Користење на Вашиот паметен телефон како далечински управувач за ТВ

Ако сте го изгубиле својот далечински управувач, нема потреба да се грижите бидејќи со SmartThings можете да го претворите Вашиот паметен телефон во далечински управувач за телевизор.

Предупредување: За да ја користите оваа функција, ќе треба да ја преземете апликацијата SmartThings на Вашиот паметен телефон. 

Користење на Вашиот паметен телефон како далечински управувач за ТВ Користење на Вашиот паметен телефон како далечински управувач за ТВ

Вклучете го Вашиот ТВ

 

Двата уреди мора да бидат поврзан на иста мрежа

 

Отворете ја апликацијата SmartThings на Вашиот телефон.

 

Допрете Уреди

 

Допрете Додадете уред

 

Изберете TВ

 

Изберете марка на Вашиот ТВ

 

Допрете TВ

 

Изберете го Вашиот TВ

 

Можеби ќе треба да го внесете PIN-кодот што ќе се појави на Вашиот телевизор

 

Допрете Готово.

 

Поставете име за Вашиот уред

 

Допрете Готово.

 

SmartThings ќе прикаже далечински управувач со сите карактеристики на нормален далечински управувач

 

Сега ќе можете да го најдете Вашиот телевизор на SmartThings кога и да посакате

 

 

 

SAMSUNG

Благодариме за повратните информации

Code to Open Chat Window