Неодолив звук.
Совршено одговара за QLED.

Q-Series Soundbar

Група пријатели во дневната соба гледаат како кошаркар забива на екранот Група пријатели во дневната соба гледаат како кошаркар забива на екранот

* Сликите се симулирани само за илустрација. GIU (графичкиот кориснички интерфејс) и спецификациите коишто не влијаат врз изведбата на производот подлежат на промена без претходно известување.* Вистинскиот производ може да се разликува од прикажаната слика. Видете ја нашата галерија на производи.* Телевизорот се продава одделно.* Функциите може да се разликуваат во зависност од моделот и регионот.* Samsung е рангиран како бренд број 1 за звучници 6 години.* Извор – Applied years(2014-2019) @2020 Futuresource Counsulting

Неодолив квалитет на звукот

Неодолив квалитет на звукот Неодолив квалитет на звукот

Звучник Q и телевизор, совршена хармонија

Q-Symphony

Звучникот Q се синхронизира со вашиот телевизор Samsung, заедно создавајќи неодолив звук. Го комбинира и подобрува звукот преку предните, страничните и звучниците за нагорен звук, како и звучниците на телевизорот, давајќи ви ново ниво на акустично доживување за да можете да ја доживеете содржината како никогаш досега.

Телевизор QLED и звучник во театар со оркестар кој свири на екранот. Кога е вклучена Q-Symphony, звукот се емитува од телевизорот и звучникот. Најдобра иновација за 2020 година, логото на „Награди за иновација на CES“ е под телевизорот. Телевизор QLED и звучник во театар со оркестар кој свири на екранот. Кога е вклучена Q-Symphony, звукот се емитува од телевизорот и звучникот. Најдобра иновација за 2020 година, логото на „Награди за иновација на CES“ е под телевизорот.

* Достапноста на оваа функција може да се разликува во зависност од телевизорот и моделот на звучникот.
* Q-Symphony бара жичена врска меѓу звучникот и телевизорот за да функционира.

Засилен звук од секоја насока

3D Object Based Sound

Истражете ги длабочините на звукот со Dolby Atmos и DTS:X. Тие ви овозможуваат да го слушнете секој посебен звук додека тече околу и над вас, исто како што би го слушнале и во реалниот живот.

Логоа на Dolby Atmos и DTS:X Логоа на Dolby Atmos и DTS:X

* Оваа функција може да се разликува во зависност од моделот.

Тонење во восхитувачки звук

Маж седи на кауч и гледа телевизија, а звукот го опкружува од напред, од задната страна, од страните и одозгора за повеќедимензионален звук Маж седи на кауч и гледа телевизија, а звукот го опкружува од напред, од задната страна, од страните и одозгора за повеќедимензионален звук

Почувствувајте ја длабочината на подвижниот звук

Samsung Acoustic Beam

Не дозволувајте вашето аудио да мирува. Технологијата Samsung Acoustic Beam го меша и испорачува звукот така што изгледа дека доаѓа точно каде што се случува дејството на екранот.

Со технологијата Acoustic Beam, звучникот емитува звук во повеќе насоки Со технологијата Acoustic Beam, звучникот емитува звук во повеќе насоки

Експерти во иновација на звукот

Samsung Audio Lab

Тестирано и наштимано во Audio Lab во Калифорнија, каде што нашите инженери за звук од светска класа применуваат напредни акустични технологии и иновативно компјутерско моделирање за да ви испорачаат совршено балансиран звук што ја исполнува просторијата.

На црна заднина се прикажува графикон на звук со сини линии. Секој е уникатен На црна заднина се прикажува графикон на звук со сини линии. Секој е уникатен

„Нашиот фокус започнува кај увото на слушателот, потоа се шири кон околината на слушање - конвертори (нискотонци и високотонци), засилувачи и обработувачи на дигитални сигнали (DSP).“

* Allan Devantier, Vice President of Samsung Audio Lab R&D

Звучник во комора за тестирање аудио до Алан Девантие. Алан Девантие, потпретседател на одделот за истражување и развој на Samsung Audio Lab Звучник во комора за тестирање аудио до Алан Девантие. Алан Девантие, потпретседател на одделот за истражување и развој на Samsung Audio Lab

Лесен за користење

Лесен за користење Лесен за користење

Подготвен да ја слушне вашата команда

Built-In Voice Assistant

Лесно контролирајте ја вашата музика, добивајте информации и управувајте со вашиот ден, без раце. Не можете да се сетите на наслов на песна? Замолете ја Alexa да пушти нешто со едноставно кажување неколку стихови од текстот на песната. Без разлика за каква музика или содржина сте расположени, звучникот Samsung е подготвен да ве слушне.

* Достапноста на оваа услуга може да се разликува во зависност од регионот, јазикот и моделот на звучникот.
* Amazon, Alexa и сите поврзани логоа се заштитни знаци на Amazon.com, Inc. или неговите филијали.
* Оваа услуга, што не влијае врз перформансите на производот, подлежи на промена без претходно известување.
* Вистинското корисничко искуство може да се разликува.

Додека жена вечера, вградениот гласовен помошник на звучникот Google Alexa ја пушта нејзината плејлиста за вечерната забава Додека жена вечера, вградениот гласовен помошник на звучникот Google Alexa ја пушта нејзината плејлиста за вечерната забава

Едноставно допри и пушти

Tap Sound

За моментите кога сакате да уживате во вашата музика на друго ниво. Кога ги слушате вашите омилени песни на телефонот, едноставно допрете го на звучникот. Звучникот вибрира бидејќи го препознава уредот и беспрекорно се поврзува и ја пушта песната што ја слушавте - но со неверојатно аудио на звучникот.

* Допри звук функционира преку Bluetooth и е компатибилна со мобилни уреди Samsung со Android 8.1 и понови верзии.
Услугата можеби сè уште нема да биде достапна во моментот на купување на овој производ.

Рака допира мобилен телефон со апликација за музика на Samsung на екранот на звучникот.

Светот на звукот со one remote

One Remote Control

Не ви требаат неколку далечински управувачи. Контролирајте ги клучните функции на звучникот како што се напојувањето, гласноста, па дури и звучните ефекти со далечинскиот управувач на телевизорот Samsung - директно од вашиот телевизор.

* Функцијата и дизајнот на далечинскиот управувач може да се разликуваат во зависност од моделот на телевизорот и регионот.
* Компатибилно со избрани телевизори Samsung. Проверете ја спецификацијата на телевизорот Samsung.

Рака која користи Еден далечински управувач за вклучување на телевизорот или звучникот со едно кликнување Рака која користи Еден далечински управувач за вклучување на телевизорот или звучникот со едно кликнување

Изберете го вашиот звучник од серијата Q

 • Channel (Ch)

 • Up-firing speakers

 • Rear kit included

 • Wireless Surround Sound Ready

 • 3D audio codec support

 • Q-Symphony

 • Voice Assistant

 • 9.1.4
 • Целосен опсег
 • ДА
 • НП
 • - Dolby Atmos
  - DTS:X
 • ДА
 • Вградена Alexa
 • 7.1.2
 • Целосен опсег
 • НЕ
 • ДА
 • - Dolby Atmos
  - DTS:X
 • ДА
 • Вградена Alexa
 • 3.1.2
 • Acoustic Beam 2.0
 • НЕ
 • ДА
 • - Dolby Atmos
  - DTS:X
 • ДА
 • Вградена Alexa
 • 3.1.2
 • Acoustic Beam 2.0
 • НЕ
 • ДА
 • - Dolby Atmos
  - DTS:X
 • ДА
 • Работи со Alexa
 • 5.1
 • Acoustic Beam
 • НЕ
 • ДА
 • - Dolby 5.1Ch
  - DTS Virtual:X
 • ДА
 • НП

Откријте го восхитот на QLED

Откријте го восхитот на QLED