Како да го активирате или деактивирате Smart Hub

Smart Hub ви овозможува брзо и лесно да ги видите сите апликации OTT (Netflix, YouTube, Prime Video), како и разни VOD и услуги за пренос во живо што ги обезбедува вашиот Samsung Smart ТВ. Поставено е да се појавува на дното на екранот за лесен пристап.

За да ја исклучите оваа функција, следете ги чекорите подолу.

Оневозможете автоматско вклучување на Smart Hub

Дали сакате да ограничите одредена содржина или да го ограничите пристапот на децата до апликациите?

Ако е така, обидете се да ги промените поставките следејќи го едноставниот водич подолу.

ТВ со прикажано мени со апликации

Чекор 1. На далечинскиот управувач, притиснете го копчето Home и користете го навигаторот Directional за да отидете до Settings.

Чекор 2. Изберете General > Smart Features.

Smart функции избрани во менито на ТВ

Чекор 3. Оневозможете ја функцијата Autorun Smart Hub.

Autorun Smart Hub е избран во менито на ТВ

Чекор 4. Обидете се повторно да го исклучите и вклучите телевизорот и менито Smart Hub треба да биде оневозможено, а на негово место ќе се прикаже тековниот банер на Input Source.

Прикажано е менито SmartHub

Се разбира, лесно е повторно да се овозможи Smart Hub. Следете ги чекорите погоре и на чекор 3, овозможете ја функцијата Autorun Smart Hub.

Autorun Smart Hub е избран во менито на ТВ

Автоматски стартувајте ја неодамна користената апликација

Овозможете ја оваа функција за лесен пристап до вашите често користени апликации. Вклучувањето на телевизорот практично ќе ја стартува соодветната апликација.

Чекор 1. Притиснете го копчето Home на далечинскиот управувач и одете до Settings > General.

Чекор 2. Изберете Smart Features > Autorun Last App.

Autorun Last App избрана во менито на ТВ

Забелешка:

  • Ако имате проблеми со вашиот Samsung Smart ТВ, секогаш треба да проверувате дали има достапни софтверски ажурирања бидејќи тие може да содржат решение за вашиот проблем.
  • Сликите од екранот и менијата на уредот може да се разликуваат во зависност од моделот на уредот и верзијата на софтверот.

Благодариме за повратните информации