Што се промени со Синхронизација со OneDrive во апликацијата Галерија?
Функцијата Синхронизација со OneDrive во апликацијата Samsung Галерија е укината. Ако ја користевте за да ги чувате вашите фотографии и видеа на OneDrive, нема потреба да се грижите. Вашите постоечки фотографии и видеа остануваат безбедни на OneDrive, а можете и понатаму да правите резервна копија на новите преку апликацијата OneDrive.
Кога беше укината Синхронизацијата со OneDrive во апликацијата Галерија?
Синхронизацијата на Галеријата со Microsoft OneDrive беше укината на 30 септември 2026 година. Врската помеѓу вашата Microsoft сметка и вашата Samsung сметка исто така беше отстранета.
Што се случи со фотографиите и видеата што веќе беа зачувани на OneDrive?
Ништо не е избришано. Фотографиите и видеата зачувани на OneDrive преку Синхронизација со OneDrive остануваат на OneDrive и можете да ги прегледувате преку апликацијата OneDrive. Ако сакате копија на вашиот уред, можете да ги преземете од апликацијата OneDrive.
Видов известување „Синхронизацијата со OneDrive наскоро завршува“ во апликацијата Галерија. Што треба да направам?
Ова известување ве информираше дека Синхронизацијата со OneDrive завршува. Вашите фотографии и видеа на OneDrive не се избришани. За да продолжите да правите резервна копија на новите фотографии и видеа, допрете Дознајте повеќе на известувањето, потоа изберете Резервна копија од камерата во апликацијата OneDrive и следете ги упатствата на екранот. Можете и рачно да ја поставите, следејќи ги чекорите подолу.
Како можам да правам резервна копија на фотографии и видеа по укинувањето на оваа функција?
Можете да продолжите да ги зачувувате фотографиите и видеата од вашиот уред на OneDrive користејќи ја функцијата „Резервна копија од камерата“ во апликацијата OneDrive.
Дали можам да правам резервна копија на фотографии од други папки на OneDrive?
Да. Освен фотографиите од камерата, можете да правите резервна копија и на слики зачувани во други папки, како што се папките на апликациите за социјални мрежи и за уредување фотографии.
- Вклучете ја опцијата Категоризирај за да ги чувате фотографиите во нивните оригинални папки.
- Исклучете ја опцијата Категоризирај за да ги зачувате сите фотографии во папката Camera Roll.
Благодариме за повратните информации
Одговори на сите прашања.
Code to Open Chat Window