Совети за чистење на екранот на ТВ

Кога ќе почнете даприметувате прашина, дамки и отпечатоци од прстите на екранот на Вашиот телевизор, време е да го исчистите -  ова видео ќе Ви покаже како. 

Совети за чистење на екранот на ТВ Совети за чистење на екранот на ТВ

Исклучете го телевизорот и оставете го да се излади неколку минути пред да го исклучите од струја.

 

Не прскајте вода или каква било течност директно на ТВ.

 

Тоа може да предизвика оштетување, пожар или електричен удар.

 

Избришете го екранот и надворешноста со сува крпа од микрофибер за да спречите гребнатини.

 

За тврдокорни дамки, навлажнете ја крпата со мала количина на вода и нежно избришете ги.

 

Отстранете ја влагата со сува крпа од микрофибер.

 

Никогаш не користете запаливи течности или средства за чистење.

Оставете го телевизорот целосно да се исуши пред повторно да го вклучите во струја.

 

SAMSUNG

Благодариме за повратните информации

Code to Open Chat Window