Кориснички интерфејс Оne

Восхитувачки доживувања, ваш дизајн

Начинот на кој го користите вашиот телефон е карактеристичен само за вас. Затоа корисничкиот интерфејс One ви овозможува да размислувате и дејствувате на ваш начин давајќи ви ја моќта да дизајнирате ваше сопствено дигитално доживување. Внесете восхит во вашиот ден со слободата да се изразувате како што сакате.

Кратко видео на различни екрани на Galaxy на кои се прикажуваат функциите на корисничкиот интерфејс One. На првиот екран се прикажани менито за Поставувања, виџетот за Контрола на гласност, Екранот на заклучување, виџетот на Samsung Health и плочата за Брзи поставувања. На вториот екран се прикажани апликацијата Галерија, 4-насочен видеоповик со користење Google Duo, апликацијата Камера и Samsung Notes, прекриени со ефекти на AR.

*„Google Duo е трговска марка на Google, LLC.“
**Сликата на екранот е симулирана за илустрација. Вистинскиот кориснички интерфејс може да биде различен.
**Достапните функции може да се разликуваат во зависност од уредот, земјата, регионот, операторот и верзијата на кориснички интерфејс One.

Дизајниран за олеснување на вашето секојдневие

Подобрете ги вашите дневни задачи со интуитивни искуства на кориснички интерфејс кој ја зголемува практичноста и ефикасноста на различните уреди Galaxy, вклучувајќи мобилни телефони, таблети, часовници и компјутер. Завршете повеќе работи со фокусирање само на важните работи на малите екрани додека удобно извршувате повеќе задачи на поголеми екрани.

Мобилен телефон, таблет, часовник Galaxy и компјутер Samsung ја прикажуваат апликацијата Галерија отворена со дизајн на графичкиот интерфејс оптимизиран за екранот на секој уред.

Повесели и полесни начини да стапите во контакт

Забавувајте се додека сте во контакт со вашите пријатели. Отворете ја апликацијата Phone или Messages за да започнете видео повик со квалитет FHD на Google Duo и префрлете се на вашиот таблет или ТВ за да го завршите повикот, доколку сакате. Потоа, поздравете ги пријателите со доза на забавни AR ефекти кои ве претставуваат.

Два уреди Galaxy еден до друг. Екранот Galaxy лево ја прикажува апликацијата Phone со телефонски број на Џен кој се појавува. Екранот Galaxy од десно покажува видео повик на Google Duo со Џен, имплицитно, со лицето на повикувачот изразен со AR ефектите.

*Потребна е врска 5G/Wi-Fi за квалитет на сликата FHD на видеоповици 1:1 на Google Duo.
**Ефектите AR се достапни на уредите од сериите Galaxy S, Note и Z, уредите Galaxy над A50, уредите од серијата Galaxy Tab S над TabS7 и уредите на кои се извршува корисничкиот интерфејс One 2.1 или понова верзија.

Направете ги секојдневните моменти импресивни

Портрети и селфи

Истакнете ги лицата на вашите фотографии брилијантно. Режимот на портрет применува ефекти на осветлување и заматување на заднината за да ги истакне најдобрите карактеристики на лицето. За селфи, деталите на тонот на вашата кожа, бојата, контурата, очите и линијата на косата се поправаат автоматски.

Две серии фотографии пред-и-потоа ги покажуваат функциите на апликацијата за камера на Galaxy: Out Focusing за вертикален режим и Vibrant Color за селфи.

*Сликата на екранот е симулирана за илустрација. Вистинскиот кориснички интерфејс може да се разликува во зависност од сликата.
**Функциите спомнати погоре може да не се достапни во зависност од моделите на уредот.

Јасни фотографии ноќе

Фотографирајте специјален момент, дури и во темни ноќи. Фотографирањето на слаба светлина повеќе не е проблем со Ноќен режим. Верувајте во вашиот Galaxy, фотографирајте и уживајте во живописните, прекрасни бои на областите кои тешко се гледаат дури и со голо око.

На екран на Galaxy е прикажана функцијата Ноќен режим на апликацијата за камера, што ги осветлува и засилува фотографиите направени во мрак.

*Сликата на екранот е симулирана за илустрација. Вистинскиот кориснички интерфејс може да се разликува во зависност од сликата.
**Резултатите од ноќниот режим може да се разликуваат во зависност од спецификациите на камерата на уредот.
***Функциите спомнати погоре може да не се достапни во зависност од моделите на уредот.

Сè што треба е едно

Само едно кликнување на блендата ги фотографира и бира вашите најдобри моменти. Различните режими и ефекти се применуваат автоматски, како што е заматување на заднината на семејни портрети, видео на куче што трча и друго.

На екран на Galaxy е прикажана функцијата на камерата за режим Едно сликање, опкружена со разни фотографии и видеа направени со една снимка.

*Сликата на екранот е симулирана за илустрација. Вистинскиот кориснички интерфејс може да се разликува во зависност од сликата.
**Форматот и бројот на резултатите од „Едно снимање“ може да се разликуваат во зависност од оригиналната снимка.
***Функциите спомнати погоре може да не се достапни во зависност од моделите на уредот.

Направете го вашиот живот попаметен и поедноставен

Бидете во форма без да излезете од вашиот дом. Со вашиот Galaxy поврзан со вашиот телевизор преку Smart view, може да ја пуштите содржината за фитнес или вежбање на големиот екран додека паралелно се гледате себеси во реално време за да правите споредба и да ја подобрите вашата форма.

Жена, која седи во својата дневна соба, следи поза на јога што се прикажува на телевизорот пред неа. Веднаш до телевизорот, нејзиниот мобилен телефон ја снима нејзината поза, што се пресликува на мал прозорец на долниот десен агол на нејзиниот телевизор за да може да ја спореди својата поза со видеото за инструкции што се репродуцира.

*Услугата е достапна на сите уреди Galaxy со ажурирање на корисничкот интерфејс One 3.1.
**Smart View е достапна на сите паметни телевизори кои поддржуваат Miracast. Меѓутоа, за оптимално доживување, се препорачува поврзување со телевизори Samsung Smart TV објавено во 2019 година или подоцна.

Урамнотежен дигитален живот за секого

Дигитална благосостојба

Добијте ја сета помош што ви треба од вашиот Galaxy за да живеете поздрав дигитален живот. Може да ги проверите шемите на користење на апликациите преку Неделен извештај. Исто така, може да го намалите одвлекувањето на вниманието од вашиот телефон додека сте на пат во Режим на возење, или да ги блокирате известувањата ноќе за поголем квалитет на сонот во Режим на време за спиење.

Екран на Galaxy и снимки од екран ја прикажуваат функцијата Дигитална благосостојба, со графикони на времето на екран и користењето на апликацијата за една седмица.

Дизајниран имајќи го секого на ум

Корисничкиот интерфејс Оne го олеснува мобилното доживување за секого. За оние со нарушувања на видот, тастатура со висок контраст што го олеснува пишувањето. Исто така, „Читање на внесување на тастатурата на глас“ ги изговара зборовите или поединечните букви додека пишувате за да ви помогне да се уверите дека го пишувате тоа што сте го сакале.

Апликацијата за пораки на Galaxy прикажува жолта тастатура со висок контраст на црн екран. Над тастатурата се појавува зборот „Hello“ („Здраво“).

*Функцијата „Читање на внесување на тастатурата на глас“ може да изговори зборови на јазици кои се инсталирани во Текст во говор.

Заштитете ги вашите податоци и приватност од внатре кон надвор

Заштитете ги датотеките што ги споделувате

Со Share sheet, може да ги избришете информациите за локацијата на снимката при префрлање на вашите слики на интернет и социјалните мрежи. Исто така, со Private share, може приватно да ги споделувате датотеките. Може да поставите датум на истекување на датотеката или да го отповикате споделувањето за да не може примателот повеќе да ја отвори датотеката.

*Share Sheet е достапен на сите уреди Galaxy во сите региони. Сепак, датотеките во само JPG формат можат да се споделуваат.
**Private share е достапна на сите уреди Galaxy со кориснички интерфејс One. Услугата не е достапна во Кина.

Екран на Galaxy со повеќе фотографии наредени до него го прикажува процесот на префрлање фотографија со користење на функцијата Приватно споделување, што ја дава опцијата „Remove location data“ („Отстрани податоци за локацијата“). Опцијата е штиклирана.

*Share Sheet е достапен на сите уреди Galaxy во сите региони. Сепак, датотеките во само JPG формат можат да се споделуваат.
**Private share е достапна на сите уреди Galaxy со кориснички интерфејс One. Услугата не е достапна во Кина.

Доверлива безбедност

Имајќи предвид дека дигиталната приватност е поважна од кога било досега, вашиот Galaxy може да го спречи протекувањето на чувствителни информации. Во однос на безбедноста на податоците, вашите биометриски податоци, лозинки, клучеви за лозинки и автентикациски клучеви за услугите Samsung Pay и Health безбедно се чуваат во хардверот на вашиот уред.

*Во моментов е достапна само на Galaxy S21 и ќе биде достапна на следниве водечки уреди по Galaxy S21.

Екран на Galaxy со големо лого на Knox во центарот. Околу Galaxy се три икони поврзани со безбедноста на податоците: Отпечаток на прст, Меморија и Клучна сметка.

*Во моментов е достапна само на Galaxy S21 и ќе биде достапна на следниве водечки уреди по Galaxy S21.

Распоредот на надградбите на корисничкиот интерфејс Оne може да го најдете во Известувања на апликацијата Samsung Members.
Може да ја преземете и инсталирате Samsung Members од Galaxy Store.

Лого на Samsung members

Лого на Galaxy Store