Galaxy A80 (Dual SIM)

SM-A805FZKDSEE
Број на SIM картички Dual SIM
Меморија 128 GB
Уреди

The item is in the cart.

Ротирачка камера

Ротирачка камера

Infinity екран

Infinity екран

Супербрзо полнење

Супербрзо полнење

Почни со отпечатокот на прст

Почни со отпечатокот на прст

 

Galaxy A80

Запознај го новиот Galaxy A80​

Запознај го новиот Galaxy A80​

Камера―​

Камера

Ротирачка камера за сѐ во живо

Galaxy A80 го менува начинот на којшто го документираш животот. Трикратната камера се лизга и ротира за да се сними што се случува пред и зад неа. Така што, отсега имаш една камера што снима од двете страни за да ги фотографираш сите твои моменти. Камера за користење во живо. Не само за селфи.

Ротирачка камера за сѐ во живо

*Сликите се симулирани за илустративни цели.

Сними повеќе детали во приказните

Камерата од 48 MP на Galaxy A80 ти дава супер остра и јасна резолуција во моментите вредни за снимање. Забележи ја разликата при пренесувањето на секојдневните авантури.

Сними повеќе детали во приказните
*Слики снимени со Galaxy A80.

Камерата од 48 MP на Galaxy A80 ти дава супер остра и јасна резолуција во моментите вредни за снимање. Забележи ја разликата при пренесувањето на секојдневните авантури.

Камерата од 48 MP
*Слики снимени со Galaxy A80.

Камера што ти дозволува да видиш повеќе

Со своето неверојатно видно поле од 123 степени, нашата ултраширока камера е создадена за да снима широко колку што може да види и човечкото око, во живо.

Широк агол
*Слики снимени со Galaxy A80. **За селфи со ултрашироката камера, аголот на гледање се намалува.

Со своето неверојатно видно поле од 123 степени, нашата ултраширока камера е создадена за да снима широко колку што може да види и човечкото око, во живо.

Ултраширок агол
*Слики снимени со Galaxy A80. **За селфи со ултрашироката камера, аголот на гледање се намалува.

Снимај видеа во живо како професионалец

Galaxy A80 снима како професионална акциона камера со користење на ултрашироката камера и софтверот за предвидување. „Супер стабилност“ ти дава мирни видеа во живо.

Вклучена „Супер стабилност“

Вклучена „Супер стабилност“

*Видео снимено со Galaxy A80. **За селфи со ултрашироката камера, аголот на гледање се намалува. ***Не ја поддржува функцијата за зумирање. Резултатите може да се разликуваат во зависност од условите за фотографирање, вклучително и повеќе објекти, надвор од фокус или подвижни објекти. ****Достапна само при снимање со ултрашироката камера со Full HD.

Исклучена „Супер стабилност“

Исклучена „Супер стабилност“

*Видео снимено со Galaxy A80. **За селфи со ултрашироката камера, аголот на гледање се намалува. ***Не ја поддржува функцијата за зумирање. Резултатите може да се разликуваат во зависност од условите за фотографирање, вклучително и повеќе објекти, надвор од фокус или подвижни објекти. ****Достапна само при снимање со ултрашироката камера со Full HD.

Додади длабочина на твојот свет

Помалку одвлекување на вниманието, подобри видеа во живо

Благодарение на камерата за длабочина на Galaxy A80, функцијата Live Focus е достапна не само за фотографии, туку и за видеа. Функцијата Live Focus за видео ти овозможува да ги замаглиш заднините што го одвлекуваат вниманието за да го оживееш главниот објект во твоите видеа.

Помалку одвлекување на вниманието, подобри видеа во живо

*Видео снимено со Galaxy A80.

Измери сѐ за миг

Без разлика дали сакаш да додадеш нов мебел во твојот дом или да ја провериш големината на твојот простор, лесно ќе добиеш мерења во реално време со проширената реалност. Со однапред инсталираната апликација „Брзо мерење“, едноставно скенирај ги и измери ги растојанијата, должините, длабочините и зафатнината на тродимензионалните објекти.

*Сликите се симулирани за илустративни цели. Мерките обезбедени од „Брзо мерење“ може да не се прецизни и треба да се користат само како референца. Прецизноста на „Брзо мерење“ може да се разликува во зависност од различни фактори, вклучувајќи ги условите за снимање, како што се снимањето на отворено или карактеристиките на објектот, како што се премногу голем, многу мал, многу сјаен или ектремно темен.

Измери сѐ за миг

*Сликите се симулирани за илустративни цели. Мерките обезбедени од „Брзо мерење“ може да не се прецизни и треба да се користат само како референца. Прецизноста на „Брзо мерење“ може да се разликува во зависност од различни фактори, вклучувајќи ги условите за снимање, како што се снимањето на отворено или карактеристиките на објектот, како што се премногу голем, многу мал, многу сјаен или ектремно темен.

 • *Слики снимени со Galaxy A80. **Достапни се 30 режими со Оптимизаторот на сцени: лик, бебе, лице, куче, мачка, храна, луѓе, плажи, небо, планина, зајдисонце, изгрејсонце, град, снег, водопад, крајбрежје, пејзаж, сцена, возила, пијалаци, цвеќиња, дрвја, зеленило, животни, чевли, заднинско осветлување, внатре, текст, облека и ноќен поглед. ***Прецизноста на Оптимизаторот на сцени може да се разликува во зависност од условите за фотографирање, вклучително и повеќе објекти, надвор од фокус или подвижни објекти.

ДИЗАЈН И ЕКРАН —

ДИЗАЈН И ЕКРАН —

Екран создаден за во живо

Проширениот нов екран Infinity е речиси без жлебови, без копчиња и без нешта што го одвлекуваат вниманието. Full HD+ Super AMOLED од 6,7 инчи на Galaxy A80 ти нуди големо и светло платно за истражување содржина, приказни, врски и креативност. Екран создаден за користење во живо. Повеќе место за играње.

Екран создаден за во живо

*Сликите се симулирани за илустративни цели. **Нов дисплеј Infinity: речиси без жлебови, комплетно предно стакло, екран од раб до раб. ***Екранот е измерен дијагонално како целосен правоаголник без да се пресметуваат заоблените агли.

Практичен за подолго држење

За да може деноноќно да го користиш во живо, значи дека телефонот треба удобно да ти лежи во раката. Нежните облини на Galaxy A80 се дизајнирани за лесна употреба. Неговиот впечатлив дизајн е направен од стакло и метална рамка што е лесна за деноноќно држење. Истакни се со модерните класични бои: фантомски црна, ангелски златна и бела како дух.

Практичен за подолго држење

*Достапноста на бојата може да се разликува според земјата и операторот.

ПЕРФОРМАНСИ—

ПЕРФОРМАНСИ—

Батерија којашто те одржува во живо

За да си во живо во свет што никогаш не се исклучува, потребна ти е моќ. Поврзи се, пренесувај и споделувај со батерија од 3,700 mAh (вообичаено)* и технологија за Супер брзо полнење од 25 W создадена да раскажува приказни. Galaxy A80 ги учи твоите дневни рутини и шемите на користење, притоа оптимизирајќи ја енергијата со затворање на апликациите што не се користат.

*Вообичаената вредност е тестирана во лабораториски услови на трета страна. Вообичаената вредност е проценета просечна вредност земајќи го предвид отстапувањето во капацитетот на батериите меѓу тестираните примероци на батерии според стандардот IEC 61960. Номиналниот (минималниот) капацитет е 3,610 mAh. Фактичкото времетраење на батеријата може да се разликува во зависност од мрежната средина, шемите на користењето и други фактори. **Супер брзото полнење е достапно само со полнач од 25 W и кабел.

Батерија којашто те одржува во живо

*Вообичаената вредност е тестирана во лабораториски услови на трета страна. Вообичаената вредност е проценета просечна вредност земајќи го предвид отстапувањето во капацитетот на батериите меѓу тестираните примероци на батерии според стандардот IEC 61960. Номиналниот (минималниот) капацитет е 3,610 mAh. Фактичкото времетраење на батеријата може да се разликува во зависност од мрежната средина, шемите на користењето и други фактори. **Супер брзото полнење е достапно само со полнач од 25 W и кабел.

Споделувај, пренесувај и играј побрзо

Galaxy A80 е телефон подготвен да одговори на предизвикот. Интелигентниот засилувач на изведбата ги препознава твоите мобилни навики и го оптимизира моќниот Octa-Core процесор и RAM-меморијата од 8 GB за да можеш да пренесуваш, играш и да го користиш телефонот со неверојатно висока изведба.

Споделувај, пренесувај и играј побрзо

Допри и почни со отпечатокот на прст

Твојот Отпечаток на прст на екранот е интегриран во стаклото, онаму каде што ти треба, па само допри го и почни. Биди спокоен, твоите податоци се комплетно безбедни, а ти ќе имаш пристап до твојот телефон кога ќе ти бидат потребни. Паметен телефон создаден за во живо со којшто можеш да си спокоен.

*Ако користите заштитник на екранот, уверете се дека дозволува да се користи сензорот Отпечаток од прст на екранот.

Допри и почни со отпечатокот на прст

*Ако користите заштитник на екранот, уверете се дека дозволува да се користи сензорот Отпечаток од прст на екранот.

Прави повеќе со Bixby

 • *Рутината за возење од „Рутините на Bixby“ е достапна само во автомобили со способности за Bluetooth. **Потребен е пристап до сметката на Samsung и прифаќање на приспособена услуга пред користењето на услуга базирана врз анализа на шемата на користењето. Достапноста на услугата може да се разликува во зависност од државата или уредот; корисничкиот интерфејс може да се промени и да се разликува според уредот; достапноста на функциите на Bixby Vision и давателите на содржини може да се разликуваат во зависност од државата; сите информации, содржини, слики или примери за резултати тука се обезбедени од трети страни и таквата содржина може да не биде точна ниту да ги одразува најновите ажурирани информации. ****Вистинската големина, слика и боја на производот може да се разликуваат од виртуелните примери за резултати. Сите информации, содржини, слики или примери за резултати тука се обезбедени од трети страни и може да не ги одразуваат најновите ажурирани информации. *****Сликите се симулирани за илустративни цели.
 • *Рутината за возење од „Рутините на Bixby“ е достапна само во автомобили со способности за Bluetooth. **Потребен е пристап до сметката на Samsung и прифаќање на приспособена услуга пред користењето на услуга базирана врз анализа на шемата на користењето. Достапноста на услугата може да се разликува во зависност од државата или уредот; корисничкиот интерфејс може да се промени и да се разликува според уредот; достапноста на функциите на Bixby Vision и давателите на содржини може да се разликуваат во зависност од државата; сите информации, содржини, слики или примери за резултати тука се обезбедени од трети страни и таквата содржина може да не биде точна ниту да ги одразува најновите ажурирани информации. ****Вистинската големина, слика и боја на производот може да се разликуваат од виртуелните примери за резултати. Сите информации, содржини, слики или примери за резултати тука се обезбедени од трети страни и може да не ги одразуваат најновите ажурирани информации. *****Сликите се симулирани за илустративни цели.
 • *Рутината за возење од „Рутините на Bixby“ е достапна само во автомобили со способности за Bluetooth. **Потребен е пристап до сметката на Samsung и прифаќање на приспособена услуга пред користењето на услуга базирана врз анализа на шемата на користењето. Достапноста на услугата може да се разликува во зависност од државата или уредот; корисничкиот интерфејс може да се промени и да се разликува според уредот; достапноста на функциите на Bixby Vision и давателите на содржини може да се разликуваат во зависност од државата; сите информации, содржини, слики или примери за резултати тука се обезбедени од трети страни и таквата содржина може да не биде точна ниту да ги одразува најновите ажурирани информации. ****Вистинската големина, слика и боја на производот може да се разликуваат од виртуелните примери за резултати. Сите информации, содржини, слики или примери за резултати тука се обезбедени од трети страни и може да не ги одразуваат најновите ажурирани информации. *****Сликите се симулирани за илустративни цели.

ПРАКТИЧНОСТ —

ПРАКТИЧНОСТ —

Samsung Knox ја заштитува твојата приватност на секое ниво

Вградена во хардверот и софтверот на телефонот од самиот почеток, Samsung Knox го штити твојот телефон од моментот на вклучувањето. Ти нуди повеќеслојна безбедност, ги штити твоите најчувствителни информации од злонамерен софтвер и злонамерни закани.

Samsung Knox ја заштитува твојата приватност на секое ниво

Моќ да правиш повеќе оддеднаш

Заштеди време и прави повеќе од она што го сакаш. Ако сакаш да ги прикачиш прозорците и задачите на самиот почетен екран, Galaxy A80 ти овозможува да го направиш тоа со Повеќекратниот прозорец.

*Достапно само во одредени апликации со способност за Повеќекратен прозорец.

Моќ да правиш повеќе оддеднаш

*Достапно само во одредени апликации со способност за Повеќекратен прозорец.

 • 2.2GHz, 1.8GHz CPU-брзина
 • 1080 x 2400 (FHD+) Резолуција (Главен дисплеј)
 • 220 Тежина (g)

Како да користам мемориска картичка на мојот паметен телефон?

Како да користам мемориска картичка на мојот паметен телефон?погледни го одговорот

Како да управувате со апликации на вашиот паметен телефон Galaxy

Како да управувате со апликации на вашиот паметен телефон Galaxyпогледни го одговорот

Прирачник за корисниците и содржина за преземање

Како се совпаѓа едно со друго

 • Ротирачка камера Ротирачка камера
 • Infinity екран Infinity екран
 • Супербрзо полнење Супербрзо полнење
 • Почни со отпечатокот на прст Почни со отпечатокот на прст

Како се совпаѓа едно со друго

*Карактеристиките, спецификациите и визуелните елементи на производот се предмет на промени.

*Времетраењето на батеријата е на основа на лабораториски мерења на компанијата и може да варира во зависност од прилагодувањето на уредот, начинот на користење и условите во кој уредот функционира.

* Корисничката меморија е помала од вкупната меморија на уредот заради оперативниот систем што се користи за работа и функционалност на уредот. Достапната меморија на корисниците ќе варира во зависност од вашиот оператор и новите надградби на оперативниот систем
* Мрежите поддржани од вашиот уред може да се разликуваат според регионот и давателот на услуги.
* Типична вредност тестирана во независна лабораторија. Типичната вредност е проценетата средна вредност, земајќи ја предвид варијацијата на капацитетот на батеријата кај примероците од батеријата тестирани според IEC 61960. Проценетата (минимална) моќност е 3.610 mAh. Вистинскиот век на траење на батеријата зависи од мрежното опкружување, моделите на употреба и други фактори.
* Измерено дијагонално, димензиите на екранот на Галакси А80 се 170.3мм (6,7 ") кога се мерат како целосен правоаголник и 166.0мм (6,5") кога се земени предвид заоблените агли.
* Агол на гледање поставен за селфи со камера со ултра широк опсег.