Food & Home

Ovenschotel met pastinaak: no-nonsense comfort food om de week door te komen

Het pastinaak seizoen zit er bijna op, hoog tijd om dit romige gerechtje op het menu te zetten.

Dit groentegerecht met kaas is simpel te maken en 100% comfort food. De oven regelt het allemaal voor je en los van de voorbereiding heb je dit bord vol vitamines zo op tafel.

Ingrediënten voor 4 personen

1 kg pastinaak, geschild en in staafjes gesneden
200 ml volle melk
200 ml dubbele room
3 laurierblaadjes
nootmuskaat
50 g parmezaan of een vegetarisch alternatief, fijngeraspt
20 g gedroogd paneermeel
2 tl tijm
2 tl olijfolie

Alle ingrediënten die je nodig hebt voor de gestoomde garnalen uitgestald. Alle ingrediënten die je nodig hebt voor de gestoomde garnalen uitgestald.

1. Snij 1 kg pastinaak in reepjes en verdeel over een schotel – of de stoomschotel van je Dual Cook Steam oven – en stoom ze in 10 à 15 minuten gaar.

2. Verhit 200 ml volle melk en 200 ml dubbele room met 3 blaadjes laurier in een pannetje tot het begint te stomen. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Voeg 25 g parmezaan (of een vegan alternatief) toe en verwijder van het vuur.

3. Verwarm de oven op 160°C in Steam Top Heat + Convection. Schik de pastinaak in een ovenschaal en giet er de roomsaus over.

4. Meng 25 g parmezaan met 20 g broodkruim, 2 kl tijm en wat zwarte peper. Strooi de topping en druppel 2 kl olijfolie over je ovenschotel. Schuif nog zo’n 30 à 40 minuten in de oven tot alles goudbruin is en de saus bubbelt.

4

Zet dit gerecht zeker even in je favorieten en wacht niet te lang, want het pastinaak seizoen zit er al bijna weer op. Je zult er geen spijt van hebben!

Lees de volgende verhalen