Зошто Samsung не вклучува слушалки и приклучок за полнач во кутијата?

Galaxy S21+ 5G и кутија

Серијата Galaxy S21 нема слушалки и приклучок за полнач во кутијата бидејќи Samsung сака да го минимизира влијанието на нашите производи врз животната средина.

Сѐ повеќе корисници на Galaxy прават одржлив избор во нивниот секојдневен живот за да промовираат подобри навики за рециклирање. За да ја поддржиме нашата заедница „Galaxy“ во ова патување, преминуваме кон отстранување на слушалките и приклучоците за полначи, почнувајќи од серијата Galaxy S21.

Samsung верува дека отстранувањето на слушалките и приклучоците за полначи од нашето пакување на уредите во кутија може да помогне во решавањето на растечкиот проблем со електронскиот отпад и непотребното дуплирање на овие предмети.

Постојните корисници на Galaxy се охрабруваат да продолжат да ги користат нивните тековни слушалки и приклучок за полнење, додека новите корисници ќе треба да ги купат одделно. Samsung полначите сега се достапни по нови пониски цени.

Ве молиме запомнете: За најдобри перформанси и издржливост на батеријата, важно е да користите полначи со висока ефикасност кои се исто така оригинални производи на Samsung.

Galaxy S21 доаѓа со податочен кабел USB - тип Ц

Во пакетот е вклучен податочен кабел USB - тип Ц за прицврстување на паметниот телефон на приклучокот за полнач.

USB-C е најчестиот вид на полнач за паметни телефони и други мобилни уреди, кој овозможува брз пренос на податоци и проток на енергија, и го полни вашиот телефон побрзо. Кабелот USB - Ц е исто така реверзибилен, може да се приклучи на кој било начин и да се користи за уредите Samsung Galaxy, така што новите модели на паметни телефони сè уште се компатибилни со постарите полначи.

Дали Samsung ќе ги исклучи слушалките и приклучокот за полнач од пакетите за паметни телефони во иднина?

Samsung работи на глобална транзиција на отстранување на слушалките и приклучокот за полнач од сите паметни телефони Galaxy, следејќи ја серијата Galaxy S21. За да се осигури дека потрошувачите на Galaxy имаат алатки за повторна употреба на постарите приклучоци за полначи, Galaxy S21 и другите паметни телефони Galaxy сепак во пакувањето ќе имаат кабел (кабел USB - Ц до USB - Ц) за да го прикачат паметниот телефон на приклучокот за полнач.

Благодариме за повратните информации