Што претставува карактеристиката за брзо полнење на Galaxy Z Flip4 и Galaxy Z Fold4?

Нашите најнови уреди доаѓаат со бројни карактеристики, а едно од највозбудливите нови дополнувања е брзото полнење. Samsung сега нуди супербрзо полнење за да го скратите времето на чекање и да добиете повеќе време (и батерија) да бидете продуктивни. 

Анимиран гиф од батерија што се полни.

За да овозможите брзо полнење, следете ги чекорите подолу:

  • На главниот екран на телефонот, одете на: Поставувања > Батерија и грижа за уред > Батерија > Повеќе поставувања за батерија > Брзо полнење.
Приказ на екранот „Повеќе поставувања за батерија“ со истакнати опции „Брзо полнење“ и „Брзо безжично полнење“.

Имајте предвид:

  • Полначот се продава одделно. Времето на полнење зависи од средината на поставувања, бројот на апликации што се користат во заднина и карактеристиките на полнење/празнење (циклус што започнува со брзо полнење и постепено го забавува полнењето со тек на време).
  • Брзото полнење зависи од тоа дали се користат соодветни кабли и адаптери. Samsung препорачува да се користи оригинална дополнителна опрема, одобрена од Samsung.

Galaxy Z Fold4 и Galaxy Z Flip4 користат One UI верзија 4.1.1 – па додека се полни телефонот ќе видите мали промени на екранот што се разликуваат од претходните модели.

Кога кабелот за полнење е поврзан на уред што користи One UI верзија 4.1:

Приказ на заклучен екран со икона за брзо полнење на батерија на 82 %. Приказ на заклучен екран со икона за брзо полнење на батерија на 82 %.

Пораката за полнење на батеријата е секогаш иста.

Кога кабел за полнење е поврзан на Galaxy Z Fold4 и Galaxy Z Flip4:
Приказ на Galaxy Z Fold4 во режим на брзо полнење. Приказ на Galaxy Z Fold4 во режим на брзо полнење.

Порака за полнење на батеријата кога е активиран режимот на брзо полнење.

Приказ на Galaxy Z Fold4 на обично полнење. Приказ на Galaxy Z Fold4 на обично полнење.

Порака за полнење на батеријата неколку секунди подоцна.

Брзиот панел најгоре на екранот исто така ќе ги прикаже процентите на батеријата и екранот за полнење.

Кога кабелот за полнење е поврзан на уред што користи One UI верзија 4.1:

Приказ на брзиот панел со известување за полнење. Приказ на брзиот панел со известување за полнење.

Пораката за полнење на батеријата е секогаш иста.

Кога кабел за полнење е поврзан на Galaxy Z Fold4 и Galaxy Z Flip4:
Приказ на брзиот панел на Galaxy Z Fold4 со батерија на 82 % и икона за обично полнење. Приказ на брзиот панел на Galaxy Z Fold4 со батерија на 82 % и икона за обично полнење.

Порака за полнење на батеријата кога е поврзан полнач.

Приказ на брзиот панел на Galaxy Z Fold4 со батерија на 82 % и икона за брзо полнење. Приказ на брзиот панел на Galaxy Z Fold4 со батерија на 82 % и икона за брзо полнење.

Порака за полнење на батеријата неколку секунди подоцна.

Ако сакате да го проверите укажувањето за полнење со голема брзина, може да го проверите статусот на полнење преку „Грижа за уредот“, следејќи ги следниве чекори: Поставувања > Батерија и грижа за уредот > Батерија.

Во зависност од начинот на користење и средината, брзината на полнење може да варира во реално време и може да се разликува од вистинската брзина на полнење. Покрај тоа, бидејќи има разлика во тоа дали се користат соодветни кабли и адаптери, препорачуваме да се користат оригинални кабли и дополнителна опрема од Samsung кои се во согласност со нашите спецификации.

Приказ на екранот Поставувања со истакната опција „Батерија и грижа за уред“ и на екранот „Батерија“ со истакната опција „Батерија“. Приказ на екранот Поставувања со истакната опција „Батерија и грижа за уред“ и на екранот „Батерија“ со истакната опција „Батерија“.

Поврзување на брзо полнење: Од страницата Поставувања, допрете на „Батерија и грижа за уред“ и допрете на „Батерија“.

Приказ на екранот Поставувања со истакната опција „Батерија и грижа за уред“ и на екранот „Батерија“ со истакната опција „Батерија“. Приказ на екранот Поставувања со истакната опција „Батерија и грижа за уред“ и на екранот „Батерија“ со истакната опција „Батерија“.

Поврзан полнач: Од страницата Поставувања, допрете на „Батерија и грижа за уред“ и допрете на „Батерија“.

Благодариме за повратните информации

Code to Open Chat Window