Како да го користам режимот за бришење на мојот POWERbot-E?

Samsung POWERbot-E обезбедува режим на бришење, кој може да ја отстрани прашината на подот и да полира. Вашето чистење ќе го направи полесно и поефикасно. Погледнете како да ракувате со режимот за бришење на вашиот POWERbot-E.

Како да го користам режимот за бришење на мојот POWERbot-E?

Дел 1. Ставање на резервоарот за вода

 • Илустрација на резервоарот за вода.

 

Дел 2. Како да го користам начинот за бришење?

 • Како да се намести.

 

Дел 3. Дополнителни совети за користење

 • Како да се прилагоди доводот на вода со помош на апликацијата POWERbot-E.
 • Предупредувања.
Како да го користам режимот за бришење на мојот POWERbot-E. Како да го користам режимот за бришење на мојот POWERbot-E.

Илустрација на резервоарот за вода

 • Резервоарот за вода се наоѓа на долната страна на POWERbot-E.

Резервоар за вода.

 • Проверете го склопот на резервоарот за вода,

Резервоар за вода.

Додаток за крпа.

Копче.

Влез за вода.

Крпа.

Како да се намести

 • Пред да ја ставите крпата на плочата, натопете ја во многу вода, а потоа исцедете ја водата.

Крпа.

 • Прицврстете ја крпата на додатокот за крпа.
 • Притиснете го копчето на резервоарот и извадете го резервоарот.
 • Отворете го капакот и ставете вода.

Внимание:

 • Не ставајте хемиски детергент или друг производ за чистење во резервоарот за вода.
 • Користете само вода.
 • Спојте го резервоарот за вода на додатокот за крпа.
 • Вметнете го склопот на резервоарот за вода во уредот.
 • Притиснете го копчето за вклучување и почнете со бришење.

Како да се прилагоди доводот на вода со помош на апликацијата POWERbot-E.

1. Отворете ја апликацијата POWERbot-E.

2. Притиснете го знакот … на горната десна страна на екранот.

Забелешка:  Називот на поврзаниот апарат се дава по случаен избор.

 • Можете да го прилагодите доводот на вода на моделот VR5000 со апликацијата POWERbot-E.
 • Прилагодете го доводот на вода како Минимално / Стандардно / Максимално во Поставките > Категорија на вода.

Предупредувања

 1. Не користете го склопот на резервоарот за крпа на тепих.
 2. Се препорачува првиот пат да се наполни до 80% од капацитетот на вода за подобро цедење и ефикасност при бришењето.
 3. Ако не мора да се брише подот, извадете го резервоарот за вода и склопот за крпа, и истурете ја водата од резервоарот за вода.
 4. Не се препорачува влажно бришење со резервоарот за вода на дрвен под без надзор за да се избегне оштетување на дрвениот под поради прекумерна количина вода.
 5. Се препорачува да користите чиста вода за да се избегнат проблеми со квалитетот на водата која може да влијае на испуштањето вода од резервоарот.
 6. Ќе бидат потребни 5-10 минути додека сувата крпа не почне да се навлажнува. Препорачуваме да ја навлажните крпата со вода пред употреба.

Благодариме за повратните информации