Galaxy Tab S8 Ultra Wi-Fi

Одбери боја

Боја :

Одбери поврзување

Одбери Склад

 • Простор за неограничени можности
  Простор за неограничени можности
 • A zoom-in of a dancer recording a 4K dance video with the Dual Front Camera (Ultra Wide + Wide).
  4K видео снимање
 • S Pen пенкалото совршено се мести за да се наполни
  S Pen пенкало

Слика одблиску на Galaxy Tab S8 серијата на чијшто екран има планета во вселена за да се истакне ултраширокиот екран.S Pen пенкалото го допира ултраширокиот екран за да покаже дека доаѓа со Galaxy Tab S8 серијата. Потоа драстично се зумира пленетата во вселената.

Најголемиот Samsung Galaxy Tab S

Револуционерна моќ

Сосема ново S Pen пенкало

Простор за неограничени можности

Слика одблиску на Galaxy Tab S8 Ultra, Galaxy Tab S8+, и Galaxy Tab S8, со разнобојна заднина на секој екран.

Galaxy
Tab S8 Ultra

14,6 инчи

Galaxy
Tab S8+

12,4 инчи

Galaxy
Tab S8

11 инчи

Достапни се три различни модели на таблети за да може да го најдеш совршениот за тебе

Дизајн

Истражи ги сите три

Galaxy Tab S8 Ultra

Новиот спектакуларен
стандард за таблети

Galaxy Tab S8 Ultra во темносив финиш се гледа од задниот дел и малку стрнично за да се покаже тенкиот дизајн.

Многу повеќе од само простор. Најголемиот Samsung Galaxy Tab S е дизајниран за да може да создаваш како професионалец. Снимај со нашата прва ултраширока камера на таблет и уредувај на најголемиот екран во Samsung Galaxy Tab S. Добиј го сето ова во темносив финиш што одговара на сè.3

 • 14,6 инчи
  Super AMOLED
  дисплеј 1
 • 5G
  HyperFast
 • 4 nm
  процесор
 • 11,200 mAh
  (типична) Батерија од 2
 • 12 MP
  Двојна предна камера од
  (Ултраширока + Широка)
 • On-screen
  Fingerprint Scanner

Кој Samsung
Galaxy Tab S8 е правилниот
за тебе?

Galaxy
Tab S8 Ultra

Galaxy
Tab S8+

Galaxy
Tab S8

На брз преглед
Galaxy Tab S8 Ultra
Galaxy Tab S8 Plus
Galaxy Tab S8
14,6 инчи
Super AMOLED
дисплеј 1
12,4 инчи
Super AMOLED
дисплеј 1
>11 инчи
LTPS LCD
дисплеј 1
5G
HyperFast
5G
HyperFast
5G
HyperFast
11,200 mAh
(типична) Батерија од 2
10,090 mAh
(типична) Батерија од 2
8,000 mAh
(типична) Батерија од 2
4 nm
процесор
4 nm
процесор
4 nm
процесор
12 MP
Двојна предна камера од
(Ултраширока + Широка)
12 MP
Ултраширока предна
камера од
12 MP
Ултраширока предна
камера од
Скенер за
отпечаток на прст
на екранот
Скенер за
отпечаток на прст
на екранот
Скенер за отпечаток од
прст на копчето за
вклучување и исклучување

S Pen

S Pen пенкалото совршено се мести за да се наполни

S Pen пенкалото се вади од задниот дел на Galaxy Tab S8 серијата и со помош на магнети се мести назад. Потоа се прикажува слика одблиску од пенкалото.

Без разлика која големина на таблет ќе ја избереш, новото S Pen пенкалото доаѓа заедно со него и со помош на магнети се мести на задниот дел на Galaxy Tab S8 серијата за да се наполни.

Напиши, скицирај, чкртај или нацртај ги своите најлуди идео во реалност со помош на S Pen пенкалото со ултра мало доцнење. Илјадници алатки во едно, S Pen пенкалото ти овоможува неверојатна контрола.

Издржливост

Цврсто е, така што е лесно да си креативен

Рамката Armor Aluminum штити од секакви удари и падежи. 4 Ова е нашиот најтенок, најголем, најцврст Samsung Galaxy Tab S досега, и тој има неверојатна издржливост и суперлесен, тенок дизајн.

Armor Aluminum рамка на Galaxy Tab S8 серијата во сребрена, розово-златна и темносива боја. Сите се местат еден до друг за да се прикаже издржливоста на тенкиот дизајн.

Простор за создавање

Жена со круна на глава нацртана со помош на S Pen. До нејзината глава и во долниот десен агол има испишан текст.

Samsung Notes

Подготвен за сè вредно за бележење

Samsung Notes е најбрзиот начин да ги запишеш своите брилијантни идеи вредни богатство, и тоа за миг. Може да направи сè: белешки, скици, цртежи — дури може и да претвора ракопис во текст за да ти течат идеите.
Дизајн на чевли со зборовите „Материјали“, „Антилоп“, „Кожа“ и „Платно“ испишани на горната лева страна со помош на S Pen пенкало на Samsung Notes.
Samsung Notes е најбрзиот начин да ги запишеш своите брилијантни идеи вредни богатство, и тоа за миг. Може да направи сè: белешки, скици, цртежи — дури може и да претвора ракопис во текст за да ти течат идеите.

Clip Studio

Clip Studio Paint го истакнува твојот внатрешен уметник

Цртеж на жена и куче во вселенски брод на Clip Studio Paint. S Pen пенкало избира бои на Galaxy S22 Ultra користејќи го како палета.

Сакаш да црташ или сликаш? Clip Studio Paint5 е создадено само за креативни луѓе како тебе. Со чувство како да сликаш со вистинска четка, може да им вдахнеш живот на своите најимагинативни креации.

Galaxy Tab S8 серијата и Galaxy S22 серијата6 функционираат како спектакуларно платно и спектакуларна палета. Можеш да бираш четки на телефонот, а платното ќе остане чисто.

Clip Studio Paint лого

CLIP STUDIO PAINT EX

Добиј 6 месеци бесплатно

Подобри заедно

Galaxy S22 Ultra

Уредување видеозапис

S Pen пенкалото те
претвора во прецизен уредник

Серија снимки од тројца пријатели кои позираат пред камера.S Pen пенкалото исцртува бела линија помеѓу сликите за да направи рамка.

Подготвен да го направиш своето ремек дело подготвено за врамување? S Pen пенкалото и LumaFusion се овде за да ти помогнат. 7 Уредувај видеозаписи побрзо и попрецизно со помош на најголемиот напредок во времето на одговор на S Pen пенкалото. 8 LumaFusion нуди разни алатки за уредување за да имаш кинематографско уредување.
*Сликата е симулирана за илустрација.
Вистинскиот кориснички интерфејс може да се разликува.

Quick Share

Споделувај ги креативните
идеи низ сите
Galaxy за миг

Прикажани се разни слики од тројца пријатели со отворено Quick Share отскокнувачко прозорче на дното на екранот на Galaxy Tab S8 серијата. Иконата Quick Share се наоѓа во долниот десен агол. Паметен телефон Samsung Galaxy се наоѓа на левата страна, а на него има снимка со пријатели, покажувајќи дека е испратена од Galaxy Tab S8 серија кон Samsung Galaxy паметен телефон.
Со Quick Share, може да ги движиш ремек делата со само еден допир. 9 Со леснотија префрлај огромни фотографии и видео датотеки на твојот телефон или компјутер.

Простор за да останеш во контакт Простор за да останеш во контакт

Тројца пријатели вршат видео повик меѓусебе — еден се наоѓа на едниот екран, а двајца на другиот екран. На дното на екранот има копче „Заврши повик“. На секој екран има помал екран со другиот учесник во разговорот.

Снимање видео со 4K

Биди во центар на вниманието, каде и да си

Двојната предна камера (ултраширока + широка) се одликува со неверојатно поле за гледање што овозможува снимање видео со 4K.

Auto
Framing

Камерата се фокусира на танцувачот со помош на Auto Framing за време на снимањето на видеоспот. Жолтите рамки покажуваат дека фокусот е на танцувачот, дури и кога таа се движи.

Auto Framing го истакнува звучникот онака како што треба. Па така, може да снимаш лекција по танцување, а камерата автоматски ќе зумира за фокусот да остане врз тебе и твоите движења додека даваш инструкции.10, 11

Фокусот преминува на видео повиците. Кога нови пријатели ќе се вклучат во видео повикот, двојната предна камера (ултраширока + широка) дури и знае автоматски да одзумира за да ги вклучи, така што ќе ти изгледа дека зборувате во живо.

*Сликата е симулирана за илустрација.
Вистинскиот кориснички интерфејс може да се разликува.

Google Duo

Собери го
друштвото со
Google Duo

Прикажани се четири пријатели што вршат видео повик со помош на Google Duo на ултраширокиот екран на Galaxy Tab S8 серијата. Тастатурата Book Cover Keyboard е поврзана со Galaxy Tab S8 серијата.

Јави му се на најдобриот пријател или на најмногу 31од твоите најблиски пријатели со достапната апликација за висококвалитетни видео повици. Технологијата за намалување на шум со три микрофони се погрижува да се фокусираш само на повикот. Дури можеш и да се здружиш и да имаш креативна соработка со помош на Jamboard — интерактивната табла на Google.12

Сподели го екранот и имајте заедничко доживување со Google Duo. Гледајте видеа и заеднички разговарајте за нив во реално време.13, 14

*Сликата е симулирана за илустрација.
Вистинскиот кориснички интерфејс може да се разликува.

Простор да направиш повеќе

Два таблети од Galaxy Tab S8 серијата прикажуваат две различни жени кои позираат на различни места.

Мултитаскинг

Подели го екранот.
Освој го денот

Големина, положба и многу прозорчиња. Ти си главен со Multi Window15. Ова значи дека може да истражуваш инспирации за декор, да скицираш архитектонски планови и да вршиш видео разговор со својот пријател — одеднаш.

Ултраширокиот екран на Galaxy Tab S8 серијата прикажува жена во видео повик. Потоа екранот се одзумира и се дели на три прозорци. Првиот прозорец горе лево покажува архитектонска скица, а долниот прозорец прикажува три инспирации за декор. На десната страна на екранот е прикажан маж на мал екран како води видео повик со жената спомената претходно.

*Сликата е симулирана за илустрација.
Вистинскиот кориснички интерфејс може да се разликува.

Простор за играње

Жена ги допира нејзините долги плетенки прикажани на утраширокиот екран на Galaxy Tab S8 серијата. Друг екран на десната страна ја прикажува истата жена како позира.

Пренос во живо

Лесен,
но преполн со забава

Пренесувај ги сите свои омилени серии или филмови, од удобноста на својот — па, всушност, од каде и да сакаш. Живиот екран и подобрениот бас создаваат извонредно искуство. Ако не си љубител на филмови, тогаш непречено стримај ја омилената музика и видеа со 4 месечниот пробен период на YouTube Premium вклучен во твоето купување. 16, 17
YouTube Premium лого

Снимка на YouTube од маж кој пешачи сам во пустина се стрима на ултраширокиот екран на Galaxy Tab S8 серијата.

*Достапноста на YouTube Premium може да се разликува во зависност од земјата или регионот.
Корисниците треба да се претплатат на YouTube Premium за да уживаат во сите придобивки.

Гејминг

Остави го столчето за гејминг,
задржи го перформансот

Илустрација на игра со трки со автомобили. На табличката на автомобилот пишува „ИДНИНА“.

Добиј квалитетен перформанс како на конзола на огромниот екран каде и да сакаш. А со екранот од 120 Hz, сè тече глатко за да може за миг да се најдеш на таблата со најдобри играчи.

5G

5G ти овозможува да
стримаш и во движење

HyperFast 5G мрежа испорачува моќ за да стримаш кога и да сакаш — музика, филмови или содржина.18 Стримај секаде — дури и надвор и кога си во движење.

„5G“ е испишано со задебелени букви во син фонт, со тенката сребрена Galaxy Tab S8 серија а на страната дијагонално е поставено „5G“.

Book Cover тастатура

Додај тастатура
за миг

Кога ќе дојде време да се фатиш работа, напредната 2-во-1 тастатура Book Cover обезбедува исправено искуство, така што брзо се префрлаш во режим на работа.19, 20

Серијата Galaxy Tab S8 и тастатурата Book Cover се во вселената и тастатурата Book Cover се врти и кликнува на Galaxy Tab S8 серијата, покажувајќи го задниот дел.

А откако ќе завршиш, потпри го на држачот и опушти се гледајќи филмови под различни агли.

*Тастатурата Book Cover се продава одделно.

Подобри заедно

Book Cover тастатура

Подготвен за
сè

Одлични кога се сами.
Подобри заедно

Екранот на Galaxy Tab S8 серијатс е поделен на три прозорци. Горе лево е прикажан видео повик со жена која лежи на нечии колена. Подолу, е отворен сајт за шопинг. Покрај тоа, тука има и дизајнерски скици. Galaxy Buds2 , Galaxy S22 Ultra на кои е отворен истиот прозорец со скици, а S Pen пенкала се наоѓаат на долниот десен агол на Galaxy Tab S8 серијата.
Уживај во непречено искуство на сите свои Galaxy уреди. One UI 4.1 ти овозможува да пристапиш до сите исти апликации на Galaxy S22 серијата и Galaxy Tab S8 серијата. Дури и уживањето во музиката е лесно со Auto Switch со Galaxy Buds. 25 Твоите Galaxy Buds автоматски се спаруваат од Galaxy Tab S8 серијата до твојот уред од Galaxy S22 серијата за да ги смениш уредите, а да не пропуштиш ништо.

*Сликата е симулирана за илустрација.
Вистинскиот кориснички интерфејс може да се разликува.

**Galaxy Buds2 се продаваат одделно.

***Надворешниот дизајн може да се разликува во зависност од земјата.

Одлични кога се сами. Подобри заедно

Galaxy Tab S8 | S8+ | S8 Ultra работи безпрекорно со Galaxy S22 | S22+ | S22 Ultra

C C
 1. Измерено дијагонално, големината на екранот на Galaxy Tab S8 Ultra е 14,6 инчи како цел правоаголник и 14,5 инчи кога се сметаат заоблените агли.Измерено дијагонално, големината на екранот на Galaxy Tab S8+ е 12,4 инчи како цел правоаголник и 12,4 инчи кога се сметаат заоблените агли.Измерено дијагонално, големината на екранот на Galaxy Tab S8+ е 11 инчи како цел правоаголник и 10,9 инчи кога се сметаат заоблените агли. Вистинската површина што се гледа е помала поради заоблените агли и отворот за камера.
 2. Типична вредност тестирана во лабораториски услови на трети страни. Типична вредност е проценетата просечна вредност, земајќи го предвид отстапувањето во капацитетот на батеријата кај примероците од батерија тестирани според стандардот IEC 61960. Номиналниот (минимален) капацитет на Galaxy Tab S8 Ultra е 10,880 mAh, на Galaxy Tab S8+ е 9,800 mAh, а на Galaxy Tab S8 е 7,760 mAh. Реалното времетраење на батеријата може да се разликува во зависност од мрежната средина, начинот на употреба и други фактори.
 3. Достапноста на боите и моделите може да се разликува во зависност од земјата, регионот и операторот.
 4. Armor Aluminum рамката ги обвиткува сите метални делови, вклучително и екранот, страничните копчиња и делот за SIM-картичка.
 5. потребно е членство во Clip Studio Paint. Претходно вчитување е поддржано само на одредени пазари. Clip Studio Paint може да се преземе од продавницата на Galaxy и првите 6 месеци е бесплатна за оние кои ја користат прв пат. Условите за користење може да се разликуваат во зависност од земјата и регионот.
 6. Достапноста може да се разликува во зависност од моделот.
 7. LumaFusion во моментот не е достапна на Android. LumaFusion ќе биде пуштена во употреба во 2022 г. Достапноста на апликацијата LumaFusion може да се разликува во зависност од земјата, регионот и операторот.
 8. Споредено со претходната Tab S серија.
 9. Достапно на уреди со One Ui 2.1 или инсталирани понови верзии, и потребно е да се ажурираат MDE Service Framework и Quick Share апликациите. За да се користи Quick Share потребно е поврзување со Bluetooth Low Energy и Wi-Fi мрежа. Некои апликации не поддржуваат Quick Share.
 10. Одредени резолуции и соодноси може да не се поддржани. Одредени функции може да не бидат достапни кога е вклучена опцијата Auto framing. Може да препознава само луѓе и има ограничување на бројот на луѓе кои може да бидат препознаени.
 11. Auto Framing е достапно само на Ултраширока предна камера.
 12. Jamboard треба посебно да се преземе, а дополнителните функции може да треба да се купат.
 13. Google Duo е трговска марка на Google LLC. UX/UI подлежи на промени. Достапноста на апликацијата Google Duo може да се разликува во зависност од земјата и регионот.
 14. Потребно е оптимално поврзување. Реалната брзина може да се разликува во зависност од земјата, операторот и средината на корисникот.
 15. Некои апликации не поддржуваат мултитаскинг.
 16. YouTube е трговска марка на Google LLC.UX/UI и подлежи на промени.
 17. YouTube обезбедува 4 месечна бесплатна претплата за нови претплатници. Условите на употреба на YouTube Premium може да се разликува во зависност од земјата или регионот. Корисниците треба да се претплатат на YouTube Premium за да уживаат во сите придобивки.
 18. 5G услугите се поддржани само за локации каде е овозможена 5G мрежа и во земји подготвени за 5G. Потребно е оптимално поврзување. Реалната брзина може да се разликува во зависност од земјата, операторот и средината на корисникот.
 19. Новата 2-во-1 тастатура Book Cover е достапна за Galaxy Tab S8 Ultra, Galaxy Tab S8+, и Galaxy Tab S8. Тастатурата Book Cover Slim е достапна за Galaxy Tab S8+ и Galaxy Tab S8.
 20. Дизајнот на производот тастатура Book Cover може да се разликува во зависност од моделот. Достапноста може да се разликува во зависност од земјата, регионот и операторот.
 21. Snapdragon е производ на Qualcomm Technologies Inc. и/или нејзините подружници.
 22. Snapdragon е трговска ознака или регистрирана трговска ознака на Qualcomm Incorporated.
 23. Достапноста на Wi-Fi 6E мрежата може да се разликува во зависност од земјата, мрежниот провајдер и корисничката средина. Потребно е оптимално поврзување. Реалната брзина може да се разликува во зависност од земјата, операторот или средината на корисникот.
 24. Потребен е Супербрз полнач од 45 W којшто се продава посебно.
 25. Функцијата Auto Switching е достапна само на Galaxy паметни телефони и таблети со One UI 3.1 или понова верзија. Одредени уреди и апликации може да не поддржуваат Auto Switch. Galaxy уредите мора да бидат најавени на Samsung корисничка сметка за да се овозможи Auto Switch.
 26. За жичен пренос е потребно на стариот уред да имате барем Android™ 4.3, iOS 5, или Windows Mobile OS8.1 или OS 10 . Уредите со постар оперативен систем мора да користат опции за безжичен пренос. Ако не располагате со потребниот USB кабел/конектор за жичен пренос на Galaxy, може да ги користите и опциите за безжичен пренос. Отвори ја Smart Switch Mobile во „Settings“ на новиот Galaxy телефон или преземи Smart Switch за компјутер/Mac.
 27. Податоците и содржината достапни за пренос може да се разликуваат во зависност од оперативниот систем. За повеќе информации, контактирајте ја Корисничката поддршка на Samsung.
 28. Двојна продуктивност. Galaxy Tab S8 серијата има втор екран.