Како да ја прилагодите големината и стилот на фонтот на вашиот телефон Galaxy

Ако фонтот на вашиот телефон Galaxy е премногу мал за читање, можете да ги промените големината и стилот на вашиот телефон. Можете дури и да го прилагодите екранот со дополнителни фонтови кои можат да се преземат. Погледнете го водичот подолу за да ги промените поставките за фонтот.

Пред да ги испробате препораките подолу, проверете дали софтверот на вашиот уред и сродните апликации се ажурирани на најновата верзија. За да го ажурирате софтверот на вашиот мобилен уред, следете ги овие чекори:

Чекор 1. Одете во Поставки > Ажурирање на софтвер.

Чекор 2. Допрете на Преземи и инсталирај.

Чекор 3. Следете ги упатствата на екранот.

Прилагодете ја големината и стилот на фонтот

Можете да изберете големина или стил на фонтот што ви одговара. Направете го фонтот да изгледа мал, голем или задебелен. За да ја промените големината или стилот на фонтот, следете ги чекорите подолу.

Чекор 1. Стартувајте ја апликацијата Поставки, а потоа изберете Приказ.

Чекор 2. Изберете Големина и стил на фонт.

Чекор 3. Овде можете да ги прилагодите опциите по желба.

  • Променете ја Големината на фонтот со влечење на лизгачот лево или десно.
  •  Допрете го прекинувачот до Задебелен фонт за да го направите фонтот да изгледа позадебелен.
  • Допрете Стил на фонт за да го промените сегашниот фонт или да преземете нов фонт.
поставка за големина и стил на фонтот

Ако ви досадиле истите стари фонтови, можете да ги промените со преземање нов фонт. За да преземете дополнителни фонтови, следете ги чекорите подолу.

Како да ја прилагодите големината и стилот на фонтот на вашиот телефон Galaxy Како да ја прилагодите големината и стилот на фонтот на вашиот телефон Galaxy

Чекор 1. Стартувајте ја апликацијата Поставки, а потоа изберете Приказ.

Како да ја прилагодите големината и стилот на фонтот на вашиот телефон Galaxy Како да ја прилагодите големината и стилот на фонтот на вашиот телефон Galaxy

Чекор 2. Изберете Големина и стил на фонт.

Како да ја прилагодите големината и стилот на фонтот на вашиот телефон Galaxy Како да ја прилагодите големината и стилот на фонтот на вашиот телефон Galaxy

Чекор 3. Допрете Стил на фонт.

Како да ја прилагодите големината и стилот на фонтот на вашиот телефон Galaxy Како да ја прилагодите големината и стилот на фонтот на вашиот телефон Galaxy

Чекор 4. Допрете Преземи фонтови.

Како да ја прилагодите големината и стилот на фонтот на вашиот телефон Galaxy Како да ја прилагодите големината и стилот на фонтот на вашиот телефон Galaxy

Чекор 5. Galaxy Store автоматски ќе се стартува. Допрете ја иконата Инсталирај веднаш до саканиот фонт.

Забелешка:

  • Може да имате дополнителни трошоци за преземање фонтови преку мобилната мрежа во зависност од вашиот план за податоци.
  • За големи преноси на податоци се препорачува преземање кога користите Wi-Fi.

Ако ви се допаѓа моменталната големина и стил на фонтот, но сакате да ги видите подобро, обидете се да вклучите Висок контраст. Ова ќе додаде контури на сите фонтови, така што тие се истакнуваат на екранот. За да вклучите Висок контраст, следете ги чекорите подолу.

Избрана е пристапност Избрана е пристапност

Чекор 1. Стартувајте ја апликацијата Поставки, а потоа изберете Приказ.

Избрани подобрувања за видливост Избрани подобрувања за видливост

Чекор 2. Изберете Подобрувања за видливост.

Избрано префрлање на фонтови со висок контраст Избрано префрлање на фонтови со висок контраст

Чекор 3. Допрете го прекинувачот до фонтови со висок контраст за да го вклучите.

Приказ на заклучен екран на уредот galaxy Приказ на заклучен екран на уредот galaxy

Чекор 4. Ќе го видите целиот текст на телефонот, вклучувајќи го и часовникот на заклучениот екран, во висок контраст.

Забелешка:  Сликите од екранот и менито на уредот може да се разликуваат во зависност од моделот на уредот и верзијата на софтверот.

Како да ја користите апликацијата Samsung Members

Ако имате потешкотии со вашиот мобилен, таблет или уреди за носење Samsung, можете да ни испратите прашање во апликацијата Samsung Members. Дознајте повеќе за испраќање извештај за грешка.

Благодариме за повратните информации

Code to Open Chat Window