Food & Home

No-nonsense food met een kick

Gestoomde garnalen met pittige peperboter

Dit recept moet je proberen: trust us! Door de garnalen te stomen blijven ze niet alleen heerlijk sappig maar zijn ze ook extra gezond.

Met de Dual Cook Steam oven kun je de oven in twee verdelen en tegelijk stomen én verwarmen. Dat maakt dit gezonde gerecht met garnalen super easy om te maken. De pittige peperboter geeft een echte kick en volgens ons wordt het één van je favoriete receptjes…

Ingrediënten voor 4 personen

4 lente-uitjes, fijngesneden
1 el roze peperkorrels, geplet
½ tl versgemalen zwarte peper
1 el olijfolie
200 g zachte ongezouten boter
1 tl zeezoutvlokken
½ citroen, geraspt
2 tl witte miso-pasta (optioneel)
500 g hele rauwe gamba's
een klein handje koriander of peterselie, gehakt
Knapperig brood, om te serveren

Alle ingrediënten die je nodig hebt voor de gestoomde garnalen uitgestald. Alle ingrediënten die je nodig hebt voor de gestoomde garnalen uitgestald.

1. Creëer 2 zones in je oven door de divider in het midden van de Dual Cook Steam oven te plaatsen. Verwarm de bovenste helft op 220°C (convectie). Meng 4 fijngesneden lente-uitjes met 1 eetlepel gemalen roze peperkorrels, ½ theelepel versgemalen zwarte peper en 1 eetlepel olijfolie in een kleine kom. Rooster 8-10 minuten tot de lente-uitjes goudbruin zijn.

2. Meng 200 g boter met 1 theelepel zeezout en ½ citroen in een klein kommetje. Voeg eventueel 2 theelepels witte misopasta toe. Vul ondertussen het waterreservoir tot aan het maximum en verwarm de onderste helft van de oven op 220°C (stoomconvectie met hoge stoom).

3. Leg 500 g garnalen in een ovenschaal en stoom ze in 10 minuten in de oven gaar. Eens de garnalen gaar zijn, voeg je de boter toe in de schaal met de lente-uitjes. Schuif ze nog 3-4 minuten in de oven tot de boter schuimt en de uitjes sissen.

4. Dresseer de gestoomde garnalen op een schaal, lepel er de schuimende boter over en werk naar smaak af met wat verse koriander of peterselie. Heerlijk met een krokant stukje stokbrood.

4

Gestoomde gerechten zijn niet alleen extra lekker omdat de smaak heel goed behouden blijft, ook zijn deze gerechten licht verteerbaar en heel gezond omdat er geen extra vet wordt toegevoegd. De moeite waard om een keer te proberen!

Lees de volgende verhalen