Уживајте во легендарниот стандард на доживување со телефон со Galaxy S22 Series

Со подобрените карактеристики на камерата со ВИ добивате легендарни доживувања и Ви овозможуваат прекрасни фотографии од различни агли и во различни услови на осветленост.

Пред да се обидете со препораките дадени во продолжение, задолжително проверете дали софтверот на уредот и поврзаните апликации се ажурирани до најновата верзија. За ажурирање на софтверот од мобилниот уред, постапете според следниве чекори:

Чекор 1. Одете на Settings (Поставки) > Software update (Ажурирање на софтверот).

Чекор 2. Допрете на Download and install (Преземи и инсталирај).

Чекор 3. Следете ги упатствата на екранот.

Преглед на спецификациите на Galaxy S22 Series

Galaxy S22 Galaxy S22

Galaxy S22

Galaxy S22 plus Galaxy S22 plus

Galaxy S22+

Galaxy S22 Ultra Galaxy S22 Ultra

Galaxy S22 Ultra

Galaxy S22

Galaxy S22+

Galaxy S22 Ultra

Резолуција

6,1” FHD+ Flat

(2340 x 1080)

6,6” FHD+ Flat

(2340 x 1080)

6,8” Quad HD+ Edge

(3088 x 1440)

Димензии

70,6 x 146 x 7,6

75,8 x 157,4 x 7,6

77,9 x 163,3 x 8,9

Склад

128/256 GB

128/256 GB

128/256/512 GB

РАМ

8 GB

8 GB

8/12 GB

Предна камера

10 MP

10 MP

40 MP

Задна камера (широка/телефото/ултраширока)

50 MP/10 MP/12 MP

50 MP/10 MP/12 MP

108 MP/10 MP+10 MP/12 MP

Капацитет на батеријата

3,700 mAh (типичен)

4,500 mAh (типичен)

5,000 mAh (типичен)

Моќност за жичено полнење

25 W

45 W

45 W

Моќност за безжично полнење

15 W

15 W

15 W

Поврзливост

Wi-Fi 6

UWB, Wi-Fi 6E

UWB, Wi-Fi 6E

Поддршка за S Pen

X

X

O (Built-in)

Врвно искуство со видео и камера

Galaxy S22 Series располага со подобрени промени на камерата со професионален квалитет овозможувајќи подобар квалитет со повеќе објективи. Galaxy S22 Ultra има 100x просторен зум со систем од двоен теле зум со 3x и 10x оптички зум и супер резолуција потпомогната од ВИ за зумирање до 100x.

Ќе можете да снимате почисти видеозаписи и фотографии и ќе добиете подобра видливост при секакво осветлување со помош на подобреното Super Clear Glass, сензори за Larger Pixel, Auto Framerate, Super Night Solution, Adaptive Pixel и Detail Enhancer.

Вршете неодоливо ноќно фотографирање

Galaxy S22 Series користи технологија со Larger Pixel и Pixel Binning за да впива повеќе светлина заради подобрена обработка за добивање низок шум со што се добиваат посветли и подетални ноќни видеа и фотографии.

Камерата со висока резолуција од 108 MP на Galaxy S22 Ultra располага со најголем сензор за пиксели досега. Може да детектира слаба светлина и да ги спои своите мегапиксели заедно создавајќи блокови од девет пиксели за зголемување на големината и добивање пиксели од 2,4 μm влечејќи многу светлина. Обработката за добивање низок шум помага да се ослободите од зрнеста слика за да добиете јасна и детална фотографија во темно.

  • Снимање ноќни видеа: нагодувањето на автоматската брзина на кадри и брзината на блендата според условите на осветленост овозможуваат повеќе осветленост и детали во ноќни услови.
  • Фотографирање ноќни фотографии: редизајнираните компоненти на ISP со ВИ ги составуваат сликите и ги отстрануваат шумот и деловите при тресењето со само едно чкрапнување на блендата.
  • Фотографирање ноќни портрети: подобреното ноќно решение се применува и врз селфи-сликите, оптичките објективи со 1x и 3x зум овозможувајќи посветли и појасни фотографии од различни агли.
ноќно сликање со серијата galaxy s22

Super Clear Glass & Lens

Карактеристиката Super Clear Lens за задната камера го ублажува одблесокот на објективот и брзата ВИ овозможува скоро моментална и интелигентна обработка. Помага да се добијат почисти фотографии без одблесок или сјај, дури и во мрак.

Забелешка: Super Clear Lens се применува само кај страничната камера на Galaxy S22 Ultra.

Super HDR

Super HDR прикажува 64x повеќе боја, па ќе забележите рамномерни видеа при секое снимање.

Super HDR дава пореални резултати со оптимизирање на контрастот во бојата кај светли и темни дамки со Оптимизирање на алгоритамот - Algorithm Optimization. Оваа карактеристика ги анализира движењето на субјектот и шемите за шум, па ќе снимате појасни видеа и ќе имате подобра видливост при секаква осветленост.

Нов сензор Adaptive Pixel Sensor

Камерата на Galaxy S22 Series располага со технологија Adaptive Pixel за да искусите незамисливи јаснотија и длабочина, особено во квалитетот на фотографиите.

Интелигентната камера ја детектира светлината во опкружувањето. При слаба светлина, новиот сензор Adaptive Pixel Sensor се приспособува и префрла од режим со висока резолуција од 108 MP во режим со висока чувствителност од 12 MP или работи во двата режима истовремено комбинирајќи ги кадрите за да создаде светла фотографија со многу детали.

Камерите од 108 MP (Galaxy S22 Ultra) и од 50 MP (Galaxy S22+/S22) се спојуваат со ВИ за да ги подобрат Вашите вештини за фотографирање. Притоа се користи длабинско учење, интелигентно подобрување на фотографиите со неверојатни детали.

камера на galaxy s22 со допир за менито за резолуција камера на galaxy s22 со допир за менито за резолуција

Чекор 1. Отворете ја апликацијата Камера.

камера на galaxy s22 ultra со избор на резолуција од 108 mp камера на galaxy s22 ultra со избор на резолуција од 108 mp

Чекор 2. Допрете на [3:4 (108MP)] на Galaxy S22 Ultra или на [3:4 (50MP)] на Galaxy S22+/S22 во опциите за фотографирање во горната лента за мени.

камера на galaxy s22 ultra со допир на иконата точка за подобрувач на детали камера на galaxy s22 ultra со допир на иконата точка за подобрувач на детали

Чекор 3. Кога ќе ја активирате карактеристиката Подобрувачот на детали со допир на иконата Точка долу десно на екранот, ќе можете да фотографирате подобрени слики.

камера на galaxy s22 ultra со вклучен режим за подобрувач на детали камера на galaxy s22 ultra со вклучен режим за подобрувач на детали

Чекор 4. Карактеристиката Подобрувачот на детали е Вклученo.

Забелешка:

  • Резолуцијата може да се разликува зависно од моделот.

Динамичен екран AMOLED 2x

Моделот Galaxy S22 Ultra располага со 6,8-инчен екран Edge Quad HD+ Dynamic AMOLED 2x со засилувач на видливоста Vision Booster. Тоа е досега нашето најдобро искуство со екранот затоа што има 16 % повеќе осветленост и однос на контраст од 3.000.000:1. Со адаптивната брзина на освежување од 120 Hz, лизгањето е рамномерно и се приспособува на тоа што е на екранот за оптимизиран приказ.

galaxy s22 series со динамичен екран amoled 2x

Забелешка: динамичниот екран AMOLED 2x кај серијата Galaxy доби сертификат од VDE Германија за 100-процентен мобилен опсег на боја во опсегот на бои DCI P3.

Засилувач на видливоста Vision Booster

Vision Booster претставува технологија која овозможува мапирање на тонот за подобра видливост наспроти силно осветлување во надворешни услови.

Алгоритамот на Vision Booster ги анализира податоците за хистограмот од сета содржина што се појавува на екранот проверувајќи ја вредноста на секој пиксел. Потоа, врши мапирање на тонот за нагодување на екранот, осветлување на темните области и збогатување на боите за да се добие поостра слика при директна сончева светлина.

засилувач на видливоста кај galaxy s22 series

Дознајте повеќе за карактеристиките за подобрен екран кај Galaxy S22 Series во „Запознајте го следното ниво на посветол и порамномерен екран на Galaxy S22 Series“ со Samsung support.

Забелешка: Vision Booster претставува автоматска опција од перспектива на екранот.

Батеријата којашто трае подолго со супербрзо полнење

Подобрената батерија на Galaxy S22 Series е наменета за ниска потрошувачка на енергија, па затоа може да се користи многу подолго.

Освен тоа, супербрзиот струен адаптер од 45 W сега е достапен кај Galaxy S22+/S22 Ultra. Може да снимате видео 50 минути, да вршите видеоповик 70 минути и да ја гледате омилената содржина 3 часа и 40 минути со полнење од само 10 минути на Galaxy S22+/S22 Ultra.

Може да ја наполните батеријата на Galaxy S22 Series дури побрзо со карактеристиката „Fast charging/Super Fast charging“ дури е исклучен уредот или екранот.

Дознајте повеќе за тоа како да ја наполните батеријата на телефоните Galaxy S22 Series во „Како брзо да ги наполните телефоните од серијата Galaxy S22 со жица или безжично“ со Samsung support.

Забелешка:

  • Времетраењето за користење на батеријата и времето за полнење може да се разликуваат зависно од околностите на корисникот, работењето, како и поставките и условите на уредот.
  • Струјните адаптери од 45 W и каблите за податоци се продаваат одделно. За функцијата Super Fast Charging, Ви препорачуваме да користите оригинален Samsung адаптер од 45 W и кабел Type-C до Type-C 5 A.

S Pen во Galaxy S22 Ultra

Galaxy S22 Ultra е прв модел од Galaxy S Series со вграден S Pen.

Во споредба со Galaxy Note20 и S21 Ultra, S Pen кај Galaxy S22 Ultra е трипати почувствителен и тоа не само заради подобрувањето на хардверот, туку и заради користење ВИ.

Дознајте повеќе за тоа како да го користите S Pen кај Galaxy S22 Ultra во „Како да го користите S Pen со Galaxy S22 Ultra и како да ја проверите компатибилноста“ со Samsung Support.

galaxy s22 ultra со s pen

Забелешка: сликите од екраните на уредот и менијата може да се разликуваат зависно од моделот на уредот и верзијата на софтверот.

Како да ја користите апликацијата Samsung Members

Ако забележувате тешкотии со мобилните телефони, таблетите или преносни уреди од Samsung, може да ни испратите прашање во апликацијата Samsung Members. Дознајте повеќе за испраќањето извештај за грешка.

Благодариме за повратните информации