи.
**Samsung DeX е поддржан на избрани уреди Galaxy, Note и Tab.

Бидете со стил дури и дома

Донеси го твојот Galaxy S20 и Note10 на големиот екран со Samsung Dex и извршувај повеќе задачи како шеф.

Прочитај ги и овие приказни