Внимавајте кога го користите уредот Galaxy Z Flip

Galaxy Z Flip е првиот паметен телефон со неограничен флексибилен екран базиран на Ultra Thin Glass (Ултратенко стакло).  

Бидејќи производот е произведен со помош на супстанција од свитливо стакло, треба да се внимава многу за да функционира најдобро што може. 

Ако ги следите важните совети наведени подолу, ќе може да го одржите уредот на преклопување да изгледа и да работи одлично. 

Не притискајте на екранот со тврд или остар предмет

Не се препорачува да притискате на главниот екран или да притискате на леќите на екранот или на задната камера со тврди и остри предмети, како што е пенкало или нокт.

Имајте предвид дека претерана сила или притисок со алатка на главниот екран може да предизвика гребаници или оштетување на заштитниот слој на ултратенкото стакло. Допирајте на екранот нежно за да го одржите безбеден.

GIF-слика од притискање на екранот

Забелешка: Во зависност од видот гребаница или оштетување, можно е сервисирањето да не е опфатено со гаранцијата и да ви се јават дополнителни трошоци за евентуалното сервисирање.

Не отворајте го уредот со прст меѓу екранот

GIF-слика од отворање на уредот

Ако го отворате уредот ставајќи прст меѓу екранот, може да го изгребете или да го продупчите екранот.

Се препорачува да го отворате уредот држејќи го на страничниот дел. 

Отстранете ги сите туѓи предмети меѓу екранот

Кога ќе го преклопувате уредот, не ставајте никакви предмети, како што се кредитни картички, монети или клучеви на главниот екран. Екранот може да се оштети.

Преклопете го уредот пред да го ставите во ташна или да го оставите. Никако не чувајте го уредот отворен затоа што може друг предмет да го изгребе или да го продупчи екранот.

Слика од картички или монети поставени на главниот екран на уредот
Други совети за грижа и одржување на телефонот во добра состојба

Одржувајте безбедно растојание меѓу уредот и предмети што се под влијание на магнети.

Магнетните предмети, како што се кредитни картички, евидентни картички, картички за пристап, картички за патување или картички од паркинг, може да се оштетат или да не функционираат поради магнетите во уредот, па затоа не ставајте го уредот близу магнетни полиња.
 

Врз уредот може да влијаат и медицински уреди, како што се пејсмејкери или имплантабилни кардиовертер дефибрилатори.  Ако користите некои од овие медицински уреди, одржувајте безбедно растојание од нив и побарајте совет од лекар пред да го користите уредот.  

Не дозволувајте да влезат течности или мали честички во уредот.

Уредот Galaxy Z Flip не е отпорен на вода и прашина.

Екранот на допир може да не работи правилно во влажни услови или ако се изложи на вода.

Се препорачува да се чува залепената фолија заради заштита на екранот.

Не ставајте никакви други лепливи предмети, како на пример фолии или лепенки, на екранот.

Користете заштитна фолија одобрена од Samsung за да се намали надворешното влијание врз главниот екран.

Благодариме за повратните информации