Како да се поврзам на SmartThings со мојата машина за перење?

SmartThings е функција која практично ги контролира и управува „паметните“ домашни апарати и уредите за Интернет работи (Internet of Things) (IoT) со паметен телефон. Однадвор, може да го следите и контролирате статусот на различни уреди, како што се паметни уреди, домашни апарати, телевизори, звучници итн. регистрирани на услугата. Тоа е нова генерација на платформа на услуги што ќе ги обедини производите на Samsung, како платформа со отворен код што може да ги поврзе не само нашите производи, туку и други IoT уреди.

Проверка на барањата за поврзување

Smartthings во животот.

Пред да го поврзете паметниот телефон со вашата машина за перење, проверете дали се исполнети следниве барања:

Major information codes

Андроид (Android)

iOS (iPhone)

OS

Андроид 6.0 или повеќе

iOS 10.0 или повеќе

Тип на уред

Паметен телефон, таблет

iPhone 6 или повеќе, iPad

Големина на RAM меморија

2 GB или повеќе

2 GB или повеќе

Поддршка на резолуција

1280*720(HD)

1920*1080(FHD)

2560*1440(WQHD)

1334*750

1920*1080

Критериуми за вчитување на апликацијата

RAM 2 GB или повеќе

Профил на Bluetooth 4.0 или повисок

Терминал способен за пресликување на Wi-Fi

RAM 2 GB или повеќе

Профил на Bluetooth 4.0 или повисок

Терминал способен за пресликување на Wi-Fi

 • На вашиот паметен телефон: Допрете Поставки → Поврзување → Wi-Fi → Изберете рутер со кој ќе се поврзете (внесете лозинка кога ја поставувате безбедноста).
 • Кога е правилно поврзан, избраниот рутер во тековната мрежа се потврдува како „поврзан“.

Забелешка: 

 • Името на рутерот (SSID) е поставено на англиски, симболи и броеви (специјалните знаци не се поддржани).
 • Мора да биде достапна врска од 2,4 GHz кога поврзувате машина за перење на Wi-Fi мрежата.
 • Треба да се прикажат најмалку 3 антени за прием на Wi-Fi мрежата.
 • Кога го поврзувате вашиот домашен апарат на паметниот телефон со SmartThings, проверете дали двата уреди се поврзани на истиот рутер.
 • Преземете ја и инсталирајте ја апликацијата SmartThings од пазарите (Google Play Store, Apple App Store или Samsung Galaxy Apps).
 • За да ја пронајдете апликацијата, користете го клучниот збор „SmartThings“.
 • Мора да се најавите на сметката на Samsung пред да ја користите апликацијата SmartThings.
 • За да поставите сметка на Samsung, може да ги следите упатствата обезбедени од апликацијата SmartThings.
 • Или, ако имате паметен телефон Samsung, можете да ја додадете вашата сметка на Samsung во апликацијата за поставки на вашиот паметен телефон. Потоа, тој автоматски ќе се најави на вашата сметка на Samsung.

1. Прво, проверете дали машината за перење и рутерот за Wi-Fi се приклучени на струја.

2. Стартувајте ја апликацијата SmartThings. Допрете го копчето плус и изберете [Додај уред] на почетниот приказ.

Допрете го копчето плус и изберете Додај уред.

3. Изберете [Машина за перење] (Washer).

Изберете Машина за перење.

4. Допрете го копчето Старт [Start].

5. Изберете ја саканата локација и просторот за машина за перење.

Избор на локација и простор.

6. Притиснете го и задржете го копчето [Smart Control] додека AP не се појави на екранот.

За FlexWash, притиснете го копчето [Smart Control] на машината за перење со предно полнење.

Ако вашата машина за перење има LCD екран на допир, одете во [Поставки] и притиснете [Easy Connection].

Одете во поставки и притиснете easy connection.

Следни чекори за корисниците на Android

7. Внесете ги вашите податоци за Wi-Fi за да го поврзете уредот со W-Fi мрежата.

Внесете ги податоците за wi-fi.

8. Ве молиме почекајте додека машината за перење се регистрира на вашата сметка на Samsung.

9. Регистрацијата е завршена. Поставете име на машината за перење.

Поставете го името на машината за сушење.

Следни чекори за корисниците на iOS (iPhone)

6. Допрете Следно (Next) на долниот екран.

Допрете Следно.

7. На на вашиот iPhone, отворете ја апликацијата Поставки и одете на Wi-Fi за да се поврзете со името на мрежата што започнува со машина за перење.

Лозинката е 1111122222. („1“ 5 пати и „2“ 5 пати).

Отворете ги поставките и одете на wifi.

8. Откако уредот ќе се поврзе на Wi-Fi мрежата, повторно активирајте ја апликацијата SmartThings. Внесете ги вашите податоци за Wi-Fi за да го поврзете уредот со W-Fi мрежата и допрете на Следно (Next). Информациите за Wi-Fi се испратени до машината за перење.

Поврзување WiFi и уред.

9. Ве молиме почекајте додека машината за перење се регистрира на вашата сметка на Samsung.

10. Регистрацијата е завршена. Поставете име на машината за перење.

Поставете го името на машината за перење.

Забелешка: 

 • Сите функции и описите на чекорите поврзани со апликацијата SmartThings се разликуваат во зависност од верзијата на софтверот.
 • Кога користите мобилни податоци, може да се направат трошоци во зависност од преземањата и безжичната комуникација помеѓу уредите.
 • Достапните технологии и функции може да се разликуваат во зависност од земјата, давателот на услуги, мрежното опкружување или производот.

Благодариме за повратните информации

Code to Open Chat Window