SmartThings Find

„Најди го мојот мобилен“ отсега е дел од SmartThings Find.

Загубивте нешто? Пронајдете го вашиот телефон, таблет, часовник и други уреди Galaxy со SmartThings Find.
Новите функции и подобрувања го прават наоѓањето на вашите уреди полесно од кога било.

Galaxy Book, Galaxy Tab and Galaxy smartphone are displaying the SmartThings Find screen. The last tracked location of the lost device, Galaxy S23 Ultra, is shown. SmartTag, Galaxy Buds and Galaxy Watch are shown to indicate they can also be used for SmartThings Find. Galaxy Watch is displaying the text 'Find my phone' with a ringing icon in the middle and a 'Start' button at the bottom. Galaxy Book, Galaxy Tab and Galaxy smartphone are displaying the SmartThings Find screen. The last tracked location of the lost device, Galaxy S23 Ultra, is shown. SmartTag, Galaxy Buds and Galaxy Watch are shown to indicate they can also be used for SmartThings Find. Galaxy Watch is displaying the text 'Find my phone' with a ringing icon in the middle and a 'Start' button at the bottom.

Што ако го изгубам мојот уред?

Пристапете до веб-страницата на „SmartThings Find“ и најдете го или заклучете го вашиот уред и направете резервна копија од податоците. • * За да ја користите функцијата „SmartThings Find“:
  1) Поставете Samsung Account на вашиот уред.
  2) Вклучете „Локација“ во „Поставки“ на вашиот уред.
 • * Лоцирај го мојот уред: достапноста може да се разликува според уредот и/или оперативниот систем.
 • * Направи резервна копија на податоците: ако уредот не е поврзан на Wi-Fi мрежа, тој ќе се поврзе на вашата мобилна мрежа и може да имате дополнителни трошоци според вашиот план за плаќање.

Отклучи го екранот дури иако си ја заборавил лозинката

Дури и ако сте го заборавиле кодот за заклучениот екран на вашиот уред
(на пр., PIN, лозинка, шема, отпечатоци на прст или шареница), веќе не ви е потребен.
Заклучениот екран може да го ресетирате оддалеку на веб-страницата SmartThings Find. • * Мора да ја поставите Samsung account на уредот. Штом се овозможи функцијата, вашите биометриски податоци, како отпечатоци на прсти и ириси, се бришат од уредот.
 • * Од Android 9 и понови верзии на Оперативен систем, за да се отклучи уредот, треба однапред да вклучите „Далечинско отклучување“ во менито за поставки.

Користење

Најдете едноставни начини за користење „SmartThings Find“

 

Galaxy S23 Ultra

Приказ од задната и предната страна на паметниот телефон Galaxy S23 Ultra. Приказ од задната и предната страна на паметниот телефон Galaxy S23 Ultra.
 

Апликации и услуги

Паметниот телефон Galaxy прикажува различни икони за „Апликации и услуги“. Од двете страни на паметниот телефон може да се видат поединци како користат уреди Galaxy и во пози поврзани со „Апликации и услуги“ на Galaxy. Паметниот телефон Galaxy прикажува различни икони за „Апликации и услуги“. Од двете страни на паметниот телефон може да се видат поединци како користат уреди Galaxy и во пози поврзани со „Апликации и услуги“ на Galaxy.

 
 • Сликите на уредот и екранот се симулирани за илустрација.
 • Услугите за поддршка може да се разликуваат според земјата/регионот/операторот.
 • Уредот мора да е вклучен и најавен на вашата Samsung account.
 • „Офлајн наоѓање“ моментално е поддржана на паметни телефони и таблети Galaxy со верзија Android 8, Galaxy Watch3, Galaxy Watch4, Galaxy Watch5 и Galaxy Buds Live, Galaxy Buds Pro, Galaxy Buds2 и Galaxy Buds2 Pro и сите типови од серијата Galaxy SmartTag. Во иднина ќе се додадат дополнителни уреди.
 • Функцијата „Офлајн наоѓање“ за вашите Galaxy Watch и Buds може да се овозможи во апликација Galaxy Wearable. Поставките за „Офлајн наоѓање“ на поврзаниот телефон или таблет ќе се применат и на вашите Galaxy Watch и Buds.
 • Загубени уреди може да лоцирате и со функцијата SmartThings Find во рамките на апликацијата SmartThings. За да користите SmartThings Find, мора да е вклучено „Дозволи овој телефон да биде најден“ во поставките за „Најди го мојот мобилен“.
 • За да регистрирате уред како „Јазол на Find“ треба да дадете согласност за користење на информациите за вашата локација и „Напомената за приватност“.
 • Уредите „Јазол на Find“ не ја покажуваат точната локација на загубениот уред.