Нов фрижидер со долен замрзнувач со SpaceMax™

Зголемете го максимално просторот за свежина

Фрижидер Samsung RB7300T, новиот фрижидер со долен замрзнувач со SpaceMax™, стои меѓу зелено растение и мијалници во кадет сина боја. А потоа видеото ја прикажува најдобрата температура за складирање зеленчук во фрижидерот за максимално зголемување на просторот за свежина.

Повеќе простор за свежина внатре, со истиот беспрекорен стил надвор

Голем простор за складирање со стандардна длабочина, минималистички дизајн во совршен склад со мебелот на кујната, а истовремено рамномерно ја лади внатрешноста на фрижидерот од агол до агол.

Голем капацитет

Повеќе простор внатре - иста длабочина надвор

SpaceMax Technology™

Складирајте повеќе храна во екстра големиот фрижидер од 385 литри¹ со стандарден дизајн со длабочина од 600 mm, што беспрекорно ќе се усогласи со вашите ормани. Изолацијата со висока ефикасност на технологијата SpaceMax™ ги прави ѕидовите многу потенки. На тој начин се создава повеќе простор за складирање, без да излегува од вашата работна површина.

Во модерната минималистичка кујна, капацитетот на фрижидер Samsung е 385L што е 18 литри повеќе од конвенционалниот фрижидер од 367L. А стандардната длабочина од 600 mm на фрижидерот RB7300T Samsung дизајнирана со SpaceMax™, исто така, ја одржува свежината на храната и обезбедува повеќе простор од порано. Во модерната минималистичка кујна, капацитетот на фрижидер Samsung е 385L што е 18 литри повеќе од конвенционалниот фрижидер од 367L. А стандардната длабочина од 600 mm на фрижидерот RB7300T Samsung дизајнирана со SpaceMax™, исто така, ја одржува свежината на храната и обезбедува повеќе простор од порано.

Изведба

Ја зачувува оригиналната свежина 2 пати подолго

Optimal Fresh +

Уживајте во врвната флексибилност на складирањето. Кутијата Optimal Fresh + може да се користи како една фиока или да се подели на две зони со различни температури. Левата страна е поладна, затоа месото и рибата остануваат свежи двојно подолго². Десната страна е одлична за заштита на свежината на овошјето и зеленчукот.

Се отвора фиоката на фрижидерот Samsung со систем со двојна температура, исто така, прехранбените производи се одржуваат на различни температури, месото се одржува на -1 °C, а другиот дел ги одржува зеленчукот и овошјето на 1 °C. А само за зеленчук, можете да ја прилагодите едната температура, кај фрижидерот Samsung RB7300T се врши лесно прилагодување на температурата и големината на фиоката. Се отвора фиоката на фрижидерот Samsung со систем со двојна температура, исто така, прехранбените производи се одржуваат на различни температури, месото се одржува на -1 °C, а другиот дел ги одржува зеленчукот и овошјето на 1 °C. А само за зеленчук, можете да ја прилагодите едната температура, кај фрижидерот Samsung RB7300T се врши лесно прилагодување на температурата и големината на фиоката.

Оптимална влажност за долготрајна свежина

Humidity Fresh +

Зачувајте ја подолго оригиналната текстура, арома и вкус на расипливата храна. Можете да ја прилагодите влажноста во фиоката Humidity Fresh + со едноставно вртење на контролното копче. Создава идеална средина за складирање различно овошје и зеленчук, така што тие остануваат крцкави, свежи и сочни.

Контролно копче за лесно прилагодување на влажноста на фрижидер Samsung. Конвенционалниот систем на фрижидерот ја одржува влажноста до 50 %, но фрижидерот со humidity fresh+ ја одржува влажноста до 80 %. Во период од 5 дена, зелката што се чува во конвенционален фрижидер се суши со тек на време, но другата зелка во системот humidity fresh+ е многу посвежа за разлика од зелката во конвенционалниот фрижидер. Контролно копче за лесно прилагодување на влажноста на фрижидер Samsung. Конвенционалниот систем на фрижидерот ја одржува влажноста до 50 %, но фрижидерот со humidity fresh+ ја одржува влажноста до 80 %. Во период од 5 дена, зелката што се чува во конвенционален фрижидер се суши со тек на време, но другата зелка во системот humidity fresh+ е многу посвежа за разлика од зелката во конвенционалниот фрижидер.

Останува без мраз без потрошено време и напор

No Frost

Не трошете време и енергија на одмрзнување на фрижидерот. Технологијата No Frost ја зголемува циркулацијата на воздух за да одржува постојана температура, со што спречува натрупување на мраз. Исто така, многу побрзо ја достигнува посакуваната температура. А и многу помалку го заморува системот за ладење, па така тој трае подолго.

По 24 часа, фрижидерот Samsung RB7300T со технологија No Frost го одржува шумското овошје и сечканиот зеленчук без мраз, но прехранбените производи што се чуваат во конвенционален фрижидер се со мраз. По 24 часа, фрижидерот Samsung RB7300T со технологија No Frost го одржува шумското овошје и сечканиот зеленчук без мраз, но прехранбените производи што се чуваат во конвенционален фрижидер се со мраз.

Ја одржува свежината на храната подолго

All Around Cooling

Погрижете се храната да биде правилно изладена - каде и да е. All Around Cooling подеднакво ја лади секоја преграда од агол до агол. Постојано ја проверува температурата и циркулира ладен воздух преку стратешки поставени отвори за проветрување. Така, секое парче храна на секоја полица се лади ефикасно и останува посвежо.

Фрижидер Samsung RB7300T со десерти, пијалоци и зеленчук. Фрижидерот има систем All Around Cooling што прави постојано ладење. Видеото прикажува два графикони на кои е прикажана промената на температурата во внатрешноста на фрижидерот според промената на надворешната температура. Надворешната температура се менува меѓу 10 ℃ и 43 ℃ во период од 6 часа. За тој случај, конвенционалниот фрижидер драстично се разликува за околу 1,3 ℃, но фрижидерот RB7300 Samsung со систем за рамномерно ладење се разликува за само 0,4℃. Фрижидер Samsung RB7300T со десерти, пијалоци и зеленчук. Фрижидерот има систем All Around Cooling што прави постојано ладење. Видеото прикажува два графикони на кои е прикажана промената на температурата во внатрешноста на фрижидерот според промената на надворешната температура. Надворешната температура се менува меѓу 10 ℃ и 43 ℃ во период од 6 часа. За тој случај, конвенционалниот фрижидер драстично се разликува за околу 1,3 ℃, но фрижидерот RB7300 Samsung со систем за рамномерно ладење се разликува за само 0,4℃.

¹ Капацитетот е различен за секој модел.

² Тестирано од Intertek со RL38T775CSR и RB34K6252SS. Се применува кога е поставено како режим MAX. Резултатите може да се разликуваат во зависност од степенот на свежина пред складирањето, околностите на употреба итн. Резултатите се засновани на анализа на APC (број на аеробни колонии) на примероци од храна по складирање во уреди за тестирање.